![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Dünyada Hala Şaman var mıdır?
Dünyada hala şamanizm'i yaşayan bir köy veya kent varmı?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bildiğim kadarıyla Moğolistan'da resmi din olarak kabul ediliyor.Ülkenin %6'sı bu inanca sahiptir.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Güzel bir soru.Benim bildiğim Altay Eli ve Tuva Cumhuriyet'inde var.Ama Türkiye'de öyle bir kenköy varmı onu bilmiyorum.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
." Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır. (Al-i İmran Suresi, 84-85)
şaman dini eskide kaldı ırkdaşlarım.Son din islam dır. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Sana ne ulan milletin dininden? Sen cennete gitmek için rezervasyon yaptır bırak başkalarının dini inancını. |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Gerçek Türklerin otağında sapık arapların hurafeleri savunulamaz. Cennette küçük çocuklarla sınırsız fuhuş, sınırsız içki için böyle piç durumuna düşersen anandan çıktığın yere postalanırsın. Şimdi yaylan bakalım.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tuva, Hakasya Türklerinde ,Altaylarda,moğolistanda bazen doğrudan bazen diğer dinlerin adı altında yaşatılmaktadır.
Sovyetler , zamanında birçok ulu kam ı öldürerek çin ve osmanlıdan sonra Türklüğe en zararlı devlet sıralamasındaki yerini sağlamlaştırdı. Ancak hiç kimse atalarının kutlu dinini bırakmadı ve gizlide olsa yaşadı. Tuva müzesi müdürü Kenin lopsan Şamanizm enstitüsünü kurarak hayatını bu dine adamış insanlardan birisidir. Şu anda bu din batılılar tarafından bile dikkatle incelenmekte ve eskiden ilkel bir din sandıkları şamanizmin aslında ne kadar kutlu, büyük ,gerçek bir din olduğunu anlamışlardır.
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Çanakkalede bir köyde biz Şaman Alevisiyiz diyenleri görmüştüm hayli ilginçti..
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Hakasyanın tamamına yakınında Şamanizm görülür,Moğolistanda,Tacikistan,Kazakistanda Şamanist topluklar vardır,bir yerde 650.000 kadar Şamanistin yaşadığını okumuştum.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Kansız, Arap kanı ile kalbini ve aklını iğfal etmiş enik, ulan senin Allah'ın birçok ayette karı ayarlıyor. Bunun açıklamasını nasıl yapacaksınız. Her şeyin üstünde bir yaratıcı Muhammed'e karı ayarlayıp kimi nasıl becereceğini anlatıyor. Arapoğlu'nun sapıklıklarını kabul etmek zorunda mıyız?! Çakal sürüsü, enik tohumları! Şamanizmde sana ve diğer ümmetçi, İslamcılara batan nedir? Sizin dininizden daha ulu, saygın ve değerli olduğu açıktır. En azından cennet gibi bir fuhuş pazarı bulamazsın şamanlarda! Şamanlar aklını cinsel dürtüleri ile iğfal etmemiştir. Arap putu sizi neden bu derece ateşli bir şekilde orgazm ediyor! Ahzâb 37;Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir. Allah'ın işine bak! İnsanlık için yapacağı mevzuları bir kenara itip Muhammed'in uçkur işlerini çözüyor. Ahzâb 40; Muhammed, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. Ama Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkiyle bilendir. Muhammed kimsenin babası değildir. Olmamalıdır ki becerecek daha fazla hatun bulmakta kendisine bir darlık çıkmasın. Ahzâb 51 - Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır. Eniklerin Allah'ının kitabı, tam manasıyla Muhammed'in dolayısıyla Arapların ihtiraslarının dışa vurumudur. Allah bu ayette Muhammed'in karılarıyla birleşme sırasını düzenlemektedir. Ne ulu bir iş! Ne seçkin bir hareket! Ahzâb 50; Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ayete bakılırsa; uçan kaçan, yani neredeyse helal kılınmadık kimse kalmamış(!) Arap peygamberinden de ancak bu beklenir. Üzücü durum beyni yerine uçkuru ile düşünen bu Arapların her şeyi üstün tutulmaktadır. Zübeyr'den Hz. Aişe'nin (r.a) şöyle dediğini rivayet ediyor: "Peygamber (s.a) bizim sıramız konusunda hiçbirimizi diğerimize tercih etmezdi.Gerçi hanımlarının hepsini birden ziyaret etmediği günler vakiydi, fakat hanımlarından ancak sırası gelene dokunurdu." 746 - Hz. Urve, Hz. Aişe (radıyallahu anhâ)'den naklediyor: Hz. Aişe byurmuştur ki: "Havle Bintu Hakim (radıyallahu anhâ), Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a kendisi gelip evlenme teklif edenlerdendir." Aişe (radıyallahu anhâ) devamla dedi ki: "Ben (kıskançlığın sevkiyle): "Kadın kısmı bir erkeğe evlenme teklifi yapmaktan sıkılmaz mı?" (diyerek bu şekilde Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e teklifte bulunanları kınardım). Ne zaman ki: "Onlardan kimi dilersen (nevbetinden) geri bırakır, kimi de dilersen yanına alabilirsin. (Nevbetinden) geri bıraktıklarından kimi istersen (nezdine almak)da da sana güçlük yoktur..." (Ahzâb, 51) meâlindeki âyet nazil oldu, (kendimi tutamayarak): "Ey Allah'ın Resûlü, görüyorum ki, Rabbin seni memnun kılmada gecikmiyor" dedim. Buharî, Tefsir, Ahzâb 7, Nikâh 29; Müslim, Rıdâ' 49, (1464); Ebu Davud, Nikâh 39, (2136); Nesâî, Nikâh 1, (6, 54). Yukarıda ki alıntıların hepsi sağlam kaynaklardandır. Ayetlet ve tefsir alıntıları Elmalılı Hamdi Yazır'dan alınmıştır. Ayşe ile ilgili hadis ise en sağlam hadis kaynağı olarak belirtilen Kütüb-i Sitte'den alınmıştır! “Umulur ki sizin gibi Arap eniklerinin bacısını, anasını kürtler ve araplar, özetle gayr-i Türkler zevkle becerecektir. Onlar sizi dahi becerirken, onları engellemeye kalkmayın daha memnun olmaları için elinizden ne gelirse onu yapın!” Enik sürüleri Allah size böyle bir emir vermiş olsaydı bunu da yerine getirir miydiniz?!!!
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet ben de "Türk Mitolojisi" adlı kitapta okumuştum. Orada dünyada hala 650.000 kadar şamanistin var olduğunu söylüyordu.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Defol git lan kuşbeyinli dümbük.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Şamanizm gibi gerçeği ve aydınlanmayı hedefleyen bir dinin gerilerde kalmasına sebep olan barbar ve sapık arapların dini islam son din olarak kabul edildiği için şimdi müslümanlar bu halde.Aciz ve şapşal.Ümmetçilik gibi saçmasapan fikirleri,sübyancılığı,kadını aşağılamayı öğütleyen bir dini öven çok site var.Oralara defolup git,burayı kirletme
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Rusyanın Sibirya Bölgelerinde Şamanizm'in bir alt kolu olan Tengricilik hala çok yaygın.
Ayrıca Amerikan Yerlileri olan Kızılderililerde de Şamanizm ve Tengricilik yaygın. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| dünyada , hala , mıdır? , var , Şaman |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|