![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gercegi yansitan iki fikra.
Vakti zamanında doğu daki bir ülkü ocağından kürtler ankaraya gelmişler. işlerini hallettikten sonra da gelmişken kardeşlerimizi de görelim diye ülkü ocağına gitmişler. ülkü ocağındaki arkadaşlar, doğudan gelen ülkücü kürtlerin kendi aralarında kürtçe konuştuklarını duyunca direk kafa göz dalmışlar siz ne biçim ülkücüsünüz ne cüretle buraya girersiniz diye.
halbuki kürt arkadaşları ne bilsin ülkülerin bölgeye göre farklılık gösterebileceğini. oradaki de ülkü ocağı, buradaki de. Soğuk savaş sırasında her konuda çok iyi eğitilmiş (rus dili, kültürü vs) bir cia ajanı bilgi toplamak amacıyla moskovada bir bara girer. barmene mümkün olan en mükemmel rus aksanıyla "bir votka lütfen" der garson şaşırarak "bir amerikalıya göre çok iyi bir rusçan var" cevabını verir. ajanımız hayır der ben rusum inanmazsan sana çok eski bir rus halk şarkısı söyleyeyim der ve başlar şarkıyı söylemeye. barmenin şaşkınlığı daha da artmıştır. "hayatımda bu şarkıyı bu kadar iyi söyleyen bırak amerikalıyı, rus bile görmedim" der. ajanımız daha da hırslanır "hayır ben bir rusum, şimdi geleneksel bir rus dansı yapacağım ve sen inanacaksın" diyerek başlar dansetmeye. dansı bitirdikten sonra barmenimiz artık iyice dumurun zirvesinde "gerçekten bir amerikalıya göre çok iyi dansediyorsun" cevabını verir. artıık pes eden ajanımız "peki" der, "kabul ediyorum ben bir amerikalıyım, ama çok iyi rusça konuşuyorum, kimsenin bilmediği rusça şarkılar söylüyorum ve hiç bir rusun beceremeyeceği şekilde dans edebiliyorum. benim amerikalı olduğumu nerden anladın?" barmenimiz sakince "dostum, zenci rus olmaz" diyerek fıkrayı bitirir. ülkücülük son zamanlarda Türkiyede müslüman olan herkesin (arnavutu, çerkezi, kürtü, lazı gibi) katılabileceği ümmetci bir değer olmaya başladı, bu yüzden gerçek Türkçülerin pek ülkü ocaklarında bulabileceklerini hic kimse kabul etmez.
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
şu son ikinci fıkra çok güzelmiş ve durumuda en iyi o özetliyor :)
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yanılıyorusun son zamanlarda değil 1969'lardan beri durum böle.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
akepeenin kuruluş yıldönümü törenleri sırasında bir ihtiyar taşıdığı pankartla ilgi çekmiş.
"Çocukluğumuzu bize bağışlayan dayyip'e teşekkürler!!" İhtiyarı sorguya çekmişler... "Sen kiminle alay ediyorsun? Sen çocukken dayyip henüz doğmamıştı bile..." "İşte onun için teşekkür ediyorum ya!..." +++++++++++++++++++++ dayyip akıl hastanesinde konuşma yapıyormuş. Bir kişi dışında dinleyicilerin tümü alkışlamış. dayyip, alkışlamayan kişiye dönerek, "Sen niye alkışlamıyosun lan" demiş. Adam yanıtlamış: "Ben hastabakıcıyım" +++++++++++++++++++++ Anadolu illerinden birine giden dayyip top atışıyla selamlanmış. İkinci atıştan sonra yaşlı bir kadın polise sormuş: "Niye ateş ediyorlar,evladım?" Polis açıklamış:"dayyip geldi de..." "Vah, vah... ilk atışta isabet ettiremediler demek..." +++++++++++++++++++++ 355 AKP milletvekili hepsi birden ayni uçağa binmişler ama uçak teröristlerce kaçırılmış. Teröristler, istedikleri fidye verilmezse her saat başı bir milletvekilini serbest bırakacaklarını ilan etmişler. +++++++++++++++++++++ Başbakan R T E, görevi sona erince Konut'u boşaltmış. Bir sabah yaşlı bir adam konutun kapısına gelip sormuş: - dayyiple görüşmek istiyorum. Kapıdaki koruma polis memuru: - dayyip artık başbakan değil ve burada oturmuyor. Yaşlı adam polise teşekkür eder ve ayrılır. Ertesi gün sabah yine aynı yaşlı adam : - Affedersiniz, acaba dayyiple görüşmem mümkün mü? Kapıdaki aynı polis : - Bakın efendim dayyip başbakan değil. Konutu boşalttılar. Yaşlı adam sesini çıkarmadan arkasını dönerek uzaklaşır. Üçüncü gün, yine aynı yaşlı adam aynı taleple polis memuruna başvurunca... Tepesi atan memur, adama çıkışarak "Bakın efendim, bu üçüncü günkü gelişiniz" demiş: - Size konutun boş olduğunu ve dayyipin artık başbakan olmadığını her seferinde söylüyorum. Bunu anlamaktan aciz misiniz yoksa? Yaşlı adam "Ne münasebet evladım? Bunamış gibi bir halim mi var yoksa?" deyip eklemiş: - Sadece söylediklerinizi tekrar tekrar duymaktan çok büyük zevk alıyorum. Polis esas duruşa geçip selâm durarak: - Yarın görüşmek üzere efendim!.. ++++++++++++++++++++++ Birisi Taksim'de duvara bir metrelik harflerle "patavatsız dayyip" yazmış. Adama 10 yıl ceza vermişler. 1 yılı kamu malına zarar vermekten, 9 yılı da devlet sırrını açıklamaktan. ++++++++++++++++++++++ İnadına dayyip, inadına akepee!!!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Andam Tengiz, yazınız şahane olmuş yaaa!!!Gülmekten yarıldım resmen,çok teşekkürler!!!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bugüzel fıkraları yazan andam tengiz ellerin dert görmiye ulu göktengri hep seninle ola.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|