![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
BASBUG MUSTAFA KEMAL ATATURK ATAMIZIN,SEVDIGI OZEL SEYLER
BASBUG MUSTAFA KEMAL ATATURK ATAMIZIN HAKKINDA BILINMESI GEREKEN OZEL SEYLER
EN SEVDIGI YEMEK Manastir Askeri Lisesi yillarindan kalan bir aliskanlikla hayati boyunca en sevdigi yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldi. Tatliya duskun degildi ama cani istediginde cok sevdigi gul recelini tercih ederdi. EN BUYUK HAYALI DUNYA TURUNA CIKMAKTI Omru yetseydi bir dunya turuna cikip Turk dili ve tarihi uzerindeki calismalarini genisletmek en buyuk hayaliydi. BASUCU KITABI "CALIKUSU" YDU. Binlerce kitabi vardi.Ama bunlarin arasinda bir tanesini hayati boyunca hatta cephede bile basucundan ayirmadi. Resat Nuri Guntekin'in unlu Calikusu" romanini hep yaninda tasir, her gun rastgele bir yerinden acar, birkac sayfa okurdu. GOMLEKLERININ TUMU BEYAZDI Gomleklerinin hepsi beyazdi. Bu gomlekler ozel olarak dikilirken sonra yerli mali kullanma kampanyasina onculuk edebilmek icin Beyoglu`nda bir terziye diktirilmeye baslanmisti. DOLABINDA LACIVERTE YER YOKTU Takim elbiselerinin tasarimlarini hep kendisi cizerdi.Lacivert takim giymeyi sevmezdi. OLCULERI Boyu 1.74 idi.Hayatinin son donemlerine kadar 76 olan kilosu hastaliginin ilerlemeye baslamasiyla 46'ya kadar dusmustu. 43 numara siyah rugan ayakkabi giyerdi. "LAIKLIK ADAM OLMAKTIR!" Ilk mecliste bir oturum sirasinda uyelerden biri laikligin ne manaya geldigini anlamadigini soyleyince Gazi cok sinirlenmis ve elini kursuye vurarak bir din bilgini olan uyeye cevap vermisti: "Adam olmak demektir hocam,adam olmak!" BILARDO VE YUZME Sportmen kisiligi vardi. Her gun at biner , yuzmeye gider ve bilardo oynardi. YAGCILARA GECIT YOK Yagcila cok kizardi Bir aksam sofrasida kendisine gereksiz sekilde iltifat eden Abdulhak Hamit`e mudahale etti. KOSKTEKI GUVERCINLIK Kuslari cok severdi.Cankaya Kosku`nde ozel bir bakicinin ilgilendigi guvercinligi vardi. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Çok güzel bir derleme olmuş ırktaşım eline sağlık.Birşeyler daha eklenebilir aslında..Düşünmek lazım.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Mustafa kemal Paşa hastalığında Dolmabahçe'deyken en son zeytinyağlı enginar yemek istemişti. Ancak bu arzusu yerine getirilemeden hayata veda etti.
Sarı Zeybek'ten de valsten de hoşlanıyordu. Annesiyle Rumeli şivesiyle konuşuyordu. fotoğraflarının hepsinde fotoshopun o günkü versiyonunu uygulatmıştı. Çünkü gelecek nesillerni idolü olacağını biliyor ve gerekeni yapıyordu. (Bunu yazıyorum çünkü doğruluğundan eminim. Çünkü senelerce bu fotoğrafları toplamak ve nasıl çekildikleriyle, kimlerin fotoğrafları çektiğiyle ilgilendim. Bazı fotoğrafçıların aileleriyle tanıştım. Miras kalan anlatılanları dinledim. Harika bir arşiv oluşturdum.) Ulaştığım sonuç şudur: Paşa olağanüstü akıllı bir adamdır ve hiç bir işini şansa bırakmamıştır. Latife Hanım'ı eş olarak seçmesinin en önemli nedeni, aydın bir kadın imajını Türk kadınına göstermek ve bir örnek vermektir. Maalesef Latife Hanım buna layık olamamıştır. Ancak Paşa'dan ayrıldıktan sonra sessizliğe bürünmesi onun erdemine işarettir. Paşa rakıyı sever. Layıkıyla ve usulüyle içer. Rum rakısının tadı bizimkinden farklıdır. (Rakı köken itisariyle Rum içeceği olsa da bizim içtiğimizi Rumlar beğenmez. Türkler rakıyı bambaşka bir hale sokmuş, kendi damak zevkleriyle yeniden oluşturmuş ve bambaşka bir içecek meydana getirmişlerdir. Rum rakılarının tadı çok daha yumuşaktır. Ben bunu Türklerin 12-13.yüzyılda şarabı kendi bildikleri otlarla ve meyvelerle imal etmelirine benzetiyorum.. Bu yüzyıllarda herkesin şanap içmesine rağmer Türkler hep daha sert ve farklı tatlar bulmuşlardı. Babam Yunanistan'da üç sene görev yaptı. Bu nedenle biliyorum ki, çok değişik markalarla sunulan Rum rakıları Türkler'in tercih ettiği tada benzememektedir.) |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| atamizin , ataturk , basbug , kemal , mustafa , ozel , sevdigi , seyler |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|