![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
DÜNYA ASKERLİK TARİHİNİN EN KAHRAMAN BİRLİĞİ, 57 nci ALAY
57. ALAY
Çanakkale’yi denizden geçemeyen İtilaf Devletleri’nin 25 Nisan 1915 günü Gelibolu Yarımadası’na ve Kumkale’ye asker çıkarmalarıyla Çanakkale kara savaşları başlamıştı. 25-26 Nisan 1915 tarihlerinde Arıburnu’nda karaya çıkıp Conkbayırı’nda ilerleyen çıkarma kuvvetleri, 19. Tümen K.Kur.Yb. Mustafa Kemal’in 25 Nisan günü verdiği "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir" emrini uygulayan Türk birliklerince durduruldu. Bu birliklerden biri Yb.Hüseyin Avni Bey’in komutasındaki 57. Alay’dı. 57. Alay’ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun tamamı 25-28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştür. 57. Alay adına yaptırılan şehitlik, Gelibolu Yarımadası’nda Kanlısırt’tadır. RUHLARI ŞAD OLSUN. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
RUHLARI ŞAD MEKANLARI UÇMAK OLSUN.ATSIZ ATA'NIN "TANRILAŞAN ERLERİ" DEDİĞİ ERLER BU ERLER OLSA GEREK.TÜRK TANRI'NIN SOYUNDANDIR. TANRILAŞMAK ANCAK VE ANCAK TÜRK ERLERİNE MAHSUSTUR.
NE MUTLU 57.ALAY'A,NE MUTLU TANRILAŞAN ERLERE!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Vatan ugruna canlarini hice sayarak savasan serefli Türk askerlerinin bu ugurda sehit olanlarin ruhlari sad olsun.
1 Türk gider 1000 Türk gelir!!! Kanimizin son damlasina kadar Vatan aski ugruna canimizi hice sayarak seve seve feda ederiz. NE MUTLU TÜRK´ÜM DIYENE!!! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
KAHRAMAN ALAYIN KAHRAMAN SANCAĞI
Aşağıdaki fotoğraftaki sancak dünyadaki tek esir Türk sancağıdır. Türk ordusunun 57. alayının sancağıdır. Sancak Türk ordusunun şerefidir. Son neferi şehit olana kadar düşmana teslim edilemez. Ve öylede olmuştur; ![]() Resimdeki sancak, Çanakkale Savaşı’nda son erine kadar şehit olan Kahraman 57nci Alay'ın Sancağıdır. Hâlen Melbourne-Avusturalya müzesinde sergilenmekte olan sancağın tanıtım plaketinde şöyle yazmaktadır: "Bu Alay Sancağı Gelibolu savaş alanından getirilmiştir, ama esir edilmemiştir. Türk Ordusu'nun geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk Alayı Sancağını selamlamadan geçmeyin." |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|