Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Sanal Acun > Sanal Acun > Bilgisayar > Bilgisayar > Programlar & Yazılımlar

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.09.2008, 01:07   #1 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,521
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Dünyaca ünlü Türk hacker'lar

Dünyaca ünlü Türk hacker'lar

1) O, hacker’lık aleminin son efsanesi.

Bir Türk, lakabı İskorpitx.

Tüm dünyadan hacker’ların, çökerttikleri siteleri kaydettikleri, İtalyan güvenlik sitesi Zone-h’de, hack’lediği 141 bin siteyle ilk sırada. Önce Microsoft’un Meksika sitesini hack’lemesi olay oldu. 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi 10 dakika içinde çökertmesiyle asıl sükseyi yaptı. Hack’lediği sitelere üzerinde Atatürk resmi olan bir Türk bayrağı ve PKK, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan’la ilgili küfürlü bir mesaj bırakıyor.
İskorpitx, 45 yaşında, Ege’de yaşıyor ve muhasebecilik yapıyor. Meğer bu hacker’lık işlerine de, internette tavla oynarken puanları çalınınca başlamış.

2) Türk hacker, FBI ajanlarını atlatmış
5 yılda 500 milyon dolar vurgun yaptığı iddia edilen “Chao” lakaplı Türk hacker Çağatay Evyapan İstanbul’da yakalandı. Evyapan’ın peşine düşen FBI ajanlarını internet sitesinde atlattığı ortaya çıktı.

Şahsen yetkili bir devlet adamı olsam ; bu hacker'ları devlet memuru olarak maaşa bağlar , ne kadar TÜRK düşmanı ülke varsa , hepsinin sitelerini teker teker çökertir , bu ülkelerin gizli istihbarati bilgilerini ele geçirirdim.
Şimdi amerikan sitelerini çökerten , amerikan bankalarını dolandıran bu hacker , hapiste...
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.09.2008, 23:17   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turk1905 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Gönül isterdi ki bu isimler Türkçülük için bu işi yapsa.. İskorpitx tamamen kürtlerde bulunan "ağalık" hırsı ile yanıp tutuşur, sırf tavla oyununda puan kazanmak için.. Umarım tavlacılığa geri döner de rezil olmaktan kurtarsın Türkleri..

"Chao"yu değişik sitelerden tanıyorum, tanıyorum demek yanlış olur galiba, gördüm diyeyim.. Adam gibi adam tavırları vardı ama para hırsından bu işe girmiş..

Ah öyle bir hacker olmak vardı ki tek işi Anti-Türk siteleri sömürmek.. Umarım Tanrı öyle bir insan çıkarsın karşımıza..
Turk1905 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.09.2008, 23:42   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 922
Alıntı:
Turk1905 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ah öyle bir hacker olmak vardı ki tek işi Anti-Türk siteleri sömürmek.. Umarım Tanrı öyle bir insan çıkarsın karşımıza..
Yanlış anlama ama maalesef bu işler piyango bekler gibi birilerinin çıkmasını beklemekle olmuyor. ''Umarım öyle bir insan çıkar'' demek yerine ''Ben yapacağım'' demek gerek. Anladığım kadarıyla yazılımla aran iyi. Saatlerini günlerini bu işlere ayırırsan muhakkak profesyonel olursun.
Alt 17.09.2008, 05:08   #4 (İleti Bağlantısı)

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 332
Ben bir defasında bir ümmetçinin msnsini hacklemiştim ama onuda çalmak çok kolay oldu çünkü gizli sorusundan sevdiği tarihsel kişiliği bulmak zor değil asıl mesele gerçek hacker abilerimizin bizlere bu işleri öğretmesi ve ne yazık ki internette bir sürü hackerim diye dolaşan havalı tipler var onlara bir bölücü site gösterip hacklermisin dersen tamam der ama yapmaz hackerlığı öğretirmisin dersen meslek sırrı deyip geçer yani gerçek hacker yoktur onlar sayılı insanlardır ve gerçek hackerlarada ulaşmak neredeyse imkansızdır keşke tanıdığım bir hacker olsada banada öğretse.
Alt 17.09.2008, 14:13   #5 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 41
Keşke Türkçülük Davası için yapılsa bu hackerlık.
Türkçü Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2008, 16:19   #6 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 20
Onun yakalanması açıkcası şuan için onun başına vuran bir piyango aslında hapisden çıktığında büyük şirketlerinin peşini bırakmayacağından eminim.
Batu-Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2008, 17:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turk1905 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yanlış anlama ama maalesef bu işler piyango bekler gibi birilerinin çıkmasını beklemekle olmuyor. ''Umarım öyle bir insan çıkar'' demek yerine ''Ben yapacağım'' demek gerek. Anladığım kadarıyla yazılımla aran iyi. Saatlerini günlerini bu işlere ayırırsan muhakkak profesyonel olursun.
Çok teşekkür ederim kandaşım,

