Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 31.07.2007, 09:42   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 684
IRKÇI Rss Beslemesi
ERGÜN POYRAZ "TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU" OLDUĞU GEREKÇESİYLE CEZAEVİNE KONULDU!

Bugün Türkiye'de kürt kökenli bir yazar veya siyasetçi herhangi bir suçtan ötürü tutuklanıp cezaevine konulacak olursa yer yerinden oynar. Organize olmuş kürt gruplar başta Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Adana olmak üzere birçok ilde eylem yaparlar. Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, sendikalar, basın-yayın organları, anlı şanlı köşe yazarları, sözde aydınlar, hatta bazı siyasî partiler ve siyasetçiler yüksek perdeden yaygara koparırlar. "Demokrasi", "insan hakları", "fikir ve ifade özgürlüğü" diye çığıran bu koroya Avrupa Birliği ile Amerika'nın baskısı da katılınca, kürt kökenli yazarı veya siyasetçiyi içeride uzun süre tutmak mümkün olmaz... (Değil içeride tutmak, içeriye koymak bile mümkün olmuyor artık. Leyla Zana, Osman Baydemir ve türevlerine kimse dokunamıyor.)

Fakat bir Türk, kurucu aslî unsuru Türk olan ve "Türk"iye adını taşıyan bu ülkede maalesef sahipsizdir. Zor gününde yalnız kalır, kimseden destek görmez. Kendi başının çaresine bakmak, tek başına yaşam mücadelesi vermek zorundadır... Ve sonunda ne olacağı da belli değildir.

Lâik Cumhuriyet rejimini hedef alan irticaî yapılanma hakkında kitaplar yazan Ergün Poyraz hiç inandırıcı olmayan bir sebepten ötürü cezaevine konuldu fakat kimseden ses yok. Kimse "Bu adam terörist falan değildir; Tayyip Erdoğan'ın ve Fetullah Gülen'in gerçek yüzlerini sergileyen kitaplar yazdığı için üzerine hayalî suçlar yıkılarak cezaevine kapatıldı." demiyor. Kimse O'na destek olmak için eylem yapmıyor. Vaktiyle sofrasında yiyip içen kişiler bile bugün O'nun adını telâffuz etmeye veya hakkında iki satır yazmaya korkuyorlar. "Demokrasi", "insan hakları", "fikir ve ifade özgürlüğü" gibi kavramların Ergün Poyraz için de geçerli olmasını yüksek sesle talep eden çıkmıyor.

Ergün Beğ'in Ankara'nın Ümitköy semtindeki evine birkaç kez gittim. 24 saat boyunca yanından ayrılmayan sivil giyimli jandarmalar tarafından korunuyordu, yani devletin koruması altındaydı. Durum böyle olduğu için, devletin haberi olmadan herhangi bir faaliyette bulunması mümkün değildi. Şehirlerarası seyahate çıkmasının bile özel izne bağlı olduğunu ve kendisine refakat eden jandarmaların rapor tuttuğunu anlatmıştı. Bu şartlar altında yaşayan bir kişi nasıl "terör örgütü mensubu" olabilir? Yanındaki askerlerle birlikte mi terörist eylemlerde bulunacak? İnsaf yahu!..

Terörist arayan T.B.M.M.'ne baksın; bağımsız Türk adaleti tarafından yargılanarak cezaya çarptırılan Sebahat Tuncel adlı terörist bugün Meclis'tedir!

Ergün Poyraz'ın yazdığı "Musa" serisinden fena hâlde canı yanan Tayyip Erdoğan söz konusu kitapların toplatılması için mahkemeye başvurdu fakat istediği sonucu alamadı. Bunun üzerine yazarı farklı yoldan susturmaya karar verdi ve seçimi aşıp iktidarını garantilendikten sonra yapacağını yaptı... Olayın aslı bundan ibarettir.

Şahsî kanaatimce Ergün Poyraz'a destek amacıyla Ankara'nın Kızılay meydanında bir miting düzenlenmelidir. Belki fazla ses getirmez, belki hepimiz fişleniriz ama hiç değilse Ergün Beğ bugüne dek gösterdiği çabaların boşa gitmediğini, kötü gününde kendisini hatırlayan birilerinin olduğunu görüp biraz moral bulur.

TTK
IRKÇI adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 10:10   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
motunyabgu Rss Beslemesi
Bir ülke düşünün ki bölücülük yapmanın adı insan hakları olsun.
Bir ülke düşünün ki alenen ülke parçalansın demenin adı düşünce özgürlüğü olsun.
Bir ülke düşünün ki vatanı sevmenin, üzerine titremenin adı faşizm olsun (kulakların çınlasın mhp, senin eserin...)
Bir ülke düşünün ki vatanın dibine dinamit koymak isteyenler, Başbuğ'un kurduğu mecliste, şehit kanlarıyla korunmuş bayrağın altında dokunulmazlık kazansın, utanmadan ana dili yabancı dil olarak görsün.
Bir ülke düşünün ki vatan için birşeyler yapmak isteyenler iktidar yoluyla susturulsun...
İşte böyle bir ülkenin vatandaşı olduğunuzu düşünün, sonra Atatürk'ün Bursa nutkunu okuyun...
Bu yaşıma kadar bu kadar kendimden utandığımı, bu kadar suçlu hissettiğimi hatırlamıyorum...
Eskiler 'sükut ikrardan gelir' demişler; bizim sessizliğimiz fırtına öncesidir artık herkes ayağını denk alsın!
motunyabgu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 10:52   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kartalTÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 136
kartalTÜRK Rss Beslemesi
akp diktatörlügüne dogru adim adim gidiyoruz..
Ama yüzde 54 ün ayrani kabarmasin...
kartalTÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 12:20   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Serhat - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 221
Serhat Rss Beslemesi
İnanamıyorum gerçekten şoktayım kanım dondu...

Atatürk'ün Bursa nutku bugünümüze ancak bu kadar uyabilirdi...Atatürk bana göre insan değil..Çünkü onun yaptıklarını düşündüklerini gördüklerini sıradan bir insan yapamaz...Atatürk bana göre Tanrı'nın bize gönderdiği insan kılığındaki kutsal bir varlık...
Alt 31.07.2007, 12:26   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İlk-Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 79
İlk-Türk Rss Beslemesi
Bu olanlara anlam vermekte güçlük çekiyorum..Bu ülke nasıl bu hale geldi..Vatanını seven tehdit edilse dahi kendisinden ödün vermeyen idealistlere neden sahip çıkılmıyor?Umarım ikinci bir Necip Hablemitoğlu olayıyla karşılaşmayız..Malesef benzeri iftiralar Korkut Eken ve Hasan Kundakçı Paşamız hakkında da atılmıştı..Kahramanların itibarlarıyla oynanıp , bölücülerin baş tacı yapılmasına kahroluyorum..TTK
İlk-Türk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 12:29   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
----------------

Konu Selcen tarafından (19.08.2007 Saat 13:32 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ---
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 12:40   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATA'NIN ASKERİ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 155
ATA'NIN ASKERİ Rss Beslemesi
Diğerleri nasıl yürüyüş yapıyorsa bizde bu gibi durumlarda buna benzer şeyler yapmalıyız ne kadar etkili olur bilemem sonuçta arkamızda ab ve abd yok!!!
ATA'NIN ASKERİ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 14:26   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 365
Jöntürk Rss Beslemesi
İşte Akparti işte Ampul Faşizmi ordumuz artık birşeyler yapmalı. Emniyet teşkilatı zaten nurcularla dolmuş. Ergün Poyraz'ın kitapları anlaşılan işlerine gelmedi. Çünkü gerçekler... Bizim gözü kör cahil insanlarımız bunlarıda görmek istemezler. Yazıklar olsun Başbuğ bu ülkenin bu durumlara düşeceğini bilse hiç kurmazdı. Ergün Poyraz Beğ için bir yürüyüş düzenlenmeli. Onun destekçisi olduğumuz gösterilmelidir. Biz nerede yaşıyoruz? Burası Türkiye. Ülkemizi devşirme şerefsizler yönlendiriyor ne yazıkki. Bunların üstesinden bizim gençliğimiz gelecektir...
Jöntürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 14:39   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 365
Jöntürk Rss Beslemesi
Birşeye dikkat çekmek isterim Ergün Poyraz Bey bölücü terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle değil Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği ile ilişkisi olduğu iddiasıyla hakkında İstanbul Beşiktaş Başsavcılığı tarafından yakalama emri çıkarılmış ve cezaevine konulmuş. Ayrıca polis, Kuvvai Milliye Derneği'ne baskın düzenlemiş. Şimdi bu gibi vatansever dernekler Akp ve Akp'lilere göre bölücü terör örgütü olarak görülmektedir doğrudur. Devlet korumasında olan birini seçimlerden hemen ertesi gün nasıl saçma sapan bir gerekçeyle cezaevine koydurursunuz? Ne zannediyor bunlar kendilerini?
Jöntürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 15:42   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

GokTurk^ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 44
GokTurk^ Rss Beslemesi
Ortaya attılar bi Vatansever Güç Birliği kafalırına ters olanları hemen oraya bağlıyolar "terörist" yapıyolar.

Ne diyeceğimi bilemiyorum.!! Demokrasi bu ?!?!!!! Özgülük bu !!?!!?!

Tanrı Türk'ü korusun !
GokTurk^ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 16:21   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Savaş Beğ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 8
Savaş Beğ Rss Beslemesi
Musa'nın çocukları gene yapacaklarını yaptılar.

Mutlaka birseyler yapmalı,tepki göstermeliyiz.
Savaş Beğ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 17:05   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Malazgirt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 114
Malazgirt Rss Beslemesi
Türklüğü aşağılayanlar düşünce özgürlüğü adı altında iftiralar atarken sorun yok ama akp hakkında yazarsan hemen sorgulanırsın, yazık.

Malazgirt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 17:42   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
MustafaMuğlalı Rss Beslemesi
Vatan evladları bir bir içeriye koyulurken vatan hainlerimesliste mazbatasını dolduruyor .Ne günlere kaldık ey gazi hünkar hatır mühürdar olmuş eşşek hükümdar yakında Kemal Kerinçsiz beyide alırlarsa içeri hiç şaşırmıyacam bu aralar çok damarlarına basıyor sayın Kerinçsiz.Tarihtede örnekleri çok olmuştur böyle vakaların ismini gurur ile aldığım Mustafa Muğlalı paşamız Yakup Cemil H. Nihal Atsız hep içeride çile doldurmuş vatan evladları ve Korkut Eken beyide unutmamak lazım
MustafaMuğlalı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 20:10   #14 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 10
ErhanKagan Rss Beslemesi
Alıntı:
Serhat´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İnanamıyorum gerçekten şoktayım kanım dondu...

Atatürk'ün Bursa nutku bugünümüze ancak bu kadar uyabilirdi...Atatürk bana göre insan değil..Çünkü onun yaptıklarını düşündüklerini gördüklerini sıradan bir insan yapamaz...Atatürk bana göre Tanrı'nın bize gönderdiği insan kılığındaki kutsal bir varlık...

yazıyı okurken daha bitirmeden, Atatürk'ün Bursa nutku geldi aklıma Serhat ırkdaşımın belirttiği gibi. Atamız o günlerde görmüş başımıza gelebilecekleri. Yazık hemde çok Yazık
ErhanKagan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2007, 20:15   #15 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 10
ErhanKagan Rss Beslemesi
BURSA NUTKU

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
ErhanKagan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler