Vatansever ve Atatürkçüler, hayali bir örgüt bahane edilerek hapse atılırken, Cumhuriyet için asıl tehlike olan fettoşçular çetesi rahat rahat ortalıkta dolaşıyor. Hatta daha ironik olanı, ergenekon denen hayali örgüt operasyonunu yapanlar bizzat fettoşçuların örgütü.
Düşünün, gerçek ve tehlikeli bir örgüt, cumhuriyeti yıkma planı çerçevesinde sahte bir örgütü bahane ederek "milli" duruşlu kişileri yakalıyor.
Fettoş, 15 yıl önce gizli kameraya çekilen konuşmasında aynen şöyle diyor:
Alıntı:
|
"O öyle bir dönemde tam özümüzü bulacağımız, kıvama ereceğimiz ana kadar, dünyayı sırtımıza alıp taşıyabilecek güce ulaşacağımız ana kadar, o kuvveti temsil eden şeyleri elimize alacağımız ana kadar, Türkiye’deki devlet yapısı ölçüsüne göre bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephemize çekeceğimiz ana kadar, her adım erken sayılır. Her adım 20 günü doldurmadan yumurtayı kırma gibi bir şeydir. Civcivleri terk eden kuluçka gibi, civcivleri doluya, fırtınaya terk etmek gibi bir şeydir ve burada yapılan şeyler bunlardır. Burada yapılan şeyler mikro planda dünya ile hesaplaşma işidir. Bütün bir dünya ile hesaplaşma işidir. Ve dünya ile bir gün hesaplaşacak bu insanların, dünya ile hesaplaşma yollarını öğrenmeleri işidir. Talim ve terbiye işidir. Böylesine feleğin çemberinden geçenler, geleceğin fikir işçileri olarak kendi dünyalarını kuracaklar, fikir mimarları olarak kuracaklar fakat burada böyle defaatle feleğin çemberinden geçmeyen insanlar, kendi acemiliklerine, toyluklarına takılacaklar ve tabii kendi ülkelerinde kendileri de zarar görecek. Biz bugün sesimiz soluğumuz bu. Bunca kalabalık içinde, ben bu duygu ve düşüncemi sizlere sözde mahremiyet içinde anlattım. Ancak sizin mahremiyete sadık, mahremiyet hususunda hassas duygularımıza sığınarak anlattım. Biliyorum, elinizdeki meyve suları boş kutularını dışarı çıkarken bir çöp kutusuna attığınız gibi, bu düşünceleri de açık olma yanıyla çöp kutusuna atıp geçeceksiniz. Arz edebildim mi? Sırrınız sizin esirinizdir. Söylerseniz siz esir olursunuz."
|
(Bu konuşmanın vidyosu, youtube benzeri sitelerde kolayca bulunabilir.)
Fethullah Gülen Hakkındaki Savcılık İddianamesi/VII-Gülen'in konuşmalarını İçeren Video Kasetler - VikiKaynak
Fettoş önemli müritlerine karşı yaptığı bu gizli konuşmada, "devlet içindeki örgütlenmemiz iyice güçlenene kadar, önemli mevkileri tamamen ele geçirene kadar bekleyeceğiz ve sonra harekete geçeceğiz, erken adım atarsanız yakalanırsınız, fişlenirsiz, o yüzden sabırla bekleyin" diyor.
Yıl 2008, fettoşçular şu an bu emellerine ulaştıklarını düşünüyorlar. Milli eğitim, iç işleri (vali, kaymakam, polis), adalet (hakim, savcı) teşkilatlarında çok üst düzeyde örgütlenmiş durumdalar. Bazı bakanlıkları ve hatta cumhurbaşkanlığını ele geçirmiş durumdalar.
Bu ergenekon masalı da onların harekete geçtiğiniz açıkça gösteriyor zaten.
Geçenlerde, Şerif Mardin denen şahıs şöyle bir laf etmiş:
"İmamlar, cumhuriyetin öğretmenlerini yendi."
Burada kastedilen camii imamı değil elbet, Fettoş gibi tarikat ve cemaat liderleri...