![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ermenice seçmeli ders oldu.
boğaziçi üniversitesi ermeniceyi seçmeli ders olarak okutacağını açıkladı.
memleketi hain sarmış hangi biriyle uğraşacaksın |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aslında akıllıca kullanırsak bence işimize çok yarayacak bir olay. Şöyle ki; Sözde ermeni soykırımı idddalarını ermeni kaynaklarından direkt olarak kendimizin araştırması açısından bence olumlu bir durum. Düşmanımıza karşı savaşmadan önce en az onlar kadar kendilerini iyi tanımalıyız. Ermenilerin kendi kaynakları arasında da mutlaka soykırım iddalarının asılsız olduğu vurgulayan belgeler mevcuttur. Onların bu belgeleri çarpıtıp bizlere karşı kullanmasının önüne geçebiliriz. Bir toplum üzerinde eğer araştırma yapılacak olursa ilk adım olarak o toplumun dilinin öğrenilmesi gereklidir. Ermenileri en az onlar kadar tanırsak onlara karşı haklı davamızda bir adım daha öne geçeceğimiz su götürmez bir gerçektir.
Tüm bunların yanında ülkemizde hat safada devam eden özentilik rüzgarından etkilenirsek işte o zaman zor durumda kalabiliriz. Asıl hedeften saparak işi ermeni özentiliğine götürürsek ters bir tepki alabiliriz ancak, eğitimi alacak kişiler Türkçü bilinç içinde hareket eden çevrlerden seçilmasi halinde böyle bir olumsuzluğun oluşmasına engel olabiliriz.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Alıntı:
Katiliyorum Irkdasim, her nekadar bu ogretenlerin elinde olan bir durum olsada, dusmani aslinda nekdar taniyoruz buda onemli bir nokta. Yanliz kirolar bu durumdan nasiplenmeye calisirsa hic sasirmayin. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Seçmeli ermenice dersi uygulaması, Boğaziçi'nde okuyan ermeniler için yapılmış olsa gerek. Sonuçta hangi Türk, seçmeli ders olarak "ermenice" seçer ki? Neden seçsin? Temüçin kandaşın söylediği sebepten dolayı hadi bir kişi seçti diyelim-ki o bile düşük bir olasılık- zannetmem bir Türk gencinin ermenice seçeceğini açıkçası. Eğer böyle bir uyguluma varsa demek ki birilerinden talep gelmiş, o da olsa olsa ermenilerdendir. Boğaziçi'nde ermeni kökenli öğretim üyeleri de varmış duyduğuma göre (örn. Fizik bölümünde) onlardan da böyle bir talep gelmiş olabilir. Sonuçta bir Türk(?) üniversitesi için kötü bir durum.
Bugün ermenistan'da hiçbir üniversitede Türkçe seçmeli dil yoktur. Başka bir örnek vereyim biliyor musunuz, bugün iran'da Türk dili ve edebiyatı bölümü yok, fakat k.rt dili ve edebiyatı(?) var. iran'da yaşayan nüfusun 1/3'ünü Azeri ve Türkmen kandaşlarımız oluşturmasına rağmen onların dili okutulmuyor, yorumu size kalmış...
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Çok çağdaşlaşıyoruz çok
3 Milyon Türk'ün yaşadığı almanya'da Türkçe eğitim yasaklanırken biz çağdaşlaşlığımızı kanıtlıyoruz. almanya orada Türk okulları açma talebimizi dalga geçerek reddederken biz İstanbul'da alman üniversitesi için yer gösteriyoruz. Boğaziçi üniversitesinde olanları anlayamıyorum, ermenice öğrenmek elbette faydalı olabilir ama burada bir kasıt ve dayatma var bence. bu dersi seçen komisyon ve öğrenciler. ben öğrenci olsam şahsen bu dersi almazdım, bu dersi alanlar da büyük ihtimal ermeni davasını açık yada gizliden yürüten bir sivil toplum kuruluşu tarafından burs alıyorlardır ayrıca öğrenilecek dilleri ya da alfabeleri sıraya koysak yine de ermeni dili yada alfabesi bu sıralamalarda çok daha sonra gelecektir.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
''3 Milyon Türk'ün yaşadığı almanya'da Türkçe eğitim yasaklanırken biz çağdaşlaşlığımızı kanıtlıyoruz...''
Muhteşem bir diğer tespit daha, yahut bir diri hatırlatma diyelim.Parmaklarına ,zihnine sağlık urukdaşım.Unutkanlığı böyle yıkacağız.Ben otağımızda yazılan herşeyi saklıyorum.Bu unutulmuş bir fikriyatın uzantısıydı.Daima hatırlatılmalıdır.Neden? 3 Milyon Türk'ün yaşadığı almanya'da Türkçe eğitim yasaklanıyor? Kimseler bunu görmüyor-dillendirmiyor. Almanyadaki Türklere zulüm var.Kimseler ses çıkarmıyor.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kime neyi ispatlamaya çalışıyorlar? Türkiye'de öldürülen Hırant DİNK'e karşılık Ermenilere, Türklerin ne kadar ermeni dostu(!) bir millet olduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorlar? Bunlarda hadi milli onur ve gurur duygusu yok, peki kişisel onur ve gururları da mı yok?
Yazıklar olsun bu uygulamayı başlatanların soyuna sopuna. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Otağıma saygımdan dolayı bu yazıyı okuduktan sonra o bölümü açana ve o bölümü seçip okuyana söylediklerimi burada yazamıyorum siz anlarsınız kandaşlarım... 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hepimiz ermeniyiz sloganlarını destekleyici bir adım daha geldi.
Dediklerini yapma yolundalar...
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Mustafa Kemal'in Bozkurtu
|
Irkdaşlarım,bunun farklı pencerelerden bakıldığında iyi veya kötü taraflarını görüyoruz,onunla ilgili şu anda pek birşey düşünemiyorum,fakat bu sınıflara akın beklediğimizden fazla olabilir.Malum bu memlekette ermeni sever az değil."Hepimiz ermeniyiz." diye bağıranlardan mutlaka bu sınıflara kardeşlik narası için giren şaklabanlar olur.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|