![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
DÜNYA BANKASI NE İŞE YARAR?
Çoban´ın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş.Tam o anda yanına bir Cherokee Jeep yanaşmış.Brioni gömlek,Cerruti ayakkabılar giyen Ray-Ban gözlüklü ve YSL kravatlı bir sürücü aşağıya inmiş ve çobana sormuş.
- Eğer kaç tane koyunun olduğunu bilirsem bana onlardan bir tanesini verir misin? Çoban bir adama bir de koyunlarına bakmış, - Tamam diye cevap vermiş. Genç adam arabasını park etmiş, telefonunu bilgisayarına bağlamış bir NASA sitesine girmiş,GPS´ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu açmış ve 150 sayfalık bir rapor basmış.Çobana dönmüş, - Tam olarak 1586 adet koyunun var demiş. Çoban - Doğru diye cevap vermiş, - Koyununu alabilirsin. Genç adam koyunu almış ve jeep´inin arkasına koymuş.Bu sefer çoban genç adama dönmüş. - Eğer senin ne iş yaptığını bilirsem koyunumu geri verir misin?diye sormuş. Adam, - Evet neden olmasın diye yanıtlamış. - Sen Dünya Bankası´nda danışmansın demiş çoban. Adam sormuş, - Nasıl oldu da bildin? Çoban: - Çok basit diye cevap vermiş. - Buraya çağrılmadan geldin, bu bir.. - İkincisi,benim bildiğim bir şeyi bana söylemek için benden bir koyunumu istedin. - Üçüncüsü yaptığın hiçbir şeyden anlamıyorsun, çünkü köpeğimi aldın.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
|