Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.07.2007, 11:50   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 57
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Doktor Riza Nur

Doktor Riza nur sinoplu bir türk aileden gelme kurtulus savasinda yararliklar saglamis vatana hizmet etmis türkcülgü ülkü edinmis yüregi türkcülük askiyla carpmis bir önemli sahsiyettir, 1925 senesine kadar basbugmuzun yakininda bulunmus devlet görevlerinde hizmet etmis sonra basbug ile arasina mesafe koyup (bunda kürt ismet in etkisi oldugu söylenir ) yurt disina gitmis basbugun ölümünden sonra yurda dönmüs 1942 de vefat etmistir. 1992 senesinde Riza Nur un hayatim ve hatiratim isimli eseri elime gecince böyle büyük bir Türkcü nün bu naciz eserine sahip olmaktan duydugum mutlulugu anlatmama sözler kafi gelmez, fakat sonra oturup okumaya baslayinca hayal kirikligim da okadar büyük olmustu. Özellik basbug muzun sahsina ve hatirasina yapilan saygisizlik beni derin düsüncelere salmisti , Türk ulusunu Ümmet anlayindan Ulus anlayisina yönelten yüce Basbug Mustafa Kemal Atatürk le Türkcülük fikrini tasiyan ve yobazliktan nefret eden Riza Nur efendi neden böyle karsi karsiya gelmislerdir olay sadece bir kiskancliktan mi ibarettir yoksa Riza Nur Bey bir hastalik sirasinda mi bu hatirati kaleme almistir , ben bütün bunlara ragmen Riza Nur Bey in bu hatirati ruhsal hastalik aninda kaleme alindigini kabul ediyor bu yüregi türklük askiyla carpan bu sahsin hatirasina söz söylemek istemiyorum bana daha aci gelen kendisinin de nefret ettigi gerici tayfa nin onun hatiratindan yararlanarak yüce Basbugumuza saldirmasi olmustur ne yazikki Türkcü Riza Nur bey türkcü gencligi degilde gerici ümmetci ve Atatürk düsmani kisilerce ilham kaynagi olarak ele alinmistir .

Konu karahilal28 tarafından (17.07.2007 Saat 11:53 ) değiştirilmiştir..
karahilal28 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 12:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Bazı kişiler, kimliği oturmamış kişiler, arayış içinde yükselen değer neyse ona gider, özleri ortadadır en son kendi özüne dönerler, bugün bunlara dönek deriz! Bu ülkede dönekliğin babalarındandır kendisi!

Kalbi Türklük aşıkyla çarpan ama Atasını tanımayan ne demek?
Aslını var oluşunu inkar eden soysuzdur! Sayın arkadaşım sen "topal osman olayı" kitabını okudun mu bu zattın?

bana eğer ki ümmetçi dediğin kesim değiştirip üstünede rıza nur imzası atıp vermediyse, bu zat aleni Atamıza hakarete varan göndermeler yapıyor?
ali veli değil! M. Kemal ATATÜRK' e! bunu Türküm diyen hiçbir soydaşımız aklına bile getirmez! ee bu zattı neden konu ediyor, sahiplenmeye çalışıyoruz anlamıyor ki?
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 12:59   #3 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 57
Alıntı:
Açina adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bazı kişiler, kimliği oturmamış kişiler, arayış içinde yükselen değer neyse ona gider, özleri ortadadır en son kendi özüne dönerler, bugün bunlara dönek deriz! Bu ülkede dönekliğin babalarındandır kendisi!

Kalbi Türklük aşıkyla çarpan ama Atasını tanımayan ne demek?
Aslını var oluşunu inkar eden soysuzdur! Sayın arkadaşım sen "topal osman olayı" kitabını okudun mu bu zattın?

bana eğer ki ümmetçi dediğin kesim değiştirip üstünede rıza nur imzası atıp vermediyse, bu zat aleni Atamıza hakarete varan göndermeler yapıyor?
ali veli değil! M. Kemal ATATÜRK' e! bunu Türküm diyen hiçbir soydaşımız aklına bile getirmez! ee bu zattı neden konu ediyor, sahiplenmeye çalışıyoruz anlamıyor ki?
arkadasim ben kendim giresunluyum topal osman olayi dedigin kitap kütüphanemde mevcutur Doktor Riza Nur u sahiplenmek gibi bir endisem yok buraya niye actigim meselesine gelince burdaki arkadaslarin yani senin ve diger arkadaslarimin Riza Nur hakkindaki düsüncelerini ögrenmek icindi umarim anlattiklarimi anlamissindir, actigim konuda foruma uygun olmayan bir sey varsa otag yöneticisi siler sen benim bu konuyu acmamdan neden rahatsizlik duydun ben onu anlamis degilim

Konu karahilal28 tarafından (17.07.2007 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir..
karahilal28 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 17:20   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Alıntı:
karahilal28 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
arkadasim ben kendim giresunluyum topal osman olayi dedigin kitap kütüphanemde mevcutur Doktor Riza Nur u sahiplenmek gibi bir endisem yok buraya niye actigim meselesine gelince burdaki arkadaslarin yani senin ve diger arkadaslarimin Riza Nur hakkindaki düsüncelerini ögrenmek icindi umarim anlattiklarimi anlamissindir, actigim konuda foruma uygun olmayan bir sey varsa otag yöneticisi siler sen benim bu konuyu acmamdan neden rahatsizlik duydun ben onu anlamis degilim
Benim yegane övüncüm Türk olmamdır! Bana bu övüncü veren Yüce ATAM'dır. Karşımdaki insan ister benden olsun ister değil söz ATATÜRK' e geldiğinde yapmış olduğu gaf, hata her ne dersen de affolunumaz! Bahsettiğin zatta bu gaflet içinde boyunu bayağı aşmıştır.
Kurtuluş Savaşında mücadele vermiş olması yaptığı lanetlikleri hafifletemez, yok edemez! Umarım neden rahatsız olduğumu anlamışsındır!
Konuya başlığı açmışsın muhtemelen tartışılması için! ee bende fikirlerimi söylüyorum bundan sen neden alındın esas bunu anlayamadım!
Ne dememi umuyordun "aaa ne mübarek adammış, vah vah kandırıldı demek "dememi mi? kusura bakma özüm de sözümde budur!
cevabımda kişisel değil konuyadır!
Saygılar

Konu Açina tarafından (17.07.2007 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir..
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 18:57   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 24
Atsız Ata'mız da Rıza Nur'u çok severmiş... Ta ki onun hatıratını okuyana kadar.

Rıza Nur Hatıratını yazıyor ve İngiltere'de bir müzeye veriyor şimdi tam olarak hatırlayamadığım bir tarih veriyor ve ''Ben öldükten şu kadar yıl sonra hatıralarım açıklansın'' diyor.

Hatırat Atsız Ata'mızın eline geçtikten sonra, İçeriğinden dolayı Atsız Ata ölünceye kadar Rıza Nur'un adını ağzına almaz.

Sağlık Bakanlığı yaptığı zamanda Sağlık sekteröne yalnızca Türk soyluları sokacak kadar ırkçı olan Rıza Nur'un hatıralarındaki Başbuğ hakkındaki düşünceleri ancak hastalık ile açıklanabilir.
TÜRKÇERİSİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
doktor , nur , riza

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler