![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bozkurt ların Başbuğu Ulu Önder hakikaten nutukta uluyan bir Bozkurt nidasıyla durmuş.
Tanrı ona mükafatlarını kesmesin.
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu kitap Atamizi bir diktatör olarak göstermektedir! 1932 yılında toplanan I. Türk Tarih Kongresi'nin sonunda Marmara Köşkü"nde verilen çay'da, öğretmenlerden birinin Atatürk'e "Paşam! Birçok Avrupalı muharrirler yazdıklarında, eserlerinde sizi diktatör diye nitelendiriyorlar. Buna ne buyurursunuz?" sorusuna verdiği cevap: -Ben diktatör değilim ve heveslisi de olmadım. Benim diktatör olmadığıma şuradan karar veriniz, ben diktatör olsaydım siz bana bu soruyu soramazdınız! 1932 (Kılıç Ali, Atatürk'ün Hususiyetleri, 1955, s.116) |
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Evet, sahiden tam Bozkurta benziyor, helal olsun Atamiza. Bu resimler beni gercekden cok duygulandiriyor. Keske her Türk Atatürke benzeseydi.
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ne kadar Rusçu olsada ve annesinin dedesi(veya babası tam hatırlamıyorum." yahudi kökenli olsa da Nazım Hikmet'in şu dizeleri bunu açıklıyor:
"Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı." |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sen de türkeş'in bir zamanlar yaptığı gibi nazım hikmetof'dan örnek verme.
Ülküler kanla, fedakârlıkla, kahramanlıkla beslenir. Bir millet, ülküsüne varmak için ırmaklar gibi kan akıtır, yığınlarla can harcar. Ülkülere kanla, kılıçla, dövüşle, millî kinle varılır. Ülkü çelik yürekler, demir bilekler, sarsılmaz irâdeler, yüksek ahlâklar ister. Ülkü bir dindir. Kahramanlar ve şehitler ister. |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Gün Gelir Turan Oluruz..!
|
Başbuğ Atatürk'ün ırkından yani Türk Irkına mensup olduğum için çok mutluyum Atam İzindeyiz....
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|