![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Fazıl Say türban yüzünden ülkeyi terk ediyor
![]() Ünlü piyanist Fazıl Say, bütün bakan eşlerinin türban taktığı için Türkiye'den ayrılmayı düşündüğünü açıkladı. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Türkiye’de İslamcıların seçimi kazandığını, bakan eşlerinin türban taktığını belirterek, Türkiye’den ayrılmayı düşündüğünü söyledi. FAZIL SAY'A ÜZÜLÜYORUM Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi Paris’te keman ustası Renaud Capuçon ve piyanist Fazıl Say’la bir söyleşi yaptı. Söyleşide Fazıl Say şunları söyledi: "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum." Bunun üzerine Capuçon, Say’a İsviçre’nin Zürih kentine taşınmasını önerdi. Say ise Lozan’ı daha çok beğendiğini, ancak havaalanının kente 1.5 saat uzak olmasını bir dezavantaj olarak gördüğünü söyledi. Say, konserler nedeniyle devamlı seyahat ettiğini ve ayda ortalama 4 gün evde olduğunu anlattı. Say, bir süre önce Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa Komisyonu tarafından ’2008 Kültürler Arası Dialog’ çalışmalarında ’Ambassador-Elçi’ unvanıyla görevlendirilmişti. Say gazetedeki söyleşisiyle ilgili soruları şöyle yanıtladı: "Şu anda değil ama ileride Türkiye’den ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya’daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var onu da alır yurt dışına giderim." |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Çerkez Fazıl istediği yere gidebilir; biz kendi yurdumuzu arabın tohumlarına bırakıp gidecek değiliz.
Burası gazetelerin üçüncü sayfası değil arkadaşım. Bulduğun her haberi kopyalayıp yapıştırmaktan vazgeç. |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|