Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.10.2008, 13:07   #1 (İleti Bağlantısı)
aGa
%100 TÜRKÇÜ

aGa adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Erdal SARIZEYBEK Kimdir.?

Kırşehir- Kaman doğumlu olan Erdal SARIZEYBEK 1976 yılında Kara harp Okulu'dan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı.
1990 yılında Fransız Jandarma Subay Okulundaki öğrenimini müteakip 92-94 yılında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulundu.
1996-98 yılında Paris Askeri Ataşe Yardımcılığına atanan SARIZEYBEK, 2002 yılında Türkiye'de Adli Kolluk konusunda, master yaptı. 1999-2003 arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu. Sarızeybek, 2005 yılında Ankara atandığı Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde, kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi emekli albay Sarızeybek, evli, iki çocuk babası olup çok iyi derecede Fransızca bilmektedir.
30 Ağustos 1992. Saat 05.00 suları. Haberci koşarak içeri girdi ve..
- Komutanım. Acele telsize gelin. Teröristler Alan Karakoluna saldırıyor..
Yedi kişi yola koyulduk, birimiz bir daha geri dönmedi. Tam yardıma geldik derken şiddetli bir patlamayla araç havalandı, mayına bastık ve pusuya düştük. Allahtan başka kimse yoktu yardımımıza gelecek, çatıştık saatlerce bir başımıza…….
13 Eylül 1992 Aktütün ve 29 Eylül 1992 Derecik çatışmaları.
Daha Alan'ın izleri ne duvarlarda ne beynimizden silinmemiş. Ben ne yapayım! Şemdinli'de devlet yok! Sadece asker var vatandaş var, ikisi de yalnız!Bir terör belası varsa, devlet bütün kurumlarıyla mücadele edecektir, yalnız askeriyle değil! Bunlar isyan değil bir haykırış, şehirlerin acısıyla dolu bir feryat..
Nasıl bu acıya katlanır bu yürek. Katlanıyormuş, anladım, 16 şehidimizi uğurlarken…
Silahlandık. Hepimiz; hem asker hem korucu. Irak kuzeyinde açık silah pazarı var, bir de her siparişi karşılayan Iraklı Cemal. Çatıştık ölesiye..
Emin Çölaşan'ın Önsözü:
Bir solukda okudum. Gerçekten muhteşem. O dönemi Türkiye'nin gelecek kuşakları çok iyi bilmek zorunda. Biz sıcak yuvalarımızda, masalarımızın başında otururken, yiyip içer eğlenirken, ana baba kuzuları oralarda vuruşuyor, sakat kalıyor, can veriyordu.
Şemdinli'de yaşadığı sınır karakol baskınları… PKK terörü ile kaçakçılığın ilişkisi…Yaşanan acı olaylar…Okurken tüylerim ürperdi..Bunlar bize çok şey öğretmeli, hem de gelecek kuşaklara.

Kaynak : http://www.erdalsarizeybek.com/biyografi.htm

aGa Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 13:21   #2 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 21
İlginç, bende Kırşehir-Kamanlıyım ama adını önceden duymamıştım.
TANRIKURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 13:34   #3 (İleti Bağlantısı)
aGa
%100 TÜRKÇÜ

aGa adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Alıntı:
TANRIKURT adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İlginç, bende Kırşehir-Kamanlıyım ama adını önceden duymamıştım.

Kendisi Efsana Albay olarakta tanınır dün akşam siyaset meydanın'ın konuğu idi harika ve çok iyi anlaşılır anlattı herşeyi yazarak çizerek göstererek üzerine basa basa söyledi....
Umarım baştakiler terörle mücadele konusunda bir ders çıkarmışlardır dün...

aGa Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 14:02   #4 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 24
Bu ülkenin yetiştirdiği efsanevi Komutanlardan birisidir terörle mücadele konusunda üstün bilgi ve stratejisi onu Hakkaride askerlik yaptığı dönemde Adını altın harflerle Şemdinli dağlarına yazdırmıştır.
Dün geceki Siyaset Meydanı proğramında da vasiyetini açıklamıştır,
-Beni öldüğümde Şemdinliye gömün, gömünde oradaki halk devlet görsün demiştir ve kendisi proğramın başından sonuna hep duygulanmış ve gözleri dolu başladığı proğramı aynı şekilde bitirdi.
Tegin_NoyaN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 15:35   #5 (İleti Bağlantısı)

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 447
Bütün askerlerimize olduğu gibi kendisine saygı duyarım.
Dünkü katıldığı programı işimden vakit buldukça ben de izledim.
Kırolar hakkında düşündükleri bizden çok farklı.
Kıroların terörist olmasını gene bildik kandırma, eğitimsizlik, açlık vb. olaylarına bağladı.
Bana bir miktar kırosever gibi geldi.
Kendisine olan saygımdan dolayı ancak bu kadar yazacağım.
Alt 10.10.2008, 18:44   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tatarusagı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bütün askerlerimize olduğu gibi kendisine saygı duyarım.
Dünkü katıldığı programı işimden vakit buldukça ben de izledim.
Kırolar hakkında düşündükleri bizden çok farklı.
Kıroların terörist olmasını gene bildik kandırma, eğitimsizlik, açlık vb. olaylarına bağladı.
Bana bir miktar kırosever gibi geldi.
Kendisine olan saygımdan dolayı ancak bu kadar yazacağım.
Kan uykusu belgeseli sayesinde tanımıştım kendisini.Bence komutanın böyle deme nedeni televizyonda konuşması olablir.Sonuçta bu adam yıllarca kırolara karşı savaştı onların ne mal olduğunu biliyor. Yani şimdi çıkıp bütün gerçekleri anlatsa asla konuşturmazlar. Yani belki de bu bir taktiktir.Yani kırolara sövmeden gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyrdum.Tabii bu benim tahminim.
tatarusagı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 18:51   #7 (İleti Bağlantısı)
Atam İzindeyiz

kuzyakalı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 19
Türk ulusu önderlerini asla unutmaz.Bu vesileyle Şehitlerimizide minnetle anıyorum.Erdal komutanımı dikkatle izliyorum onlardan öğreneceğimiz daha çok şeyler var.
Alt 10.10.2008, 20:49   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,094
Sn. Erdal Sarızeybek askerlik hayatında her Türk komutanının olması gerektiği gibi cesur, gözüpek ve vatansever bir komutan olmuştur, pkk piçlerine karşı kahramanca verdiği mücadele hepimiz tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Fakat her asker Türkçüler tarafından siyaseten takdir edilmeyecektir çünkü sn. komutan Türkçü fikriyatın savunucusu değildir ve kendisi ırkçı bilinçle olaylara yaklaşmaktan uzak nüfus kağıdı milliyetçiliği yaparak fikir beyan etmektedir, kısacası kendisi iyi bir asker, komutan ve vatanseverdir ama Türkçü değildir.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.10.2008, 18:49   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 19
Sayın Osman PAMUKOĞLU ve Erdal Sarızeybek modern gerilla savaşına uyum sağlamış çok değerli iki komutandır...
yitik acun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.10.2008, 13:59   #10 (İleti Bağlantısı)
Kök Böri

ErgenekoN_06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 52
Sn.Sarızeybek'i dün gece Siyaset Meydanında izledim.Anlatılanlar gerçekten ürpertici ama bir o kadarda gerçek.Yapmamız gerekenleri bir bir anlattı.Engin tecrübeleri var bu konuda.Bunca yıl TSK'ya hizmet etmiş bir komutan kendisi.Gerçekten kahraman gibi savunmuş Ülkemizi.Umarım ders çıkarmışızdır.
Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir...

TTK
ErgenekoN_06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
Emeği Geçen Emekli Asker , erdal , kimdir.? , sarizeybek

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler