![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gök tanrı
Affınıza sığınarak başka ırklardan kaynaklı din veya dinsizliğe dayalı düşünce sistemlerine rakip tanrı kavramı geliştirmeye çalışıyorum, irkiltici olduğunu biliyorum ama deniyorum, yardım ederseniz gök tanrı dinini yüceltmek anlamında bir adım atma şansımız olur. İçerik rekabet için günümüz koşullarına uymak zorunda olsa da isim aynı kalır.
Tanrı kavramı ile ilgili şu anki görüntü: Dinler tanrıyı iyi olanı ödüllendiren, kötüyü cezalandıran olarak görür. Yani tanrıyı insanla ilgilenen, ilgilenmek zorunda olan, kullanılan olarak görür. Hâlbuki vahşi doğaya baktığımızda besin zincirinin üst basamağındaki alt basamağındakini enerji kaynağı, besin olarak görür. Eğer evrimin canlılık noktasında değil, cansız olarak tanımladığımız noktadan başladığını düşünürsek karşımıza evrenlerin, besin zincirinin en üst basamağındaki tanrı olduğu sonucu çıkar. Tüm canlılar ve tanrının aynı noktadan, aynı zamanda evrimleşmeye, dönüşmeye başladığı sonucu da çıkar. Evrimi bir enerji dönüşümü olarak görüp, din kavramına karşıtlıktan kurtardığımızda, doğal yaşamda evrimin insanla son bulması değil bir üst varlıkla devam etmesi sonucunu doğurur. Ardından doğal olarak, bu Tanrının nasıl beslendiği sorusu akla gelir. Bizim gibi dişleri ile parçalamasa da evrenlerden oluşan bedeninde fizik yasaları ile var ettiği ölüm, yok oluş kavramı ile tüm canlıları, cansızları Tanrı; evrenlerden oluşan bedeninde enerji dönüşümüne uğratır. Ya da sindirir. Ardından nasıl ürediği sorusu akla gelir. Büyük patlamalar yolu ile ürer. Her büyük patlama canlıların var olabileceği evrenler yaratır. Evrim kurgusu ile bu rahimde (büyük patlama ortamı), tek hücreli canlıdan insana oradan tanrıya doğru pek çok canlı türü evrimleşir. Evrimleşme sırasındaki enerji dönüşüm sürecide ruhtur. Evrimleşme aşamasındaki ölümler, dönüşümlerse tanrının besin kaynağıdır. Hem çocuğunun yetişmesi aşamasındaki dönüşümlerden, ölümlerden beslenmiş olur. Hem de bu ölümler, dönüşüm, evrim yolu ile çocuğunu yetiştirmiş olur. Dolayısı ile Bizlerde tanrının rahimdeki çocukları oluruz. Yani bizim tanrımız bu şekilde düşünüldüğünde baba kavramına değil ana kavramına bağlı ve vahşi, tüm canlı ve cansızlar besini olduğu için kurbanlar verilmesi gereken, özelliklede enerji dönüşümünü hızlandırmak adına, insanın zayıf türlerinden kurbanlar verilmesi gereken bir Tanrı olarak ortaya çıkar. Nede olsa her kurban bizim rahimden çıkışımızı kolaylaştıracak bir adımdır. Enerji dönüşümüne bağlı tanrı ve sistem anlayışında ölüm kavramı da anlamını yitirir. Yerine enerji dönüşümünü hızlandırma, yavaşlatma kavramı ortaya çıkar. Pek çok şey düşünmekle birlikte gök tanrı inancını diğer dinlere rakip ve üstün duruma getirecek günümüz şartlarına uygun, mantıklı bir düzenleme için soru ve önerilerinizi bekliyorum. Bu başlık altında bir yerlere varana kadar denemeye devam edeceğim. Tartışarak ve sorularla bir yerlere varmak kolaylaşır. Bunun için konu olarak açıyorum. |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tanrı'nın bizzat doğanın (evrenin) kendisi olduğu inancına panteizm denir ve bu düşünce tarzı Şamanizm'e yakındır.
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu fikirlere kendiniz mi vardınız yoksa bir kaynak var mı?
Neye dayanarak buraya ulaştınız?
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Panteizmde evrenle tanrı aynı şey, evrendeki her olay tanrının hareketi olarak görülmekle birlikte çelişkili biçimde Tanrı yaratımdan yoksun görülür. Buradaki tanımlamalarım daha çok pan-enteizme benzer. Fakat burada ise ruhun tek amacını evrim yolu ile oluştuğu tanrıya ulaşmak olarak görür. Doğanın bir parçası olan tanrısal varlığın ölümler, dönüşüm yolu ile çocuğunu geliştirdiği bir ortam olarak tanımlamaz. Yani bu kadar nesnel bir tanımlama değildir. Şamanizm de ise ata ruhlarına doğa varlıklarına tapınmaya dayalı bir inançtır. Hâlbuki tamamen nesnelleştirmeye çalıştığım anlayıştaki arayışım bilimi, bilimsel düşünceyi ibadet konumuna getirecek somutluktur. Her ne kadar soyut olanın tanrıya sınırsız yer tanıdığı düşünülüp insanlara daha fazla huzur verse de, somut olanın geleceği, teknolojinin bilimin gelecekteki sınırsızlığı ile tanrıya tanınan somut sınırsız alanının da göstergesidir. Yirmi yıl öncesi için bu günün teknolojilerine akıl sır ermemesi, söylendiğinde bir hayal, soyut bir şey olarak algılanması gibi. Bu gün soyut görünen, gelecekte algılama kapasitemizin gelişmesi, teknolojideki ilerleme ile somut görünecektir. Göreceli bir soyut kavramından kaçınmam Dolayısı ile benim hedef aldığım somutlaştırma ile bu ve benzeri akımlar kıyaslanamaz. Bu akımlar ve diğerleri sadece bir basamak olarak kullanılır. burada yazdıklarım benim düşüncelerimdir. zamanım oldukça içerigini açmaya çalışacağım
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Tanrıyı neden nesnel düşünüyorsunuz? İnsanlar neden bir yaratıcıya ihtiyaç duyarlar ? Madde ezeli ise bir yaratıcı şartmıdır??
Tanrı kendi kendini yaratamıyorsa , o zaman tanrıyı kim yarattı?? Bence tanrıyı insanlar yarattı... |
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bakınız biz içerik beklemiyoruz ki bilinen kamcıllık-şamanizm için bilinen şeyleri yazmışsınız.Madem bu bir araştırma ön hareketi olacak, o halde şaman inancının ne olduğunu bilmeyenler için kaynağı belli ileti yazmalıydınız.Ben şamanistim.Üstelik şamanizm değişkendir,Türk'ün şaman dini diğer kam-chaman-şaman dinlerinden oldukça farklıdır.
Bir örnek;Türkler kurban vermezler. Fikrimdir.
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Evren de bir ilki düşünmezseniz Yek bir yaratıcı olduğuna inanamazsınız.
Yaratıcıyı insan yaratmışsa.Tavuk yumurta muhabbetiyle varolma felsefesini açıklıyorsunuz. Tanrı varolan ve tek olan diyorsanız zaten doğma ve doğurulma olayına baştan karşı geliyorsunuz. Tanrının birliği veya birden çokluğu durumu için aynı şey geçerli değil ama.
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
merhamet yok
|
Size aynen katılıyorum tanrıyı insanlar yarattı onu öldürücek olanlar da insanlardır. Ben tanrıyı öldürdüm. Ama bence bu konu burada tartışılmamalıdır çünkü burası felsefe forumu değil. Aramızda asla inanç kavgası çıkmamalıdır. Herkesin inancına saygım var ben dinlere karşı düşmanım çünkü din Türklüğe düşman bir ideolojidir(göktanrı dini hariç).
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Burası dini tartışma yeri değil. İnternette bir sürü dini tartışma sitesi var. Gidin oralarda konuşun bu konuları.
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|