Aslında "çocukluk" itibariyle aklımdan geçmedi değil. Ağzımda sulanmıştı açıkçası.. Ama bildiğim kadarıyla etkili virüsler Assembly diliyle yapılıyor ve o dili öğrenecek kadar becerim, virüsü yapacak kadar zamanım yok. Gerçekten Assembly ile bir program yapımı diğer dillerden daha uzun sürüyor..

Yine de teşekkür ederim öneriniz için..
Turk1905 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2008, 23:10   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

sonufkum adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 47
Alıntı:
Turk1905 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Gönül isterdi ki bu isimler Türkçülük için bu işi yapsa.. İskorpitx tamamen kürtlerde bulunan "ağalık" hırsı ile yanıp tutuşur, sırf tavla oyununda puan kazanmak için.. Umarım tavlacılığa geri döner de rezil olmaktan kurtarsın Türkleri..

"Chao"yu değişik sitelerden tanıyorum, tanıyorum demek yanlış olur galiba, gördüm diyeyim.. Adam gibi adam tavırları vardı ama para hırsından bu işe girmiş..

Bir an benden bahsettiğini düşündüm , ne güzel olurdu ...

-Türkiye'nin ilk yüz arasındaki bir forumdan ümmetçi yöneticiler tarafından devamlı atılmaktan bunaldım, şimdi kendi adaletimi sağlamak için çözümler peşindeyim.

-1992-93 arasında QBasic programlama dilini öğrenmiştim iyikide öğrenmişim şimdi hack için gerekli olabilecek temel dökümantasyonların mantığını ,işleyişini somutlaştırabiliyorum eğer çalışmalarımda bir aksama olmaz ise aranan kan yedi sekiz ay sonra ATİLLANIN KILICI gibi hainlerin/satılmışların/devşirmelerin kellesi üzerinde olacaktır...
sonufkum Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.09.2008, 16:43   #9 (İleti Bağlantısı)

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 332
Gerçekten bizim içimizde 'Gerçek!' Bir hacker yokmu bizlerede bildiklerini paylaşsa iyi olur.
Alt 28.09.2008, 17:25   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 306
İskorpitx hacker filan değildir.Lamer bile olamaz, anca tavla oynayan bir balık olabilir :)
Başkalarının yazdığı programları satın alıp bakkal manav sitelerini toplu olarak indexlemek için sadece biraz para ve kendini tatmin etme isteği yeterlidir.
Bunlar bir hackerin özellikleri değildir.
Hacker sisteme sızmak için kendi yeteneklerini ve bilgi birikimini kullanır, gerektiğinde programlar yazar ve kendi programını kullanır.
İskorpitx ise en basit html script'i bile bilmez..
(programları satın aldığını veya başkasına yazdırdığını ve bu işleri bunları kullanarak yaptığını röportajında kendisi belirtmiştir.)
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
KUTALMIŞ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.10.2008, 07:44   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 86
Bir kere şunu bilmenizde fayda vardır:

Hacker, asıl manası "usta coder" demek olan bir kelimedir. Yani örneklemek gerekirse Bill Gates, başarılı bir hackerdır. Tabi yaygın kullanılan manasına bakacak olursak, ismi zikredilen -kimse- hacker olamaz. Çünkü gerçek hacker, asla ama asla bırakın gerçek ismi, takma ad kullanarak bile gözükmez piyasada. Yapacağını yapar ve sessizce kenara çekilir. Tabi bu işin temel kısmı, gelelim bir de etik kısmına.

Kim ne derse desin, kutsal davamız Türkçülük için bile olsa, hackerlık asla tasvip edilmemesi, beğenilmemesi, övülmemesi gereken bir şeydir. Zamanında hackerlık yapıp da, yakalananlar üzerinde yapılan birtakım araştırmaların ortak sonucu, hackerların çoğunun antisosyal kişilik bozukluğuyla başlayan, daha sonra iyice izolasyona dönüşen, sonu da ciddi psikolojik rahatsızlıklara giden bir süreç yaşadıklarıdır. Kendini toplumdan soyutlayarak, toplumun onu bu hale getirdiği gibi saçma bir düşünce inancıyla, toplumdan ve toplumu oluşturan yapılardan intikam alma üzerinedir temel olarak. Zevk için hackerlık yapılmaz, mantıklı düşünmek gerekirse kimse bu kadar uğraşı, çalışmayı sadece zevk için yapmaz.

Başka açıdan bakacak olursak, hacker dediğiniz insanların o kadar emek verip, çaba sarfettiği şeylerin içine eden sanal teröristlerdir. Şimdi tabi şöyle düşünecek olanlarınız var: "Ne yani, Türk düşmanı sitelere karşı nasıl bir tutum sergilenecek?" Bunun çözümü hackerlar vasıtasıyla sitelerin işlevine son vermek asla değil. Neden mi? Siz gidip bir siteyi kapatın, ertesi günü yenisi çıkacak karşınıza. Artık site yapmak 15 yaşında çocuğun bile bir saatte öğrenebileceği bir şey. Zaten bu takma adlarla internette patates patates gezenlerin çoğu hackerlık denen şeyin yanından yöresinden bile geçemez, hazır template ler üzerinde editler yaparak, sağa sola kendi çalışmasıymış gibi yutturmaya uğraşır her şeyi. Iskorpitx denen ezikle zamanında görüşen, muhatap olan iki tanıdığım var. İkisine de bahsettiğim şeyleri anlatmış. Bütün çabasının internette gizli bloglarda, ftplerde bulunan "hint" içerikli şeyleri uygulayarak, hazır programlar üzerine modifiye çekerek hacker kisvesine bürünmesi olduğunu bizzat itiraf etmiş. Bildiği tek şey, sitelerde işleyiş bozukluğu(malfunction)na sebep olma yollarından birkaçı, gerisi de boş, beleş çaba.

Hackerlık gibi suç unsuru teşkil edecek işler yerine, kodlama yeteneğinizi geliştirin, sanal güvenlik üzerine çalışın. Zaten internette Türklerin ya hacker ya küfürbaz olarak lanse edilme sebeplerinden biri de budur, iyi olan şeyleri bir kenara bırakıp, kötü yollardan intikam alma hırsı. İntikam tabi ki çoğu bünye için makul, güzeldir. Fakat sanal ortamda geçerli değil bu. İnternette en iyi olan, interneti en iyi şekilde kullanan demektir; internet sitelerine en iyi şekilde zarar veren değil. Zaten matah bir şey olsa, gizli gizli yapılmaz bu.

Sayın Paşaelili' ye cevaben de, hacker asla pay-laş-maz. Ayrıca hiçbir hackera güvenilmez, çünkü hacker psikolojik rahatsızlığı doğrultusunda hareket edeceğinden, sağduyu yerine dürtülerine kulak verecektir. Zaten er ya da geç yakalanma sebepleri de budur. Tavsiyem, böyle şeylere asla ama asla özenmemektir. "Başarılı ama kötü" olan, "kendine göre başarılı ama iyi olan"dan asla daha iyi değildir.

Gerçekten dişe dokunur bir şey yapılacaksa da, bu, hacklenmesi imkansız bir site kodlamak olacaktır. En kısa tabirle, "bunlar sakat işler" andalar.
Tamu Şafağı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.10.2008, 23:23   #12 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

sonufkum adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 47
Tamu Şafağı sana iki çift laf edecektim fakat ceza almışsın.

-Günümüzde düşmanlar ,hainler,satılmışlar,devşirmeler kahpece saldırıyorken bizim elimiz armut toplamamalıdır.

-Milli Gayemizin hizmetinde olacak kahpenin ağzına tekmeyi basacak eğitimli bilgili timlerimiz olmalıdır.

-Ben bu konuda çalışmalar yaparak assemly (windows altında çalışan makina programlama dili) öğrenmekteyim,istediğim düzeye bir kaç ay sonra geleceğimi umuyorum.
sonufkum Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
Dünyaca , hacker'lar , türk , ünlü

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler