![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Gerekirse dağlara yeniden çıkarız
Özel Harekat Timlerinin efsane komutanı Korkut Eken bölücülere ve teslimiyetçilere rest çekti
Hakkında efsane komutan, madalyalı mahkum diyenler var. Yıllarını Güneydoğu da savaşarak geçirdi. Sonrasında iki buçuk yıl hapis yattı. Korkut Eken, İnzivaya çekildiği köyde Temponun sorularım yanıtladı. Eken, "Böyle giderse, Güneydoğuyu kaybederiz. O zaman ülkemizi kurtarmak için biz dağa çıkarız" diyor Kıbrıs Barış Harekatı öncesi, adadaki mücahitleri örgütledi. Özel Harp Dairesi Özel Birlik Komutanlığında çalıştı. Polis Özel Timlerinin oluşturulmasında görev aldı. Yıllarca PKKya karşı savaşıp etkin aşiretleri örgütledi, silahlandırdı. Önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK), sonra da Milli İstihbarat Teşkilatından (MİT) kendi isteğiyle ayrıldı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, Başbakan Turgut Özal ve TSK tarafından ödüllendirildi. Üstün cesaret ve başarı madalyaları verildi. MİTten birlikte ayrıldığı Güvenlik Daire Başkanı Mehmet Eymür ile ticarete girdi. Ancak, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağarın davetiyle Özel Harekat Timlerinin yeniden organizasyonunu gerçekleştirdi. Devletin, güvenlik açısından en önemli kurumlarında görev alan Korkut Eken ismi, zaman zaman derin devletle anıldı. 1996 daki Susurluk kazasının ardından, "Cürüm işlernek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek" suçundan 6 yıl hapse mahkum edildi. Korkut Eken, yıllardır bir köyde inzivaya çekilmiş durumda. Dış dünyayla bağlantısını minimuma indirmiş olsa da gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle de terörü ... PKK konusunda önemli bilgi ve deneyimlere sahip Korkut Eken, Temponun sorularını yanıtladı. Bataklık Kuzey Irakta Korkut Eken, PKK ile mücadelede özellikle halkın desteğine dikkat çekiyor: "Güneydoğu da halkı devletin yanına çekebilmek için 15 yıl uğraştık. Ancak bugün o destek kayboluyor. Biz bu sayede, döşenen mayınların yerlerini öğrenebiliyorduk" diyor. Korkut Eken e göre, örgüte yardımların artmasında IKDP (Kürdistan Demokratik Partisi) lideri Mesud Barzaninin etkisi büyük ve halkın yeniden kazanılması için en az 25 yıl gerekli. Korkut Eken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın, "Türkiye deki 5 bin teröristle mücadele bitti mi ki, Kuzey Iraktaki 500 kişiyle uğraşma safahatına gelinecek" açıklamasına oldukça içerlemiş: "Başbakanırnız harp şeklini bilmiyor. Sivrisinek her zaman temizlenir. Önemli olan bataklığı kurutmaktır. Bataklık neresi? Kuzey Irak. Esaslı olan bataklıktır, dış desteği kesmektir." Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıtın Kuzey Iraka müdahale isteğini haklı bulan Eken, terörle mücadelede siyasi, sivil, askeri tüm kurumların topyekun hareket etmesi gerektiğini belirterek, hükümetin tutumuna dikkat çekiyor: "Herkes ayrı telden çalarsa, bu mücadelenin kazamlması mümkün olmaz." Hatırlanacağı üzere, Başbakan Erdoğan, Kuzey Iraktaki PKK varlığının diyalogla çözümünden yana olduğunu söylemişti. Korkut Eken ise, "Siyasi iktidarın görüşüyle mücadele yürütülemez" kanaatinde. Eken, terörle mücadelenin giderek zorlaştığını, böyle devam ederse karşımıza iki seçeneğin çıkacağını söylüyor: "Ya oraları kaybederiz ya da ülkede iç harp çıkar. Mücadele bu şekilde sürdürülürse, bizi çok kötü günler bekliyor. Bugünkü durumun tersi olur. Biz bu kez memleketimizi kurtarmak için dağa çıkarız." Korkut Eken, terörle mücadelede temel prensibin, terör örgütü ile aynı şekilde eğitilmiş, teşkilatlandırılmış, aynı taktik ve teknikleri kullanmak olduğunu belirtiyor. Nitekim TSK, 1990 sonrası PKK ile bu yöntemle mücadele etmiş ve başarı elde etmişti. Peki değişen neydi? Eken şöyle yanıtlıyor: "Bugün, karar verici kurum ve kuruluşlar arasında birbirinden farklı görüş ve düşüncelerin olduğu açıktır." Korkut Eken, terörle mücadelede Özel Harekat Timleri nin önemine de değiniyor. Bu timler, emniyet kadrolarından seçilerek, belirli bir program çerçevesinde eğitim alıyordu. Eken, bu timlerin bugün etkin kullanılamadığını ileri sürüyor: "İçlerinde yanlış yapan birkaçının bahane edilerek timlerin pasifize edilmesi, örgütün cesaretlenmesinde önemli rol oynamıştır. Bunlar tesadüften ibaret değildir." Bugün terörle mücadelede gelinen nokta itibariyle, bazı konularda geç mi kalındı? Üstesinden gelmek içinhangi uygulamaların devreye sokulması gerekli? Korkut Eken şunları söylüyor: "Hiçbir şey için geç kalınmış değil. Oyunun bundan sonraki aşamaları biliniyor. Ancak, AB uyum yasaları çerçevesinde askerin ve emniyet güçlerinin elinin kolunun bağlandığı da bir gerçek. Siyasi otoritenin yaklaşımı, konunun çözülmesinde kilit rol oynayacaktır. Bu sağlandığı takdirde, teröre yönelik taktik ve stratejiler uygulanmaya hazırdır." Bordo bereli eski komutan yineliyor: "Bu gidişle, vatanımızı kurtarmak için biz dağa çıkacağız." Korkut Ekene göre hatalar Korkut Eken, özellikle son beş yılda önemli hatalar yapıldığını düşünüyor ve şöyle sıralıyor: -Terörist başı kaldığı yerden rahatça emirler vererek örgütünü yönetebiliyor. - Ankaranın göbeğinde terörist başının serbest kalması için miting yapılabiliyor. - Teröristler için eve dönüş adıyla özel yasalar çıkarılarak tekrar dağa dönmeleri sağlanıyor. -"Vatana ihanet ve devletin bölünmez bütünlüğünü bozmak" fiilinden mahkum edilen eski DEP milletvekilleri tekrar meydanlara bırakılıyor. -Çapulcu takımlarına liderlik edenlerin, teröristlerle işbirliği yapanların bugün devlet başkanı olmasına göz yumuluyor. Türkiyeye kafa tutmasına seyirci kalınıyor. -ABye uyum ve kültürel zenginlik arkasına sığınılarak, PKKnın AB tarafından dile getirilen talepleri karşılanıyor, bölge halkının asimilasyonuna zemin hazırlanıyor. -Kerkük Türkleri kaderleri ile baş başa bırakılıyor. -Adli, idari, siyasi ve ekonomik kapitülasyonlar yeniden tesis edilmeye çalışılıyor. -Devlet düşmanlarının belediye başkanlığı yapmalarına, fütursuzca konuşmalarına, teröristıerin cenazelerini milletin ödediği vergiler ile kaldırmalarına ve terörist ailelerine başsağlığı dilemelerine müsaade ediliyor. -Ordu, yıpratılmaya ve pasifize edilmeye çalışılıyor. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayin korkut eken e katiliyorum gerekirse degil hemen daglara cikmanin zamanidir diyorum ve ülkemizi soysuzlardan Temizlemenin zamani gelmistir..!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk Tanrısı! Türk Yersuları! Umay! Yarın için bana güç verin! Öcüm yağıda kalmasın! Budun tutsak olmasın. Türk Tanrısı! Eşimi alıp on iki yıldır gönlümü kara kıldın. Gözlerimi alıp on yıldır dünyamı karanlığa saldın. Yüksünmedim. Yarın için bana ululuğunu saç. Savaş bitinceye kadar gözlerimi aç! Kana kana vuruşayım. Doya doya kırışayım. Can gövdeme yük oldu. Bir umudum sende kaldı. Sonsuz karanlığımı aydınlat! Sönmez ışığından bir damlasını yoluma fırlat! Ocağımı söndür de budunu yaşat! ... Türk Tanrısı! Can senin olsun, gözlerimi ver! Yıllarca neler çektim, kimse bilmedi. Gözlerim ışık aradı, ama bulamadı. Gözsüz at koşturdum, gönül tat almadı. Her şeyden vazgeçtim. Yalnız bir savaşlık ışık ver. Türk Tanrısı! Göğün rengini, güneşin parlaklığını, gecelerin süsü olan yıldızları, yeşil ağaçları, hattâ arkadaşlarımı, yakınlarımı, oğlumu bile gösterme. Yalnız ben dövüşüp ölünceye kadar yağıyı göster. Sadağımdaki ok, kolumdaki güç, damarımdaki kan tükeninceye kadar yağıyı göster...
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Korkut ekenin tespitlerine katılmamak elde değil.olası bir bölünmede dağlara çıkacak olan Türk akıncılarının yanında,çapulcu örgüt mahalle çetesi gibi kalacaktır bunu kimse unutmasın! gücünüz almaya yetsede korumaya yetmez!
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|