Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 26.07.2007, 22:17   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 3
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
GÖK SULTAN MI KIZIL SULTAN MI?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
ATSIZ ATA ‘Abdülhamid Han ( = Göksultan )’adlı makalesinde böyle demiştir:<o:p></o:p>
‘Sultan Hamid, kızıl değil, “Gök Sultan”dır. Herkeste bulunması mümkün ufak tefek kusurlarını şişirip erdemlerini inkâr etmekle ne Türk tarihi, ne de Türk milleti bir şey kazanır.’<o:p></o:p>
Komünist Don Kişotu Proleter - Burjuva Gospodin Nazım Hikmetof Yoldaşa’adlı makalesinde de şöyle demiştir:<o:p></o:p>
‘Evet, Namık Kemal arslandı , sırtlan değil... Çünkü mezarlarda yatan arslanlara değil, kanlı cellat gibi tepemizde yaşıyan kızıl sultanlara saldırıyor, ağız dolusu küfürü onların suratına haykırıyordu.’<o:p></o:p>

Yani merak ettiğim siz bu konu hakkında ne diyorsunuz arkadaşlar?<o:p></o:p>
GökTÜRK Kağan Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 22:30   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 522
Sorunun cevabını kendin vermiş bulunuyorsun.
YALINSAK Çevrimiçi  
Alt 26.07.2007, 22:35   #3 (İleti Bağlantısı)

Yok hayır sorunun cevabını veremediğim için otağa ekledim.Burada sorduğum soruya iki cevap var bende doğru olan hangisi diyerek otağa ekledim.
GökTÜRK Kağan Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 22:42   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 522
Sorunun cevabını göremiyormusunda, tekrardan soruyorsun. Atsız Atanın yazmış olduğu makaleyi tekrardan okumanı tavsiye ederim.
YALINSAK Çevrimiçi  
Alt 26.07.2007, 22:58   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 102
Tüm imparatorluk dönemi osmanlı padişahlarına beslediğim antipati, Atsız'ın bu makalesine rağmen 2. Abdülhamid için de geçerli.

Annesi Çerkes,babası binbir milletten melez olan biri, Türk tarihinde hayati mevzularda akıllıca kararlar alan Abdülhamid Han bile olsa açıkcası itimad etmem, edemem.
Brakisefal Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:13   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Abdülhamidhan ümmetci olmasina ragmen zamanin sartlarina baktigimizda elindeki yapabilecegi en iyi politikaya yapmistir. Hatta o politika sayesinde Osmanlinin ömrünü uzatmis ve bu sayede kurtulus savasindaki kadrolarin yetismesine zemin hazirlamistir tabi bunu isteyerek yapmis olmasada dis devletlere karsi teslim siyaseti gütmemistir.

Bazi seyleri tartisirken zamanin sartlarinida göz önünde ve liderin elindeki imkanlarda bakmamiz gerekmektedir.

Mesela örnek verirsek M.Akif Ersoy´un Türkcü olmadigini hepimiz biliriz lakin vatana karsi olan sevgi ve saygisinida hepimiz bilir. Evet Türkcü deyildi hatta ümmetciydi diyebiliriz lakin vatan askini tartisamayiz. Sahsen ne M.Akif Ersoy nede Abdülhamid gibi sahsiyetlerle vatanseverlik konusunda yarisamayiz en azindan bu konuda ben kendim icin böyle düsünüyorum.

Kisileri zamana ve ellerindeki imkan ve kapasitelerine göre yargilamaliyiz.

Milliyetci Türkcüyüm diyenlerin ne Abdülhamit nede M.A.Ersoy hakkinda olumsuz yazi yazdiklarini okumadim.

Atsiz Ata bu konuda beni yeterince tatmin etmistir.
ALPGIRAY Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:14   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
GökTÜRK Kağan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
ATSIZ ATA ‘Abdülhamid Han ( = Göksultan )’adlı makalesinde böyle demiştir:<o:p></o:p>
‘Sultan Hamid, kızıl değil, “Gök Sultan”dır. Herkeste bulunması mümkün ufak tefek kusurlarını şişirip erdemlerini inkâr etmekle ne Türk tarihi, ne de Türk milleti bir şey kazanır.’<o:p></o:p>
Komünist Don Kişotu Proleter - Burjuva Gospodin Nazım Hikmetof Yoldaşa’adlı makalesinde de şöyle demiştir:<o:p></o:p>
‘Evet, Namık Kemal arslandı , sırtlan değil... Çünkü mezarlarda yatan arslanlara değil, kanlı cellat gibi tepemizde yaşıyan kızıl sultanlara saldırıyor, ağız dolusu küfürü onların suratına haykırıyordu.’<o:p></o:p>

Yani merak ettiğim siz bu konu hakkında ne diyorsunuz arkadaşlar?<o:p></o:p>

öyle beyinsizsiniz ki ülke köpeklerin eline geçti nelerle uğraşıyorsunuz kızıl olsa ne olur gök olsa ne olur?
Gökhan Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:18   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Gökhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
öyle beyinsizsiniz ki ülke köpeklerin eline geçti nelerle uğraşıyorsunuz kızıl olsa ne olur gök olsa ne olur?
Irkdasim beyinsiz lafi biraz agir olmus. Elbetteki bugün bulundugumuz durum icacici degildir hatta vahim durumdadir. Lakin gecmisimizi dogru yorumlamak yapilanlardan hatalari bulup cikarmak be gelecegimizi yaratmaya calismaliyiz.

Belki tartisilmasi gereksiz bir konu katiliyorum lakin daha iyi bir uslupla yazsan kimsenin kalbi kirilmamis olur.
ALPGIRAY Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:20   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

soru beyinsizce değil ama, soruluş üslubu beyinsizce.

yönetici bunu ifade etmeye çalıştı sanırım.
Brakisefal Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:24   #10 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Brakisefal adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
soru beyinsizce değil ama, soruluş üslubu beyinsizce.

yönetici bunu ifade etmeye çalıştı sanırım.
Sorunun üslubunda evet bir dengesizlik olabilir ama bunda kötü bir niyetim yoktu lüfen yanlış anlamayın!
GökTÜRK Kağan Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:31   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Ben Osmanlı Sultanlarının herbirine derin saygı ve büyük sempati duyarım. B,z,m milletimizin bi özelliği vardır ki insanların hep olumsuz yönlerini abarttıkça abartır buna rağmen iyi yönlerini dile bile getirmez. Kusursuz insan olamaz. Padişah olmuş başka biri olmuş bu değişmez. Peygamberlerin bile hatalar yaptığı dünya da bazı yanlışlar için o insana "kötü" etiketi yapıştırmak bize yakışmaz. Abdülhamid çok mümtaz bir şahsiyettir.
Ayrıca Sayın Brakisefal : Abdülhamid'i beğenmiyor, itimad etmiyorsunuz tamam diyelim buna. Atsız Ata 'yı da tutarsızlıkla itham ediyorsunuz. Sizin fikrinizdir lakin burası Atsız'ın yolunda yürüyenlerin forumudur. Bizler Atsız'ın düşüncelerine gönül vermiş ve kendi düşüncesi yapmış insanlarız bu sebeple burdayız yoksa internette başka forum mu yok...
Şahsen ben fikirlerinde tutarsızlık gösterdiğini düşündüğüm birinin adı altında kurulmuş bir foruma üye olmam asla. Ve hiçbir zaman çelişik sözler ettiğini düşündüğüm insanın ardından yürüyenlerin bulunduğu ortama da girmem. Siz neden burdasınız? İtimad etmediğiniz birinin adını taşıyan bi forumda bulunmanız bana çok garip geldi doğrusu...
Güntülü Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:40   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
mavi ay adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben Osmanlı Sultanlarının herbirine derin saygı ve büyük sempati duyarım. B,z,m milletimizin bi özelliği vardır ki insanların hep olumsuz yönlerini abarttıkça abartır buna rağmen iyi yönlerini dile bile getirmez. Kusursuz insan olamaz. Padişah olmuş başka biri olmuş bu değişmez. Peygamberlerin bile hatalar yaptığı dünya da bazı yanlışlar için o insana "kötü" etiketi yapıştırmak bize yakışmaz. Abdülhamid çok mümtaz bir şahsiyettir.
Ayrıca Sayın Brakisefal : Abdülhamid'i beğenmiyor, itimad etmiyorsunuz tamam diyelim buna. Atsız Ata 'yı da tutarsızlıkla itham ediyorsunuz. Sizin fikrinizdir lakin burası Atsız'ın yolunda yürüyenlerin forumudur. Bizler Atsız'ın düşüncelerine gönül vermiş ve kendi düşüncesi yapmış insanlarız bu sebeple burdayız yoksa internette başka forum mu yok...
Şahsen ben fikirlerinde tutarsızlık gösterdiğini düşündüğüm birinin adı altında kurulmuş bir foruma üye olmam asla. Ve hiçbir zaman çelişik sözler ettiğini düşündüğüm insanın ardından yürüyenlerin bulunduğu ortama da girmem. Siz neden burdasınız? İtimad etmediğiniz birinin adını taşıyan bi forumda bulunmanız bana çok garip geldi doğrusu...
tutarsızlık ithamı benim hiç bir kelimemde yok. kaldı ki benim ne şekilde nerede olacağımı sorgulamaya ne yetkili bir mercisin, ne de böyle bir haddin var.

"B,z,m" milletimiz kanlarında Türklük dışında pek çok genetik yapıyı taşıyanlara yeterince itimat etti. Benim algıladığım Türkçü düşünce; bunun son bulması gerekliliğidir.

Ayrıca osmanlı padişahları konusunu vs uzatmaya meraklı değilim. Yöneticinin bahsettiği gibi; iktidarın Arap K.rt Parti'sine geçtiği şu günlerde tartışacak çok daha hayati konu var.
Brakisefal Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:41   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Irkdasim Osmanli bu forumda cok tartisildi. Size Türkcülerin ortak düsüncesini yazarsam daha iyi mantik yürüteceginiz kanaatindeyim.

Osmanli irkimizi kirdirmistir. Saraylarda tamamen devsirmelerin söz hakki olmustur. Devletin gercek sahipleri Türkler olmasina ragmen azinlik muamelesiyle karsilasmistirlar. Osmanli Pahtisahlarinin hemen hemen hepsinin annesi gayri Türk idi, buda devletin yönetiminin kimlerin elinde olgunun göstergesidir. Osmanli öyle bir hatalik sokmusturki Türk Milletine o hastalik halen daha devam etmektedir. O hastalik devsirmeler tarafindan yönetilmektir ve müslüman olan herkezi kardes görmektir ancak öz kardesimiz olan Türkleri dislamaktir.

Osmanliyi belirli cevreler icinde elbetteki sonuna kadar savunuruz hatta gerekirse destekleriz ancak sunuda bilirizki Osmanli Türklüge büyük darbeler vurmustur. Bu yüzdende kendi icimizde gercekleri söyleriz.
ALPGIRAY Çevrimdışı  
Alt 26.07.2007, 23:55   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Bir kimse bazı düşüncelerde tereddüt yaşıyorsa ve bunu yazıya da döküyorsa; farklı farklı yorumlamalar tutarsızlık adını alır. TDK söylediğimi doğrulayacaktır. Sizin ibarenizde direkt olarak tutarsız kelimesi geçmemiş olsa da durum böyledir.
Sizin neden burda olduğunuzu sorgulamak da yukarda belirttiğim sebepten ötürüdür ve sorumun da arkasındayım. Haddime midir değil midir tartışılır: keza buraya ileti eklerken eleştirilmeyi göze alarak yazıyorum ve elimi taşın altına koyduğum her yerde herkesin elini de o taşın altında görmek isterim.
Türkçü Düşünce konusunda aynı fikri taşıyorum bende. Farklı bir görüşte değilim.
Güntülü Çevrimdışı  
Alt 27.07.2007, 00:05   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Bu köpek soyunun amacı zaten ortamı kızıştırmaktı. Hiçbir gerçek ırkçı Osmanlı'yı sevmez. Türklüğe zarar veren yüzkarası imparatorluğu burada işledik çok hevesli olan burada okur.
http://www.atsizcilar.com/forum/show...ight=osmanl%FD
Gökhan Çevrimdışı  
Konu Kapatılmıştır

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler