Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Başbuğ Atatürk > Başbuğ Atatürk > En Büyük Türkçü Atatürk
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 08.11.2007, 14:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ogulcak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 76
ogulcak Rss Beslemesi
ATATÜRK'ÜN KEHANETLERİ

Sevgili kandaşlarım;
"Atatürk'ün Kehanetleri" adlı bir kitap aldım ve okudum. İçinde çok değişik olaylar var Başbuğ'umuz ile ilgili...
Atatürk'ümüzün geleceği önceden sezebilme yeteneğine değiniyor. Atatürk'ün "duyular dışı algılamalar" ının normal bir insanla kıyaslanamayacak kadar gelişmiş olduğunu tarihi belgelerle anlatıyor. 18 yıllık bir araştırmanın ürünü. Mutlaka okuyunuz.

ATATÜRK'ÜN KEHANETLERİ-Ali BEKTAN

ATSIZ
ogulcak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2007, 14:21   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 29
Kızıltuğ Rss Beslemesi
Bu kitabı uzun zaman önce duymuştum ama küçük bir yerdeydim sorduğumda bulamamıştım sonradan unuttum, hatırlatma için sağol.

Bu arada kitabı okuduysan eğer Atatürk'ün adnan menderes için "bu adamın kafası vurulur" diye bir söz ettiğini biliyorum, bu o kitapta yer alıyor mu? Eğer yer alıyorsa olay nasıl olmuş, yanıtlarsan sevinirim.

Hatırladığım kadarıyla Atatürk gezerken menderes'in odasını görüyor, içeri bakıp oda kimin diyor, Atatürk o zaman diyor ki "bu adamın kafası gider" ya da benzeri bir şey söylüyor.
Kızıltuğ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2007, 14:41   #3 (İleti Bağlantısı)
Yörük Türk

Yörükoğlu - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 59
Yörükoğlu Rss Beslemesi
Alıntı:
Kızıltuğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kitabı uzun zaman önce duymuştum ama küçük bir yerdeydim sorduğumda bulamamıştım sonradan unuttum, hatırlatma için sağol.

Bu arada kitabı okuduysan eğer Atatürk'ün adnan menderes için "bu adamın kafası vurulur" diye bir söz ettiğini biliyorum, bu o kitapta yer alıyor mu? Eğer yer alıyorsa olay nasıl olmuş, yanıtlarsan sevinirim.

Hatırladığım kadarıyla Atatürk gezerken menderes'in odasını görüyor, içeri bakıp oda kimin diyor, Atatürk o zaman diyor ki "bu adamın kafası gider" ya da benzeri bir şey söylüyor.

Kitapta böyle bir bilgi yok.

Yörük derlerdi bize,
Göçerdik kışlaktan yaylaya..

Asırlar boyunca yol aldık.
Kimimiz atlı, kimimiz yaya…

Mertlik, yiğitlikle tanınırdık.
Temizdi taşıdığımız maya..

Bir zamanlar kök söktürdük.
Haçlılar’a, Doğu Roma’ya..
Yörükoğlu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.11.2007, 15:05   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ogulcak Rss Beslemesi
Alıntı:

Kandaşım kitapta böyle bir bilgi yok... Atatürk'ün verdiği haberler pek fazla yok ama Atatürk hakkında başka filozof ve falcıların dedikleri daha ağırlıkta... Ama tabi esas konu Atatürk'ün geleceği görebilme yeteneği...
senin dediğin konuyla ilgili bir bilgi yok kandaşım...
ESENLİKLER

ATSIZ
Alt 09.11.2007, 15:09   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ogulcak Rss Beslemesi
Bu arada Yörükoğlu kardeşim... Antalyalı mısın? ben de alanyalıyım... ama ne yazık ki adana'da oturuyorum. Alanya yı da k.rt ler basmış... her gittiğimde daha da çok sinirleniyorum...

ATSIZ
Alt 06.02.2008, 14:58   #6 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

OGEDAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 132
OGEDAY Rss Beslemesi
Alıntı:

Adnan Menderes ile bilgi yoktur ama kitapta Celal Bayar ile ilgili Atatürk'ün söylediği cümlerler vardır.

"Şayet bu memlekette bir gün kansız ihtilal olacaksa ve bu ihtilale biri liderlik edicekse,o adam Celal Bayar olacaktır."(Atatürk'ün Kehanetleri s.145)

Kansız ihtilalden kasıt burda 1950 den sonra,Atatürk devrimlerinden sapma göstererek kansız ihtilal olmuştur.Şeriatçi Tarikatların ortaya çıkması bu döneme rastlar...
Alt 21.02.2008, 21:13   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
NoyanHan Rss Beslemesi
1930-1937 arası bir tarihte Avrupalı bir gazeteci Başbuğ Atatürk ile bir görüşme yapmak ister. Atatürk, bu görüşmeye gazetecinin beklediğinin aksine son derece modern bir giysi ile çıkar. Etkileyici ve tane tane konuşmasının yanı sıra arada Avrupalının dilinden de sözcükler kullanır (emin değilim Fransızca veya İngilizce idi). Başbuğ'un eşi de çok düzgün bir aksan ile konuşur ve sonra sorulara geçilir. Atatürk'ün 2. Dünya savaşı öncesi değişen dünya düzeni ilgili görüşleri aynen şöyledir: "Almanya hızlı sanayileşme ve askeri büyüme sonucu Avrupa'da büyük bir güç olacak, Amerika savaşırsa daha büyüyecek, ancak bu savaşın sonundaki tek gerçek galip Sovyetler Birliği olacaktır."
(bu görüşmeyi ararsanız eminim detayları ile bulursunuz)
2. Dünya Savaşını genel olarak değerlendirdiğinizde göreceksiniz, gerçekten en büyük kazanımları elde eden, Basit bir kukla devletten, süpergüce dönüşen Sovyetler oldu. Yine Atatürk'ün dediği gibi Amerika 1.Dünya savaşında olduğu gibi 2.sinde de güçlendi. Diğerleri (Almanya, ingiltere, fransa, italya, vs.) ise ya ekonomik ya askeri ya da siyasi yönden çöktüler.

Atatürk'ün ileriyi görüş gücü için daha yakın bildiğimiz ve okullarda okuyup okuttuğumuz 1. Dünya savaşı'ndaki Çanakkale Savunmasına bakabiliriz. O zaman rütbece üstü olan Mareşal (Bazı kaynaklarda General diye de geçiyor) Liman von Sandres'in söylediğini yapmayıp, kendi tahminlerine göre kurduğu savunma sayesinde Dünya tarihinin akışı değişiyor. Hiçbir kaynakta geçmez ancak Çanakkale savunmasındaki şahaseri “Maket Havan topu”, 2.Dünya Savaşı sonlarına doğru yapılan Normandiya Çıkarması’nın savunmasında Naziler tarafından kullanıldı (Almanlar tahtadan havan topu şeklinde maketler yapıp havan topu rengine boyadılar ve Müttefikler buraya gelince ağır bombardımana başladılar)

Kuruluşumuzu hatırlayalım, bakın Türkiye Cumhuriyetine, ve bakın Türkiye Büyük Millet Meclisine. Yıllarca maaş alamayıp, aç yatıp çalışan millet vekillerinin, savaş bitince maaşlarının %60'ını devlet borçları kapatmaya yardım için devlete bağışlamasını..
(%80 de olabilir emin değilim)

Böyle insanlara emanet etti Başbuğ ülkesini.

Ve son olarak Başbuğ'un size mesajı var. Günümüz koşullarını da düşünerek bir eser bıraktı. Fazla aramanıza gerek yok, resmi dairelerde, okullarda, iş yerlerinde olan Başbuğ'un resminin sağ tarafına bakın.. Gençliğe Hitabe'yi bir kez daha okuyun...
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008, 01:39   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 543
Tarkan Rss Beslemesi
Bunların çoğu Atatürk'ün ileri görüşlülüğünden meydana gelmiştir.
Örnek:

"İstikbal göklerdedir." sözünü ancak ileri görüşlü biri söyleyebilirdi.
İkinci Dünya Savaşı'nın çıkacağını bilmesi yine zekası ve ileri görüşlülüğündendir; çünkü Almanya'nın ve dünyanın durumunu, politikasını iyi biliyordu.

Kehanet gibi hayali işlerle uğraşmak tam da Atamızın istemediği, reddettiği işlerdendir.
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008, 14:13   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
NoyanHan Rss Beslemesi
Alıntı:
Tarkan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kehanet gibi hayali işlerle uğraşmak tam da Atamızın istemediği, reddettiği işlerdendir.
Katılıyorum, kehanet pek doğru bir kelime değil. Kehanet konu hakkında bir şey bilmeden söylenen sözdür, "sallama", "atmasyon" diye de tabir edilebilir ve sonuçta sahtekarlıktır. Ancak Başbuğ, konuları çok iyi kavramış ve ileri görüş yeteneği ile yorumlamıştır.

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.06.2008, 10:24   #10 (İleti Bağlantısı)
Gün Gelir Turan Oluruz..!

Kaşkır - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Türk'ün olduğu her yer
İletiler: 91
Kaşkır Rss Beslemesi
arkadaşlar bunlara kehanet değil Atatürk'ün ileri görüşleri dememiz daha doğrudur.....
Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur!

Kaşkır adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler