![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dün kaybettiğim pamuk kızım
Benim de düne kadar iki tane kedim vardı; şimdi 1 tane kaldı çünkü biri dün ne yazık ki öldü. Ölen kedim 13 yaşındaydı. Diğeri ise 7 yaşında. İkisini de kış kıyamette dışarıda soğuktan ve açlıktan ölmek üzereyken yavru iken bulup aldım.
Kızım çok akıllı ve duygulu bir kediydi. Örneğin bir keresinde anahtarı içeride unutup kapıyı dışarııdan kapatmıştık. Kızım da bizim telaşımızı duyunca miyavlamaya başlamıştı. Ben de şakayla karışık haydi kızım kapıyı aç demiştim. Kızım da kapı koluna sıçrayarak kapıyı açmıştı ki bu kapı açma işini hep yapardı. Bir keresinde de annem hastaydı ve bayılmıştı. Biz kolonya masaj vs. ile annemi ayıltmaya çalışırken, pamuk kızım eli olmadığı için ağzıyla annemi kaldırmak istercesine kolundan ısırarak çekiştirmeye başladı. Tabii annemin canı kızımın dişlerinin koluna batmasıyla acıdı ve o can acısıyla kendine gelmeye başladı Bir keresinde de evde kimse yoktu. Benim de bir ara elim yüzüm uyuştu. Bu yattığı yerden kalktı ve benim yanıma gelip miyalayarak yüzümü yalamaya başladı. Kedilerin de dili malum zımpara gibidir. Bu sefer benim yüzüm hafif acıyınca yerimden doğruldum. Ve doğrulduğumda sanırım dikkatimin başka yöne yoğunlaşmasından olacak, çok kısa süre içinde elimin ve yüzümün uyuşmasının geçtiğini fark ettim. Bir de kızım, evde kim sinirliyse ve yüksek sesle konuşursa direk ona gider ve sanki sakinleştirmek istercesine ona sürtünürdü veya üzerine tırmanıp yalamaya başlardı. Tabii ki onun sevimliğini görüp de sakinleşmemek mümkün değildi. Bu arada kızım Van kedisi meleziydi ama Van kedisi özelliklerini taşıyordu. Bu yüzden de kızıma hiçbir erkek kediyi beğendiremedik. Kendi cinsinden de bir erkek kedi ne yazık ki denk gelmedi. Bu yüzden kızımın yavrusu olmadı. Yani kızım üremiş olmak için herhangi bir erkek kediyi kabullenmedi O bir kediydi ama çoğu insandan daha asildi. Çünkü çoğu insan evlenmiş veya üremiş olmak için soysuzları eş olarak seçer. Örneğin bir kürdü karı veya koca olarak seçenleri gördükçe bu hayvan dediğimiz yaratığın ne kadar asil olduğu anlaşılmaktadır. İnsan olacak yaratıkların da, hayvan diye hor gördükleri, bazı yönlerden kendilerinden daha asil ve üstün olan yaratıklardan ders almaları gerekir. Hülasa, kızımın ölümü bana resmen evlat acısı gibi koydu. Benim duygularımı ancak hayvanseverler anlayabilir. Dün kaybettiğim akıllı ve duygulu kızımın resmi de bu: ![]()
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Başınız sağolsun sayın Gök yeleli Bozkurt. Kediniz çok güzelmiş gerçekten. Herşeyde bir hayır vardır, üzülmeyin demek de boş tabi ama yine de üzülmeyin.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ağabey tekrar başın sağolsun,yıllardan beri sana dostluk yapmış olan pamuğunda mekanı kedi uçmağı olsun. Şu pamuğun asilliğini alamayan,anlamayan iki ayaklı hayvanlara da lanet olsun,mekanları kızıl tamudur.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sn.Gök Yeleli Bozkurt başınız sağolsun. Kedinizin; insanım diye gezen bir çok asalaktan daha duyarlı ve daha akıllı olduğu kesinmiş. Bu ülkede onca kürdü beslemektense, pamuk gibi insana her yönden faydası olan kedileri beslemek en akıllıca iştir.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hayvan sözü kişi kılığına girmiş yaratıklar içindir.
Böyle güzel canlılara tinli(Altay T.sinde: hayvan) diyelim. Bunlar çok daha soyludur. Başın sağolsun ağabey. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Başın sağolsun sayın ağabeyim..Gerçekten çok güzel bir kediymiş.Mekanı uçmak olsun..
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Başın sağolsun abi.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Başın sağolsun ağabey.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ne kadar üzüldüğünün farkındayım ağabey.
Artık diğer kedinin yanına yeni bir kedi almalısın ki Pamuk'un yokluğunu az da olsa doldursun. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim kedim hamile abi yavrulayınca en güzelini veririm sana üzülme sen.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Başın sağolsun abi. Bu hayvan bile bazı Türklük şuurundan yoksun kişilere örnek olmalı,kanının bozulmaması için gösterdiği çaba takdire değer...
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tanrı'nın yarattığı bu muazzam varlıklar kimileri için zararlı, mikrop taşıyan birer canlı olarak görülsede, benim ve benim gibi bir çok hayvan sever için dünyanın en eşsiz varlıklarıdır. Yalnızlığınızda, üzüntülü anlarınızda, kızgınlık ve bunalım dönemlerinizde sizi karşılıksız dinleyen ve bazen gözyaşınızı silen tek dostunuz onlardır.
Kimi zaman usulca ayaklarınıza dolanırlar.. Kimi zaman bütün heyecanıyla üzerinize atlarlar.. Kimi zaman da tüm masumluğuyla kucağınıza yatarlar.. Bu duygular bu masum varlıklara olan sevgimizi arttığı gibi zamanla evimizin birer ferdi olur çıkıverirler.. Heyecanlarıyla heyecanlanır, üzüntüleriyle üzülür hale geliriz. Varlıkları güç vermeye başlar insan yüreğine. Gürültülü patırtılı bir anın sonrasın da ellerinize dokunarak verdiği o huzuru belki de dünyada başka hiç bir yaşatamaz sizlere.. Fakat gün gelir kücücük bedenlerindeki bir ağrının verdiği o ağır ızdırabı anlatan inlemeleri, varlıklarıyla güçlenen yüreğimizi, birden bedeninizin ortasında eritiverir.. Herşeyi kırıp düktümüz ellerimiz çaresizce uzanır dingin bedenine. Tekrar koşup, çoşmasını beklediğimizin hikayesidir bu.. Bu sona doğru gelindiğini bildiğimiz halde kabullenmeyişimizdir. Bu aslında bir yitirilişin hikayesidir.. Yıllar önce henüz annesinden 1aylık iken alınıp, para uğruna soğuk bir kafeste bekletilen kücücük bir varlığın, ellerimden kayıp gitmesinin ardından yaşadıklarımın ufak bir bölümüdür. Daha yazılacak çok şey var ama ellerim gitmiyor. Bu duyguları çok az kişi yaşar ve çok az kişi bilir. Bu duyguları hissebilen çok az kişiden biri olan Çağatay beğ'in acısını en az onun kadar iyi anlayabiliyorum. Ölüm üzerine söylenmiş yüzlerce söz yerine, okumaya ne zaman başlasam yüreğimi parçalayan ilk köpeğim için kaleme aldığım anılarım adlı yazıdan bir bölümünü ilk sizlerle paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Pamuk ile birkaç kez karşılaştık. Yabancılara kendini sevdirmiyormuş ama bana sevdirmişti. Uzayan tırnaklarını kesecektim fakat tırnaklarının kesilmesine alışkın olmadığı için huysuzlaştı, üçüncü tırnakta bırakmak zorunda kaldım. Son gördüğümde hasta idi, fazla ömrü kalmadığı ve yakında öleceği biliniyordu ama insan kendini buna hazırlamaya çalışsa bile, onca yıl beraber yaşadığı bir dostunu ebediyen kaybettiğinde perişan oluyor.
Ölümün tesellisi olmaz, bu yüzden fazla uzatmıyor ve diğer kediye uzun bir ömür diliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Başın sağolsun, Gökyeleli ağabey.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Başın sağolsun Çağatay abi.
Bütün Türkçülerin örnek alması gereken çok asil bir kediydi.
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|