![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eğer Bir Millet Büyükse !
Atatürk tarihe şunun için ehemniyet (önem) verirdi. Derdiki:
- Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur. Ve şunu örnek getirirdi: - Bir insan milyoner olur, fakat bir gün bütün servetini kaybeder, düşebilir. Ancak o adamın içinde cevher varsa, çalışma kudreti, çalışma aşkı yaşıyorsa gene kazanıp eski servetini elde edebilir, derdi. -Atatürk ırka soya çok ehemniyet verirdi. Çok hoşuna giden tarihi bir hadiseyi(olayı) nakletti, dediki: Atilla'ya atfedilen bir söz vardır. Atilla Şark imparatoruna elçiler göndermişti. Şark imparatoru elçilere ecdadının isimlerini saymış. ' Ben onların soyundanım!' demiş. Bunun üzerine elçiler de Atilla'nın kim olduğunu söylemişler. Fakat ecdadının isimlerini saymamış, yanlızca: Atilla büyük ırkın, Türk ırkının evladıdır, demişler. Bu söz, Atatürkün çok hoşuna giderdi. Birçok kereler tekrarladığını duydum. Yusuf Hikmet Bayur ***Dil Fakültesinde Atatürk günü.: Prof. Hikmet Bayur' un Sözleri, Ulus Gazetesi, 16 Sonteşrin 1938 s.7
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ! , bir , büyükse , eğer , millet |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|