Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.07.2007, 23:13   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ekonomi düzelmedikçe bu iş olmaz

Evet Sevgili Türkçüler

Türkiye cumhuriyeti içinde yaşayan Türk topluluğunun cebine hitap edmedikçe bu millett Türkçü olmayacak ve tüm forumlarda yazılanlar,istekler,arzular boşa gidecektir.Şunu unutmayalım ki bizim millette dahi ,diğerlerinde olduğu gibi hayat garantisi,sağlık hizmetleri vs önemlidir ve:

FAKİR MİLLETLER MİLLİYETÇİ OLAMAZLAR!

O yüzdendir ki,son seçimlerde bu milletin yarısına yakını akepye oy vermiştir,zira beslenmek,iyi yaşamak bir millette milliyetçi duyguları yükseltir.Diyeceksiniz ki,ben orta gelirliyim,ama onlara oy vermedim,herkes aynı değildir.Türkiyenin %53 ü onlara oy vermemiştir,bu daha büyük bir çoğunluktur ama geri kalanı vermiştir,bu hepsinin vatan haini olması dmek değildir!

Gerçeği konuşalım lütfen,

Türk millettinin önemli bir çoğunluğu açtır ve ''BİLİNÇLİ MİLLİYETÇLİLİK'' yoktur bu halk tabakasında!Daha önemlisi bu çoğunluk eğitim yoksunudur,ve eğitim her şeyin üstündedir ama açlığın değil!Ben işlerim gereği Türkiyenin hey yerinde bulundum,çok insanla konuştum ve maalesef hayal kırıklığına uğradım,şöyle ki,kendini kimlik olarak belirleyen çoğu kişi önce kendini müslüman görüyor,bu istanbul,ankara ,izmir gibi kentlerde de böyle maalesef!
Din bir kimlik değil bir inanıştır!!!Ama cahil halk bunu bir kimlik olarak görmektedir,bunu iyi irdemelek gerekir.Evet Türkiye halkının önemli bir bölümü cahildir ve çabuk kanmaktadır.

Irkçılığa bağlı avrupa ülkelerine bakalım.Ben oralarda 8 sene yaşadım,iyi bilirim ingiltereyi,fransayı,almayayı,hepsi ıkçıdır ve de haklıdır!!!Çoğunuz 60 lı yılları bilmez,o zamanlarda Türk malı kullanmak hep aşağılanırdı,70lerde bu üst seviyeye çıktı,sekenlerde tonton turgut herşeyin anasını belledi.
Bakınız millet zenginleşmedikçe,milliyetçilik artmayacaktır.Bu gün dünyanın en büyük milliyetçi milleti aslen alman ırkından olan ve dünyanın başına bela olan ingilizlerdir.

Eğer bu milletin hepsininmilliyetçi olmasını istiyorsak o zaman cepler dolmalıdır.diyeceksiniz ki benim cebim boş ama yine millietçiyim,o zaman ben de diyecepim ki sen ve diğerleri,herkes farklıdır.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda sevgili Türkçüler

Saygılarımla
yaşlıtürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 00:48   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 339
yaşlıTürk beğ; elbette cepler dolmalıdır, böylece benliğini tekrar kazanacak,TÜRK olmakla gurur duyduğunu yeni keşfedecek çok cahil,itilmiş,hor görülmüş insan var.Fakat siz daha iyi bilirsiniz; bir türlü başımıza milli benlikten vazgeçmeyen,ATATÜRK'çü hükümet gelmedi.Dahası, Yüce Başbuğ ATATÜRK
ölüm döşeğindeyken, Kılıç Ali beğin hatıratına göre ,Büyük önderimizin uygun gördüğü ilim adamları,fikir adamları bir bir işlerinden edilmiş.
İnsanlar açtı,hala da açlar.Görüyoruz,duyuyoruz bir çuval un,makarna ile kolaylıkla satın alınan insanları.Uzun zamandır bu böyle ne yazıktır ki.
''Benim memurum işini bilir.'' , ''Devletin malı deniz,yemeyen keriz'' gibi
sözleri yıllardır duydu bu millet.Geçmişi belli düpedüz Cumhuriyet hasımı ,bir dönemin belediye başkanı şimdi başbakan...
Ne yapılabilir?Bence pek az şey yapılabilir. Neden? Çünkü sivil oluşumları destekleyen milli benliği sağlam olan işadamı sayısı az,eli para tutan ve parasını milleti için kullanmaktan çekinmeyecek olan vatanperver milliyetçi oluşum ,dernek neredeyse hiç yok.
Bunu meclis çözümlesin isteriz,milletvekilleri iş sahası açsın,olanak sağlasın.
E o vekillerin çoğu zaten para babası yahut ardılı.Şirket patronundan,köy ağasından vekil olmuyor işte.Bilgi,öngörü sıfır.Adamlar istiklal marşını okumakdan aciz.(Bir izletide görmüştüm.İstiklal marşını okuyamıyorlar.O adamlar vekilmiş.)
Milli zihini olmayan şahıslar,bu yüce milletin başında,İşte bence kanayan yara bu.
Sağlıkla kalınız,Ezen Bolsın.
Alt 31.07.2007, 01:33   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 82
Yaşlıtürk abi, Rahata kavuşanda akpye oy verdi sıkıntıda olanda,
bu işin rahatlıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum, üstelik çok rahata kovuşan insandanda milletimize bir fayda geleceğini sanmıyorum.
Rahata kavuşan insanlar sadece kendini düşünür.
Bu işin sebebi din sömürüsü, ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıdır, bunlar değişmediği sürecede hiç birşey değişmez.
serdar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 01:44   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 112
Bazı köylerde benim de gördüğüm=> Türk = Müslüman | Bu durum resmen milliyetçiliğin önündeki en büyük engel.
Türkçü Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 04:35   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkFatih adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 78
Milletimiz büyük bir bölümü karnının doymasına,cebinin dolaması bakıyor.Karnı aç olan birisine Laiklik elden gidiyor diyorsunuz adam size o kömür verdi Laiklik karın doyurmuyor diyor.Birde milletmizin bir bölümü bakıyor sağlık hizmetlerine en basitinden belli hastanelerde tedavi olabiliyor devlet hasteneleri dışında bu oy vermesini etkiliyor.Yoksa ne ip atmak nede rte ile ilgili D.Baykalın açıkladığı şok iddaa işe yarıyor.Medyanın da etkisi büyük bu olayları örtbas etmekte.Petkim satılıyor Türk'ün dünyaca ünlü firması kime satıldığı belli değil 2 gün haber yapılıyor üstün körü oda es geçiliyor,başbakan hemen bir açıklamaya yapıyor cumhurbaşkanlığı için uzlaşabiliriz diyor Petkim satışı birden unutuluyor.Milletimizi öncelikle ekonomik olarak bir ferahlığa ulaştırmak şart birde şu var fındık fiyatından çok çeken illerde genede birinci çıkıyor akp nasıl oluyor soru işareti,bazıları demek ki fındık tarlalarını sökün diyen danışmanın partisine oy verebiliyor.Din sömürüsünüde eklemek lazım tabi ki bu oylarda.
TürkFatih Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 08:51   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kartalTÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 148
Dogru bir yaklasim, malesef akp secim öncesinde altinlar kömürler dagitarak insanlara paranin ucunu gösterdiler. Bi nevi rüsvet. Eger halk kendi kömürünü, altinini kendi alacak durumda olsaydi o kömürleri gerisin geri iade ederlerdi. Bundan eminim.

Yoksulluk , insanlari BANA DOKUNMAYAN YILAN BIN YASASIN atasözünü yasamaya itiyor ve benim cebim dolsun, karnim doysun gerisi önemli degil anlayisini beyinlerde hakim kiliyor.
Bunu düsünürken kimse dis politikaya, dis ve ic tehlikelere aldirmiyor.
Mesela akp mitinglerinde, akp ye karsi olan mitinglerde insanlar milyonlari sayarken, sehit mitinglerinde bin kisiyi bulmakta zorlandik. Bu da secimin bir aynasi gibi bence. Önümüzde cok is var. Bir an önce harekete gecmeliyiz.
kartalTÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 10:06   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 23
Tüm ülke çapında milliyetçiliği güçlendirmek için toplumu yobazlık ve fakirlikten kurtarmak şarttır.Karnı aç olan dış güçlerin oyuncağı olur gider şeriatçi partilere oy verir.
(* Türk_Malatya_Türk *) Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 17:57   #8 (İleti Bağlantısı)
Başbuğun Ordusunda Çeri

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247
islam dini yüzünden malesef cahil halk Tanrı'dan medet ummakta. Dinin kimlik değil inanış olduğunu unutup her çareyi dinde aramakta. Türklük bilinçlerine dönmedikleri sürece ve yeni nesili eğitilmedikçe bu ülkenin kalkınması imkansızdır. Eğitim gören nesilin bir kısmıda fettoşun himayesi altında zehirlenmektedirler. Bizim kanımızdan olmayan kırolarda hile ile üniversitelerde devletin masalarını işgal etmekte.

Devlet üniversitelerinde Türk soyundan olanlar öğrenim görmelidir.
Alt 31.07.2007, 19:44   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkFatih adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 78
Alıntı:
Gökhan Türk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
islam dini yüzünden malesef cahil halk Tanrı'dan medet ummakta. Dinin kimlik değil inanış olduğunu unutup her çareyi dinde aramakta. Türklük bilinçlerine dönmedikleri sürece ve yeni nesili eğitilmedikçe bu ülkenin kalkınması imkansızdır. Eğitim gören nesilin bir kısmıda fettoşun himayesi altında zehirlenmektedirler. Bizim kanımızdan olmayan kırolarda hile ile üniversitelerde devletin masalarını işgal etmekte.

Devlet üniversitelerinde Türk soyundan olanlar öğrenim görmelidir.
Üniversiteler ve Yurtlar çok önemli gerçekten yurtlar da ya yobazların ya da kominist-pkk'lı gurupların elinde olanlarıda var maalesef buna bir çözüm şart.Üniversitelerde ise teröristler yıkıcı-bölücü örgütlerle işbirliğini geliştirerek özellikle üniversite gençliği arasında çatışmalara yol açacak provakasyonları sık sık yapmakta, özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Erzurum, Trabzon, Konya ve Adana illeri başta olmak üzere yüksek öğrenim kurumlarının yoğun olduğu illerde ciddi huzursuzluklar yaratmaktadır.
Birde bazı öğretim üyeleri hocalar yok mu onlarda çok tehlikeli sırf yobaz,kominist-bölücü beyinli olanları var onlar ayıklanmalı ! Üniversitelerimizi bu fakir edebiyatı yapan yoboz din sömürücülerinden ve şehir teröristlerinden kurtarmak şart,akp yönetimindeki hükümetin neler yapacağı bu konuda tabi soru işareti...
TürkFatih Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 06:00   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
fakirlik bu milletin kaderiymiş gibi yüzyıllarca gerçeyimiz oldu.ekonominin düzelmesi ülke refahının artması şart olmazsa olmaz hale geldi.kendine güvenin ilk şartı yarınının garanti olmasına bağlıdır.kendimize güvenmiyen bir millet olduk.bu aşılması gereken bir sorundur.
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.08.2007, 19:51   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Serdar'ın dediği de doğru

Evet hali vakti yerinde olan da verdi,ama niye ve kim bunlar?Önce Tüsiad denen ama sayıları çok olmayanlar sonra kendilerine Anadolu kaplanları denen ve çok önmli bir kesimi kapsayanlar.Ben iş hayatında olduğum için bu anadolu kaplanlarını iyi tanırım.Söyleyeceklerimden hiçbir Anadolu Türkü gocunmasın şimdi:

Bu Anadolu aslanları lafı Özal ve sonrası döneme aitir.Bu grup İstanbul,ankara,izmir dışı kırsal kesimlerdeki küçük şehirlerdeki önce İtanbl dükalığını kıskanan tipik bir mantalitedir ve bu mantalitenin önemli bir kısmını özal döneminde kürtler oluşturmuştur.Evet iind Türklerde vardır,buradaki hadise Türkiyenin batısına olan hınçtır,zira batı daha gelişmiştir.
Şimdi şunu söylemek isterim:
Bu tip kişiler kendilerini Türk değil genelde ve ağırlıkta müslüman olarak tanıtan kişilerdir,bunların fabrikalarına girdiğinizde bunu hertürlü dekor ,malzeme ve davranış biçimi olarak görebilirsiniz.Az konuşan,sanki tiaret yapmak değil bozmak gibi algıladığınız bu kişiler aslında o kadar fazla değildir,ama niye etkilidir?
Zira bunların hegemonyası altında çalışan fabrikaların işçileri batıdan daha rahat yaşamakta(aldığı maaş değil ama o bölgede hayat daha ucuz olduğu için) ve onlar için din konusu daha önemli olduğu için geniş anlamda gerek anadolu kaplanları ve gerekse o şehirlerde yaşayanlar(ki bunların %90 kimliği din üzerinedir) mevcut partiye oy vermişlerdir.

Kimse istanbul,ankara,izmir antalyayı kırsal kesimlerdeki şehirlerdeki şehir halklarından zengin zannetmesin.Hayat oralarda çok daha ucuz,ve halkın geçimi çok daha kolay.Gel bakalım,maraşta yaşamak mı yoksa istanbul da yaşamak mı kolay?

Bu örnekler arttırılabilir.

Saygılarımla
yaşlıtürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler