Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.11.2007, 13:37   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tayboğa - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 16
Tayboğa Rss Beslemesi
DTP'ye kapanma yolu açıldı

Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığı tarafından yapılan başvuruyu kabul etti.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasına ilişkin açtığı davanın ilk incelemesini yaptı. Yüksek Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılma davasıyla ilgili ilk incelemesini yapmak üzere sabah 09.30'da toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Paksüt, Anayasa Mahkemesi heyetinin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTP'nin kapatılmasına ilişkin müracaatını ele aldığını belirterek, "Yapılan görüşmede, iddianamenin kabulüne karar verilmiştir" dedi.

Paksüt, bundan sonraki süreçte ceza yargılaması hükümlerinin ve Anayasa Mahkemesi hükümlerinin uygulanacağını söyledi. Bir gazetecinin, DTP ile ilgili istenen tedbir istemlerinin ne zaman ele alınacağı sorusu üzerine Püksüt, bu konunun daha sonra belirlenen bir günde ele alınacağını kaydetti. DTP'nin savunmasını ne zaman yapacağı sorusu üzerine Paksüt, iddianamenin partiye tebliğinin ve tensip tutanağının hazırlanmasının ardından savunma için sürecin başlayacağını belirterek, "İddaname ne zaman ellerine geçer bilemeyiz" dedi.
TÜRK BİRLİĞİNİN bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak, dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak...”
Mustafa Kemal Atatürk
Tayboğa adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2007, 14:17   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Yaşadığı Yer: TÜRKMEN ELİ
İletiler: 214
K_O_P_R_U_L_U Rss Beslemesi
Geç bile kalındı.! bu kansızlara bu kadar nasıl dayandı Yüce Türk ulusu ben hayretler içerisindeyim..! Ben bu kansızların Linç edileceğini düşünüyordum..! İşte bu kararara hakikaten içilir..!!! Yüce Türk Milletinden Tam Destek..!
K_O_P_R_U_L_U adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2007, 15:28   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 29
Ötükenlibozkurt Rss Beslemesi
Sorun DTP değil.O kapanır başkası açılır.Sorunun k.rtler olduğunu bizler biliyoruz ama bu sorunun kökünün k.rtler olduğunu herkesin anlaması lazım.Yoksa heryeri saracak bu kanemici, pis kokan,vahşi yaratıklar...
Ötükenlibozkurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2007, 16:35   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tayboğa Rss Beslemesi
Alıntı:
Ötükenlibozkurt´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sorun DTP değil.O kapanır başkası açılır.Sorunun k.rtler olduğunu bizler biliyoruz ama bu sorunun kökünün k.rtler olduğunu herkesin anlaması lazım.Yoksa heryeri saracak bu kanemici, pis kokan,vahşi yaratıklar...
dtp TÜRKİYE de kurulmuş bir kürt partsidir
TÜRK BİRLİĞİNİN bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak, dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak...”
Mustafa Kemal Atatürk
Alt 23.11.2007, 16:37   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tayboğa Rss Beslemesi
Alıntı:
sen dtp yi TÜRK olarak mı görüyorsun ki sorun dtp deyil diyorsun..kürtler dtp yi kendilerini temsil ediyor diye seviyorlar.dtp bir kürt partsidir ve en kısa zamanda kapatılması gerekmektedir..
Mustafa Kemal Atatürk
Alt 23.11.2007, 16:41   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
Tayboğa´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
sen dtp yi TÜRK olarak mı görüyorsun ki sorun dtp deyil diyorsun..kürtler dtp yi kendilerini temsil ediyor diye seviyorlar.dtp bir kürt partsidir ve en kısa zamanda kapatılması gerekmektedir..
Saçmalıyorsun.Ben kapatılmamalı mı diye bir söz mü söyledim? O kapanır başkası açılır dedim.Sorunu sadece DTP sorunu olarak görenler ülkücüdür.Sorun k.rtlerdir ve k.rtler yok edilmelidir.
Alt 23.11.2007, 16:44   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tayboğa Rss Beslemesi
Alıntı:
Saçmalıyorsun.Ben kapatılmamalı mı diye bir söz mü söyledim? O kapanır başkası açılır dedim.Sorunu sadece DTP sorunu olarak görenler ülkücüdür.Sorun k.rtlerdir ve k.rtler yok edilmelidir.
benim yazdıklarımı düzgün oku kandaşım..esenlikler..(ve lütfen saçmalıyorsun gibi laflar kullanma)
Mustafa Kemal Atatürk
Alt 23.11.2007, 16:46   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
benim yazdıklarımı düzgün oku kandaşım..esenlikler..(ve lütfen saçmalıyorsun gibi laflar kullanma)
Okuduğumu anlıyorum.Senin görüşün ülkücülerin görüşleriyle benzerlikler içinde.
Alt 23.11.2007, 16:48   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tayboğa Rss Beslemesi
Alıntı:
Okuduğumu anlıyorum.Senin görüşün ülkücülerin görüşleriyle benzerlikler içinde.
başbuğumun izindeyim..şüphen olmasın.çapulcu deyilim.yaşım 18 ve ögrenciyim.bu yaşımda bilmem gerekenden fazlasını ögrenmem gerekenden 1 fazlasını ögrendim hep.esenlikler..
Mustafa Kemal Atatürk
Alt 23.11.2007, 17:53   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
başbuğumun izindeyim..şüphen olmasın.çapulcu deyilim.yaşım 18 ve ögrenciyim.bu yaşımda bilmem gerekenden fazlasını ögrenmem gerekenden 1 fazlasını ögrendim hep.esenlikler..
Öğrenmek gereken en önemli şeyi öğrenmemişsin.K.rtleri sadece bir parti mensubu veya pkklı olarak düşünmen yalnış.Önemli olan o partiyi kapatmak değil, k.roları yok etmektir.
Alt 23.11.2007, 18:03   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 45
Cesteni Bey Rss Beslemesi
zahmet olacak ama kapatıversin beyefendiler.
Cesteni Bey adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2007, 01:24   #12 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 27
tunas_turan Rss Beslemesi
Alıntı:
2004
Bask partisi liderine hapis cezası
Bask bölgesinin yerel yüksek mahkemesi, Batasuna lideri Arnaldo Otegi'ye 15 ay hapis cezası vermenin yanısıra, siyasetten 8 yıl men edildiğini açıkladı.
http://www.bbc.co.uk/turkish/europe/...batasuna.shtml

Alıntı:
2007
Batasuna liderleri tutuklandı
İspanya'da Ulusal Mahkeme Hakimi Baltasar Garzon, geçen perşembe düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi arasında bulunan, yasa dışı Batasuna partisinin üst düzey 2 yöneticisinin tutuklanmasına karar verdi.
Hakim Garzon, basına yaptığı kısa açıklamada, "Batasuna'nın faaliyetleri, terör örgütünün faaliyetlerinin bir parçası" dedi.
http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...batasuna.shtml

-----

dtpnin kapatılması sorunu çözmez. MV çok kollanıyor ve dokunulmazlık denen saçma bir hakları var ayrıca yasalar eksik (ayrıca tam olsa bile uygulanır mı? HAYIR)

dtpyi (Döt Partisi) kapatsalar bile üyeleri bağımsız olarak MV olmaya devam eder ve bir süre sonra gider başka isimle kurarlar. Onu kapatırız, başkasını kurarlar ve bu böyle gider...

Çözüm: dokunulmazlıklarını kaldırarak yargılamak ve hapse mahkum etmek

Eğer AB'den korkuyorsan İspanya örneğini verirsin olur biter, ki bizimki, kıyaslanamayacak derecede, daha ağır. Aslında böyle birşeye gerek yok.

Tabi bütün bunlardan önce başa milletini seven birinin gelmesi lazım.
tunas_turan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2007, 16:55   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkFatih - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 78
TürkFatih Rss Beslemesi
Tabi ki kapatılmalı akp de dtp de diğer arap ve ab-abd iti partilerde .Kapatsan ne olacak ki bunlara ağır cezalar verilmedikten sonra ,kapat-aç oyun olacak.Bunlar teröristten farksız olduğu için en ağır cezalar verilmeli,gerçi ülkemizde kürtler ve Cumhuriyet düşmanları kadar cezasız kalan olmuyor...
dtp kapatıldıktan sonra arap-kürt partisi a.birliğinin sözde baskıları altında yeni yasalar çıkartır ve Türklük düşmanı yeni yasa, parti ve kişilerin önünü açmakta gecikmeyecektir.Tanrı bunlara ve onları cezasız bırakanlara karşı Türk'e güç vereceği gün gelecektir,İstiklal mahkemesi gerekir hepsine, soysuzlar ile zor böyle bir karar çıkması ...
TürkFatih adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler