Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > İşgal Altındaki Türk Yurtları > Doğu Türkistan

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.09.2008, 00:19   #1 (İleti Bağlantısı)

URUNGU_ŞAD adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 91
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Doğu Türkistan Hakkında Bilmek İstediklerinizi Bu Başlık Altından Sorabilirsiniz.

Değerli kandaşlar Bildiğiniz üzere http://www.atsizcilar.com/forum/uygu...i-t104128.html

linkinden bana soru sorabileceğinizi yazan bir yazı yazmıştım. Nitekim güzel bir soruyla da karşılaştım. Sormak veya paylaşmak istediğiniz herşeyi burada sorup naçizane konuşabiliriz.

Esenlikler
Alt 04.09.2008, 01:47   #2 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,521
Benim annem , "Kaşgar" doğumlu , Doğu Türkistan göçmenidir.
1930 yılında 7 yaşındayken dayımlarla birlikte himalaya dağlarını çok zor şartlar altında büyük kayıplar vererek at sırtında geçerek , önce pakistan'ın Karaçi limanına gelmişler.. Orada atlarını satıp vapur bileti alarak basra körfezine , Şam'a , oradanda Türkiye'ye gelmişler..
85 yaşındaki annem ; BAŞBUĞ Atatürk'ü görme şerefine kavuşmuş birisidir.
Türkiye'ye geldiklerinde Atatürk ; annemi ve dayılarımı bizzat imtihan etmiş , Türkçe - matematik ve tarih ile ilgili sorular sormuş , 7 yaşındaki annemi ilkokul 3. sınıfa , 11 ve 13 yaşındaki dayılarımı ise orta-2 ve orta -3. sınıfa devam etmeleri talimatını vermiştir.
Hatta BAŞBUĞ ATATÜRK ; bir ara akciğerlerinden hastalanan annemi hastanede bizzat ziyaret ederek yakınen ilgilenmiş ve özel diyet çıkarılması emrini vermiştir.

Annem ve dayılarımın geldiği Ata topraklarını ziyaret etmek , en büyük arzumdur. Aslında annemde doğduğu toprakları son kez dünya gözüyle görmeyi çok arzu etmektedir. lakin 85 yaşında olan annemin böyle bir yolculuk için , malesef sağlık durumu elverişli değildir.

Sizden ricam ; Doğu Türkistanda özellikle Kaşgar kentini görebilmek için gerekli bilgileri vermenizdir.
Nasıl gidilir ? Yeşil pasaport için vize var mıdır ? nerde kalınır ?
En fazla 10 gün için gidebilirim.. Hatta , eğer Türkiye'de iseniz ve Türkistana gitme durumunuz varsa , birlikte seyahat etmemizde mümkündür.
Esenlikler
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 15:15   #3 (İleti Bağlantısı)

Kandaş'ım (anladığım kadarıyla büyüğüm) öncelikle nur yüzlü annenizin ellerinden öpüyorum.

Vize Türkiye için çok sorun olmuyor aslında. Yeşil Pasaporta vize olacağını sanmıyorum. Zaten konsolosluktan değil, uçak bileti alacağınız acentelerden bile vize alabilirsiniz. Ama Uygur Türk'ü kökenli olduğunuz için, hele hele, Türkiye'den geldiğiniz için, Urumçi'de hava limanında birkaç saat tutulma ihtimaliniz vardır. Size soracaklardır: 'neden geldiniz, nerede kalacaksınız, ne zaman döneceksiniz, bize imza verin' vs. Tek korkum annenizin bu zorlu bekleyişte çok sıkılması ve bu da anamızın sağlığını etkilemesi.

Türk hava yollarıyla direk giderseniz, 7 saatte varırsınız, aktarma yapmadan. Ayrıca annenizle yakinen ilgilenilir uçakta, sağlık durumundan dolayı.

Daha ucuza gitmek isterseniz, kardeş devletimizin hava yolları olan, Azerbaycan Hava yolları ile de gidebilirsiniz. Ama bu yolculuk aktarmalı olacağı için, Bakü'de birkaç saat beklemeniz söz konusu. Urumçiye' ye giden bir uçakla bedava aktarma yaptırıyorlar. Bu bekleyiş'te annemizin sağlığı açısından beni endişelenmektedir.

En iyi yol: Türk Hava yollarıyla aktarmasız gidip, bir otele yerleşmek.
Ben sizi dilerseniz, Uygur Türk'ü dostlarımızın evinde ağırlatırım, sizi ağırlamakla çok memnun olacaktır. Kandaşlarımızın ne kadar misafirperver olduklarını o zaman görürsünüz.

Otellerde çok ucuzdur. En pahalı 5 yıldızlı otel, 15-20 dolardır günlük. Herşey dahildir. 2 kişi için 15-20 günlük 600 dolar 8 yol hariç size fazlasıyla yeter, artar da. Urumçi'den Kaşgar'a gidiş, çok ucuzdur. Uçakla 2 saattir. Bilet yaklaşık Türk parasıyla 20-30 ytl.

Uçak bileti Azerbaycan Hava Yolları için aktarmalı tarife 350 dolar,

Türk Hava Yolları'nı tam bilmesemde 450 dolar olduğunu sanıyorum.
Alt 07.10.2008, 22:01   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tatarusagı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Benim sormak istediğim Doğu Türkistan bağımsızlık mücadelesinde Türkiye 'den ne kadar destek alıyor merak ediyorum.(Maneci destekler dışında) Oraya gidip mücadele katılan Irkdaşlarımız var mı?
tatarusagı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2008, 00:05   #5 (İleti Bağlantısı)

Doğu Türkistan'da potansiyel bir mücadele yok. O yüzden katılan ırkdaşlarımızda yok. Türkiye'den maddi destekte var. Dernekler kurduruyorlar. Mesela sınır dışı edilmesi gerekenleri etmiyorlar. Öte yandan Türk okulları açma çabası var devletin. Göreceğiz ne olacak. Devletin okul açması iyi olacak gibi. Onun dışında bizler birşey yapabiliriz. Çünkü bir mücadeleye kalkacak durumda değiller.
Alt 11.10.2008, 02:40   #6 (İleti Bağlantısı)

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 373
Alıntı:
tatarusagı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim sormak istediğim Doğu Türkistan bağımsızlık mücadelesinde Türkiye 'den ne kadar destek alıyor merak ediyorum.(Maneci destekler dışında) Oraya gidip mücadele katılan Irkdaşlarımız var mı?
Doğu Türkistan'ın bağımsızlık mücadelesinde Türkiye soydaşlarını yalnız bırakmıştır. Çin'in pkk kartını iyi kullanmasından dolayı Türkiye, Çin'in toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu sürekli olarak dile getirmektedir. Hatta devletin üst düzey yetkililerinin birbirlerine yapmış oldukları ziyaretlerde Çin Türkiye'ye Doğu Türkistan'daki terörist unsurlara destek verilmemesi gerektiğini belirtmiş ve Türkiye'deki Doğu Türkistan ile ilgili derneklerin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu dile getirmiştir. Mesut Yılmaz döneminde yayımlanan gizli genelge ile devletin resmi görevlililerinin, bürokratların Doğu Türkistan derneklerinin toplantılarına ve faaliyetlerine destek vermemesi gerektiği belirtilmiştir. Yani bu konuda Türkiye soydaşlarının önünü kesmiştir. Doğu Türkistan Sürgünde Hükümet Başkanı Enver Yusuf Turani Türkiye'ye alınmamıştır. Kısacası Türkiye Çin'in dediklerinin dışına çıkacak hiçbir şey yapmamaktadır. Belediye zihniyeti ile devlet yöneten dış politika yürüten siyasi iktidar her alanda olduğu gibi bu konuda da başarısızdır ve milli bilinçten yoksun olduğundan dolayı soydaşlarına karşı gerekli hassasiyeti göstermemektedir.

Jiang Zemine Devlet Liyakat Nişanı da Demirel'in cumhurbaşkanlığı ve üçlü koalisyon döneminde olmuştur. Çapulcu hareket partisinin başkanı Çin'e gittiğinde Çin hükümeti üniversitelerde Uygurcayı yasaklatarak büyük bir jest yapmıştır. Doğu Türkistan'a Türkiye belli bir döneme kadar destek verdi ve bu da sınırlı oldu. Osman Batur şimdi görseydi ne derdi kim bilir.
Alt 13.10.2008, 14:05   #7 (İleti Bağlantısı)

Kandaşım bu konuda haklısınız. Ama geçmişteki bu durumları da düzeltmişlerdir. Şimdi ise bütün hareketlere destek verilmekle birlikte, sınır dışı edilmesi gerkenler sınır dışı edilmemektedir. Ama bu yine Türkçü gençlerin destekleriyle olmuştur. Ben hergün onlarlayım artık minnettarlar. Ayrıca, mecliste de Doğu Türkistan sorunu görüşülüyor. Bu da onları sevindiriyor. Yine de belli anlaşmalarımız var ve el altından yapılıyor.

Bunun dışında şahsi desteğimizi esirgemeyelim. Çünkü onlar bizi kurtarıcıları ve idolleri görüyorlar. Bu görüntümüzü çizecek birşey yapmayalım artık. Eski dargınlık giderilmişken yani...

Etiketler
altından , başlık , bilmek , bu , doğu , hakkında , sorabilirsiniz. , türkistan , İstediklerinizi

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler