Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Kültür & Sanat > Kültür & Sanat > Resim & Fotoğraf > Türkçü Çizimler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.08.2008, 00:44   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 57
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Dövme Örnekleri

Esenlikler kandaşlarım,

Aramızda resim tasarımıyla uğraşanlar varsa bir ricam olacak;

Dövme yaptırmak istiyorum ancak bu konularda herhangi bir tecrübem veya bilgim olmadığı ve dışarıda da 'Türkçü' tasarımlar olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Ejderja mejderha 'entel dantel' bir şeyler yaptırmam kesinlikle.

Sağ omuzumun arkasına altında Göktürkçe ismimin olduğu ve üzrinde Türkçülüğümü belirten bir simge olan dövme yaptırmak istiyorum.

İsmim Ümit ve Göktürkçe yazılışı:

(bunu daha önce 'Göktürkçe Adımın Yazılışı' başlığında bir arkadaşımız belirtmişti)

Önümüzdeki bir kaç yıl yurtdışında çalışacağım için bu benim için gerçekten önemli ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
Ankara Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2008, 08:59   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Erlik Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 184
Dövmeyi kaliteli bir yerde yaptıracaksanız; yazı tipini bozmadan güzel bir şekil verebilirler.
Ben de bileğime Orkun abacasıyla Türk yazdırmayı düşünüyorum; fakat askerlikte sorun olacağını söyleyenler var.
Erlik Han Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2008, 16:31   #3 (İleti Bağlantısı)

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 440
Bende oğlumun adını Orkun abacasıyla ve Atatürk'ün imzasını koluma yazdıracağım.
Ama ben askerliğimi yaptım. Dediğiniz gibi askerde sorun oluyor hoş karşılanmıyor.
Hatta benim askerliğe katıldığım ilk gün herkesi bir yerde toplayıp vücudunda faça ve dövme olanlar ayrılsın dediler. Onlara sorunlu asker muamelesi yaptılar ve tesadüfmüydü bilmiyorum ama hepsi de gidebilecekleri en kötü yerlere gittiler.
Onun için askerlikten sonra yapmanızı tavsiye ederim.
Esenlikler.
Alt 17.08.2008, 17:22   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Erlik Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 184
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende oğlumun adını Orkun abacasıyla ve Atatürk'ün imzasını koluma yazdıracağım.
Ama ben askerliğimi yaptım. Dediğiniz gibi askerde sorun oluyor hoş karşılanmıyor.
Hatta benim askerliğe katıldığım ilk gün herkesi bir yerde toplayıp vücudunda faça ve dövme olanlar ayrılsın dediler. Onlara sorunlu asker muamelesi yaptılar ve tesadüfmüydü bilmiyorum ama hepsi de gidebilecekleri en kötü yerlere gittiler.
Esenlikler.
Aydınlattığın için teşekkürler ağabey.
Askerde sorun oluyorsa yaptırmayacağız.
Erlik Han Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2008, 20:49   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Cengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 76
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Esenlikler.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta kılık kıyafete bile dikkat etmekte fayda var. Acemiliğe ilk gittiğimde yanımda Harley montlu bir çocuk vardı. "Sen yanlış geldin galiba" dediler.
Bilmeyenler için söylüyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her hafta cuma günü kılık kıyafet, vücut temizliği kontrolü vardır. Bölük komutanı, bölük astsubayı veya takım komutanı eğer dövmenizden hoşlanmadıysa her hafta aynı eziyeti çekeceksiniz demektir.
Türkçü Cengiz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 01:21   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 2,143
Alıntı:
TurkcuCengiz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bilmeyenler için söylüyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her hafta cuma günü kılık kıyafet, vücut temizliği kontrolü vardır. Bölük komutanı, bölük astsubayı veya takım komutanı eğer dövmenizden hoşlanmadıysa her hafta aynı eziyeti çekeceksiniz demektir.
Bölük subayı, astsubayı veya takım komutanı elbette dövmenizden hoşlanmayacak. Asker adamın vücudunda ne işi var dövmenin?

Dövmelileri kınamıyorum veya aşağılamıyorum, yanlış anlamasınlar ama kışlanın içindeki hayat çok farklıdır ve bazı kuralları vardır. Nitekim de olmalıdır. Bu nedenle, hele hele dışarıdan bakınca direk görünen bir yerde dövmeniz varsa komutanınızla papaz olmaya hazır olun.

Çünkü gerçekten bu dövme olayı, askerin ciddiyetini ve ağırlığını çok bozuyor.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 01:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Berkin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 43
Ben askerde iken dövmesi olan arkadaşlarım vardı. Hiç biri herhangi bir sorun yaşamamıştı fakat bu sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyo. Benim 4 tane dövmem var . Hepsini askerlik sonrası yaptırdım ama askerlikte sorun yaşayacağımdan dolayı değildi bu. Yalnız ilk kez dövme yaptıracak arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Bir kez yaptırdıktan sonra devamı çok rahat gelebiliyor. Geçtiğimiz cuma son dövmemi yaptırırken dövmecime "Bu son, bir daha yaptırmayağım" dedim ve o güldü bana. Ve o hep aklımda olan, şimdide Sayın Ergenekon'un iletisinde okuduğum Atatürkümüzün imzasını yaptırmak istiyorum. Ve onuda yaptırdıktan sonra mühtemelen yine bir başka birşey isteyeceğim.
Berkin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 01:52   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

KUMANATA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
Dikkat et. Deri kanseri yapıcı maddeler olmasın. Diri Türk gerek, hastamıza şifa dileriz de, durup dururken derde düşmeyelim.
KUMANATA Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 01:52   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,084
Askerde çeşitli birimler için, meslekler için seçmelere gelinir ilk önce jilet izi ve dövmesi olanlar ayrılsın derler, dövmeye nerdeyse jilet atmakla aynı muameleyi yaparlar.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 02:43   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Berkin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 43
Alıntı:
A R S L A N adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Askerde çeşitli birimler için, meslekler için seçmelere gelinir ilk önce jilet izi ve dövmesi olanlar ayrılsın derler, dövmeye nerdeyse jilet atmakla aynı muameleyi yaparlar.
Jilet atmakla dövme yaptırmak arasındaki tek benzerlik ikisinde de acı çekeceğini bilmektir. Bazı ümmetçilerin "dövme günah" yok derinin altına su gitmiyormuş, yok abdest tutmuyomuş gibi safsataları vardır. Ama bu cahil insanlar devamını bilmediği için dövmenin içinden nasıl kıl çıktığını bana anlatamıyorlar. Ama sadece askerlikte değil sivil hayatta da el, yüz, boyun gibi sürekli görünen yerlerde dövme olması sorun yaratabilir.
Berkin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.08.2008, 03:56   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Sururi Ermete adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 158
Alıntı:
Berkin adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yalnız ilk kez dövme yaptıracak arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Bir kez yaptırdıktan sonra devamı çok rahat gelebiliyor.
Aynen sana katiliyorum irktasim. Mesela benim de 2 tane dövmem var. Dövmeyi cizen kisi ''Bence bu ilk ve son dövmen olmayacak'' demisti. Ne ilk oldu, ne de son dövmem olacak. Bir nevi ilk yaptiran kisiler ileriki zamanlar da bir tane daha yaptirmak istemektedirler. Üçüncü dövmeyi de düsünmüyor degilim....
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ
Sururi Ermete Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.09.2008, 13:33   #12 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

hürkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Ben HÜRKAN olan ismimi koluma dövme yaptırıcam ama nasıl yazıldığını bilemiyorum bana yardım edermisiniz sevgili ırkdaşlarım...
hürkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.09.2008, 14:36   #13 (İleti Bağlantısı)

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 318
Askerlikte sorun çıkarır.Bu yüzden askerlikten sonra yaptırmayı düşünüyorum ama dövme şekli için iyi düşünmek lazım ilerde o şekilden sıkıldığımızda iş işten geçmiş olur.
Alt 10.11.2008, 16:37   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 48
Bir büyüğümden biliyorum; kolundaki bozkurt dövmesini komutanı gördüğünde; "Keşke senin gibi yüz tane adamım olsaydı." gibi bir laf etmiş ve askerlik boyunca rahat etmesini sağlamıştı.

Şahsi kanaatimce dövmenin şekli ve anlamı önemlidir.

Esenlikler.
Atsız ATA Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.11.2008, 17:14   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kafatasci32 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 284
Sag omzumda Kurt,sol omzumda, Fenerbahce ambleminin dövmesi var.Bundan 12 yil önce yaptirtmistim.En önemlisi kime yaptiracagindir.Isi bilmeyen birisi yaparsa, hayatin boyunca pismanlik cekersin.Cünki silip, yeniden yaptirma veya düzelttirme sansin yok.Ileride sag ic koluma Orkun abacasiyla Atsiz yazdirmayi düsünüyorum.

Etiketler
dövme , Örnekleri

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler