Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 08.03.2006, 16:10   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 20
Anti-Ülkücü Rss Beslemesi
GökTanrıcılık Üzerine Irktaşlarıma Bir Soru

Irktaşlarım;

Malumunuz olduğu üzere Türkçülük laik bir ülkülemdir.Bu konuda bir sıkıntımız yok.Aramızda Müslüman ve Hristiyan ırktaşlar da var.Ama Göktanrıcı-Şamanist-Kamcı diye tesmiye edebileceğimiz ırktaşlarımız da var.Ben son zikrettiğim öbeğe seslenmek istiyorum.Göktanrıcı ırktaşlarım!Acaba bireysel olarak ibadet ediyor musunuz?Günlük hayatınızda Göktanrıcılık dinini nasıl yaşıyorsunuz?Vecd haline ulaşmak için özel yöntemler uyguluyor musunuz?Mesela bozkurt sesleri dinlemeyi bir vecd aracı olarak kullanıyor musunuz?Altaylı kamlar gibi Tanrı'yı ululamak için herhangi bir nazım yahut şiir terennüm ediyor musunuz?Hülasa ben kendim bireysel olarak ibadetimi ne tür fiillerle gerçekleştirebilirim.Ne gibi ritüeller düzenleyebilirim?Son olarak Altaylı kamların dualarının toplandığı bir kitap var mı?Ben de A.İnan'ın Şamanizm ve Makaleler kitapları var orada bir kısım dualar var.Bilmiyorum bunca çapraşık cümlelerle meramımı anlatabildim mi ama düzenli bir dinsel hayat yaşamaya çabalıyorum.

Tanrı Türk'ü Korusun!
Anti-Ülkücü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2006, 16:47   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 308
ALPGIRAY Rss Beslemesi
Irkdasim, bu sorulari sormani sahsen pek iyi niyetli sordugunu sanmiyorum, burada sanki akliniz sira bir tilkilik yapiyormussunuz gibi geldi bana. Yanlis anladiysam siz aciklayin.

Sorularina gelince kisi Tanri`ya nasil yakarirsa yakarir buna kimse karisamaz. Ayrica bizim icin kisinin dini deyil irki önemlidir.
Kisi ataist bile olsa bu bizleri ilgilendirmez, Türkcü olmasi bizler icin yeterlidir. Irkdasinin dinine saygili olmasi hakaret etmemesi ayrica önemlidir.

Samanizime gelince samanistlik bir dinden ziyade gelenek görenek meselesidir. Günümüzde Anadoludan Türkistan`a kadar samanist olmasada halan daha samanlik kültürünü bilerek veya bilmeyerek bircok insanimiz yasatmaktadir. Samanlik Türk kültürüyle töresiyle esdegerdir.

Ancak nedense bunu Türk`e düsman kesimler sürekli saptirarak insanimizin dini ve milli düsüncelerini carpistirmaya calismaktadir. Özellikle bu Türkiye`de olmaktadir.

Örnek verirsek Türkiye`de yaygin olan bir görüs vardir; samanlik=atese tapmak, böyle bir sacmalik olabilirmi? Oysaki Türkler`in öz kimliklerine karsi cikanlar araplarin sapik geleneklerini din diye milletimize yutturmaya calismaktadirlar.

Oysaki Türkistan`da ve bütün orta asyada müslüman olmasina ragmen irkdaslarimizin büyük bir cogunlugu saman geleneklerini yasamaktadir.
Bunu yadirgamamak gerekir.

Bozkurt seslerini vecd araci olarak kullaniyormusunuz demissin. Her milletin bir milli senbolü vardir Türk Milleti`nkide Bozkurtur. Bunun dinle ne alakasi var. Sacmaladiniz.

Sizi henüz tanimiyorum ama bence(yaniliyor olabilirim öyleyse özür dilerim) sizde arap sevdalisi birisisiniz.

ATASINI TANIMIYAN IT PESINDE GEZER!!!
ALPGIRAY adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2006, 17:10   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Irktaşım beni tamamen yanlış anlamışsınız.
Alıntı:
ALPGIRAY´adlı üyeden Alıntı
Sorularina gelince kisi Tanri`ya nasil yakarirsa yakarir buna kimse karisamaz.
Ben karışın demedim ki sadece yön gösterin dedim.

Alıntı:
Ayrica bizim icin kisinin dini deyil irki önemlidir.
Kisi ataist bile olsa bu bizleri ilgilendirmez, Türkcü olmasi bizler icin yeterlidir. Irkdasinin dinine saygili olmasi hakaret etmemesi ayrica önemlidir.
Irktaşım..Burada afedersin ama saçmalayan sizsiniz.Ben başta Türkçülüğün laik bir ülkülem olduğunu söyledim.Ben Türkçülük hakkında değil din hakkında soru soruyorum.Herhangi bir dine de tahkirde bulunmadım.Madem bölümün açıklamasında "Türklük Hakkında Herşey" yazıyor atalarımızın kadim dinini de buraya taşımak yanlış olmasa gerek.Lütfen yazdıklarımı iyi okuyun.

Alıntı:
Bozkurt seslerini vecd araci olarak kullaniyormusunuz demissin. Her milletin bir milli senbolü vardir Türk Milleti`nkide Bozkurtur. Bunun dinle ne alakasi var. Sacmaladiniz.
Irktaşım..Atalar kültüne iman diye birşey var.Evet ona bakarsanız Yahudilerin dinleri de milli tarihlerinden ibarettir Göktanrıcılık da milli bir dindir.Semboller bir vecd aracı olarak kullanılabilir.Ben de kullanan var mı dedim?

Alıntı:
Sizi henüz tanimiyorum ama bence(yaniliyor olabilirim öyleyse özür dilerim) sizde arap sevdalisi birisisiniz.
Saygılı olmaya çalışıyorum.Ama bu müthiş çıkarımı nasıl yaptınız?

Tekrar ediyorum ırktaşlarım...Ben Türkçülüğün laik bir ülkülem olduğunu biliyorum.Hiçbir dine hakaret de etmiyorum.Ben sadece Göktanrıcılık dinine mensup ırktaşlarımın bireysel olarak tapınma törenleri düzenleyip düzenlemediklerini soruyorum?Bana özdinimizi yaşamak konusunda yol gösterebilirler mi diye soruyorum?Bunda yanlış anlaşılacak ne var?En önemlisi Arapçılığın hangi zerresi var.Evet Göktanrıcılık öyle kuralları çok sabit katı bir din değil...Altaylı bir kam farklı bir şekilde Yakutlu oyun farklı bir şekilde ibadet eder.Ama ben ırktaşlarıma soruyorum.Siz ibadet namına birşeyler yapıyor musunuz ve ben GökTanrı'yı tazim için neler yapabilirim?
Alt 08.03.2006, 17:25   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY Rss Beslemesi
Burada tuzak sorular soruyormussun gibi geliyor bana. Ama tekrarliyorum eger bunlar masum sorular ise kusura bakmayin.

Kisinin dini deyil irki önemlidir derken sizin sorunuzla alakasinin nedeni bizleri ilgilendirmedigini hatirlatmak istemistim.
Alt 08.03.2006, 17:47   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tekrarlıyorum ırktaşım boşuna kavga malzemesi çıkarmayalım sorularım tamamen iyi niyetlidir şayet gereksiz görülürse silinebilir?

Esenlikler..
Alt 08.03.2006, 17:52   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY Rss Beslemesi
Oldu irkdasim belkide ben yanilmisimdir.Esenkal.
Alt 08.03.2006, 18:25   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 228
Özge Terken Rss Beslemesi
Sayın Kumanbatur,
Alpgiray'ın tereddütlü yaklaşımına katılıyor bir kaç söz söylemek istiyorum.
Doğrusu sorduğunuz soruların cevabının verileceği yahut tartışmasının yapılacağı yer burası değildir. Çünkü bu sitede yazılanları herkes okuyabilir.
Türk milletinin geleceğini tayin etmek hedefi olan Türkçülüğe bu tutum zarar verir. Yarın bir gün Türkçüler işbaşına gelmek için harekete geçse emin olun muhaliflerin ilk vuracağı nokta sizin yazdıklarınız gibi olur. "Bunlar dinsiz, kurt ulumasıyla ibadet ediyorlar" derler. Öyle bir tablo çıkar ki karşınıza Türk milletine de kendinizi anlatamazsınız.

Saygılar.
Özge Terken adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2006, 18:31   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Meliketerken ırktaşım;

Ben tamamen iyi niyetliyim.Fakat herhangi bir otağ yöneticisi de senin gibi düşünüyorsa ikircime düşmeden bu başlığı silsin.

Esenlikler...
Alt 08.03.2006, 22:33   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
Re: GökTanrıcılık Üzerine Irktaşlarıma Bir Soru

Alıntı:
KumanBatur´adlı üyeden Alıntı
Irktaşlarım;

Malumunuz olduğu üzere Türkçülük laik bir ülkülemdir.Bu konuda bir sıkıntımız yok.Aramızda Müslüman ve Hristiyan ırktaşlar da var.Ama Göktanrıcı-Şamanist-Kamcı diye tesmiye edebileceğimiz ırktaşlarımız da var.Ben son zikrettiğim öbeğe seslenmek istiyorum.Göktanrıcı ırktaşlarım!Acaba bireysel olarak ibadet ediyor musunuz?Günlük hayatınızda Göktanrıcılık dinini nasıl yaşıyorsunuz?Vecd haline ulaşmak için özel yöntemler uyguluyor musunuz?Mesela bozkurt sesleri dinlemeyi bir vecd aracı olarak kullanıyor musunuz?Altaylı kamlar gibi Tanrı'yı ululamak için herhangi bir nazım yahut şiir terennüm ediyor musunuz?Hülasa ben kendim bireysel olarak ibadetimi ne tür fiillerle gerçekleştirebilirim.Ne gibi ritüeller düzenleyebilirim?Son olarak Altaylı kamların dualarının toplandığı bir kitap var mı?Ben de A.İnan'ın Şamanizm ve Makaleler kitapları var orada bir kısım dualar var.Bilmiyorum bunca çapraşık cümlelerle meramımı anlatabildim mi ama düzenli bir dinsel hayat yaşamaya çabalıyorum.

Tanrı Türk'ü Korusun!
BAHSETTİĞİNİZ SORULAR TÜRK KÜLTÜRÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLAN ŞAMANİZM(GÖKTANRI DİNİ)YA DA SİZ NASIL İSİMLENDİRİYORSANIZ,İLE İLGİLİ İSE BU SORUYU SAMİMİ BULUR CEVAPLARIZ.
GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SİZİN SORUNUZ ŞAMANİZMİN KÜLTÜREL YANINDAN ÖTE GÖKSEL,DİNSEL YANIYLA İLGİLİ.BU DURUMDA BİZİM YAKLAŞIMIMIZDA ŞU ŞEKİLDE OLUR:

1-BURADA HANGİ İNANÇ KONUSU OLURSA OLSUN,DİNLER,İBADETLER TARTIŞMA KONUSU OLMAZ,YAPILAMAZ.
ÇÜNKÜ İNSANLARI İNANIŞLARINA GÖRE AYIRIRSAK YA DA İNANÇLARA VURGU YAPARSAK MUSEVİ KARAYLARI,HIRİSTİYAN GÖKOĞUZLARI VE ATAYURTTAKİ GÖKTANRI DİNİNE İNANAN KANDAŞLARIMIZI DIŞLAMIŞ OLURUZ.

2-DİN GİBİ İNSANLARIN SONRADAN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ DÜŞÜNCE YAPISI VE İNANIŞLAR BÜTÜNÜNÜ ORTAK NOKTA OLARAK ELE ALAN BİR ÜMMET BİRLİĞİ "ÜLKÜ"MÜZ YOKTUR.

3-BURADA ŞAMANİZME AYRI BİR PARANTEZ AÇIP DAHA SICAK BAKTIĞIMIZ HERKESİN BİLDİĞİ BİRŞEYDİR.ÇÜNKÜ ŞAMANİZM(GÖKTANRI DİNİ) SADECE BİR DİN VE İNANIŞ SİSTEMİ OLMAKTAN ÇIKIP,15BİN YILLIK TÜRK TARİHİNİN VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLMUŞTUR.

4-"Mesela bozkurt sesleri dinlemeyi bir vecd aracı olarak kullanıyor musunuz?" SORUNUZU CİDDİYETTEN UZAK BULUYORUM.
EĞER SİZ DAHA BOZKURTUN NE OLDUĞUNU VE TÜRKLÜK İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ BİLMİYORSANIZ,BİLGİLENMEK İÇİN ŞU BAĞLANTIYA TIKLAYIN: Ulaşmak İstediğiniz Sayfa Bulunamadı!
SİZE UZUN UZADIYA ANLATMAYACAĞIM.ŞAHSEN BEN MÜSLÜMAN BİRİSİ OLARAK BOZKURT SESİ DİNLEYİNCE TİTRERİM VE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUR.AMA "VECD" ARACI OLARAK GÖRMEM.

SON OLARAK CÜMLE İÇİNDE KULLANDIĞINIZ BAZI KELİMELERİN TÜRKÇE YA DA TÜRKÇELEŞMİŞ KARŞILIKLARINI AŞAĞIDA BELİRTİYORUM:

Alıntı:
Ama Göktanrıcı-Şamanist-Kamcı diye tesmiye edebileceğimiz ırktaşlarımız da var.
tesmiye,isim eskidil Arapça: Adlandırma, ad koyma, ad verme.

Alıntı:
Ben son zikrettiğim öbeğe seslenmek istiyorum.
zikir -kri,isim Arapça :Anma, söyleme, sözünü etme.

Alıntı:
Vecd haline ulaşmak için özel yöntemler uyguluyor musunuz?
vecd -cdi,isim Arapça:Aşk,sevgi demektir. Kendinden geçecek ya da unutucak kadar ilahi bir aşk hali veya yüksek heyecan anlamına gelir.

Alıntı:
Altaylı kamlar gibi Tanrı'yı ululamak için herhangi bir nazım yahut şiir terennüm ediyor musunuz?
terennüm,isim eskidil Arapça:
1 .Güzel ve alçak sesle şarkı söyleme.
2 .Kuş şakıma, ötme.
3 .Mecazi Anlatma, ifade etme .

Alıntı:
Hülasa ben kendim bireysel olarak ibadetimi ne tür fiillerle gerçekleştirebilirim.
hülasa,isim eskidil Arapça:Zarf,Kısacası anlamına gelir:
"O vakit küt küt kalbim atmaya başlıyor, hülasa acayip bir vaziyet."- Y. K. Karaosmanoğlu.

Alıntı:
Ne gibi ritüeller düzenleyebilirim?
ritüel,isim ingilizce:tören.Herhangi bir şeyi törensel bir ayin gibi, ayrıntılara önem vererek, hiçbirşeyi atlamadan yapmak

KAYNAK: Türk Dil Kurumu
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.03.2006, 22:57   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BÖRÜ YABGU ırktaşım...Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Bu bozkurt sesi meselesini es geçelim.Herhalde benim bir kömenimden(fantezimden) ibaret oldu öyle kalsın.İşte diyorsunuz ya bu sesi dinlerken tüylerim diken diken oluyor ben de Tanrı ile bağlanışı(irtibatı) sağlarken bunu bir yardımcı öğe olarak kullanabiliriz gibi düşünmüştüm.Yani bozkurt sesini duyunca gözümün önüne Tanrı Dağı ve orada dolaşan tüm atalarım geliyor.Bu da bende dinsel bir vecd uyandırıyor.Fakat herhalde ne demek istediğimi tam olarak anlatamadım yahut lüzumsuz kömenlere girdim bozkurt sesi meselesi bende kalsın.Yanlız birinci maddede belirttiğiniz insanları inanışlarına,ibadetlerine göre ayırma konusuna birkaç kere daha belirttiğim gibi girmedim ben sadece şamanizm-göktanrıcılık konusunda ibadetimin ne şekilde olması gerektiği konusunda fikir danıştım.Beni bu ibadet konusunda daha fazla aydınlatabilecekseniz sevinirim.

Not:Efendim bu aralar Atsız Ata'nın daha çok 1930,1940 tarihli ve A.İnan'ın malum eski eserlerini okuyordum o yüzden dilimde tesmiye,vecd,zikir,terennüm vb sözcükler kalmış af buyrun.
Alt 09.03.2006, 16:38   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ergenekon - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 97
Ergenekon Rss Beslemesi
Kuman Batur soruların gerçekten hiç ama hiç samimi gelmedi bana, burada kimin dinini nasıl yaşayacağına dair hiç bir yorum yapmadık yapmayada niyetimiz yok. Ayrıca yazılarında sinsice yaptığın çok bilmişlik de gözümüzden kaçmış değil bilesin. Eğer konu ile ilgili bizimle paylaşmak istediğin bir bilgi varsa bunu daha doğru ve samimi bir şekilde ifade edebilirdin ancak görüyorumki sen böyle yapmak yerine bizleri aklınca tuzak sorularla gereksiz bir tartışmanın içine çekmek istiyorsun.

Not: Yazılarındaki kullandığın tarz bana birini hatırlattı.
Ergenekon adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2006, 16:53   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ergenekon - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 97
Ergenekon Rss Beslemesi
Alıntı:
BÖRÜ YABGU ırktaşım...Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Bu bozkurt sesi meselesini es geçelim.Herhalde benim bir kömenimden(fantezimden) ibaret oldu öyle kalsın.İşte diyorsunuz ya bu sesi dinlerken tüylerim diken diken oluyor ben de Tanrı ile bağlanışı(irtibatı) sağlarken bunu bir yardımcı öğe olarak kullanabiliriz gibi düşünmüştüm.Yani bozkurt sesini duyunca gözümün önüne Tanrı Dağı ve orada dolaşan tüm atalarım geliyor.Bu da bende dinsel bir vecd uyandırıyor.Fakat herhalde ne demek istediğimi tam olarak anlatamadım yahut lüzumsuz kömenlere girdim bozkurt sesi meselesi bende kalsın.Yanlız birinci maddede belirttiğiniz insanları inanışlarına,ibadetlerine göre ayırma konusuna birkaç kere daha belirttiğim gibi girmedim ben sadece şamanizm-göktanrıcılık konusunda ibadetimin ne şekilde olması gerektiği konusunda fikir danıştım.Beni bu ibadet konusunda daha fazla aydınlatabilecekseniz sevinirim.

Not:Efendim bu aralar Atsız Ata'nın daha çok 1930,1940 tarihli ve A.İnan'ın malum eski eserlerini okuyordum o yüzden dilimde tesmiye,vecd,zikir,terennüm vb sözcükler kalmış af buyrun.
.Yanlız birinci maddede belirttiğiniz insanları inanışlarına,ibadetlerine göre ayırma konusuna birkaç kere daha belirttiğim gibi girmedim ben sadece şamanizm-göktanrıcılık konusunda ibadetimin ne şekilde olması gerektiği konusunda fikir danıştım.Beni bu ibadet konusunda daha fazla aydınlatabilecekseniz sevinirim.

Ayrıca yukarıda koyu renk harflerle işaretlediğim bölüm gerçekten çok enteresan, sanırım sen burayı ibadethane yada Şaman Din Bilginlerinin bulunduğu bir forum zannediyorsun, neden bizlere nasıl ibadet etmen gerektiğini soruyorsun?
Atsizcilar.com adından da anlaşılacağı gibi Türkçü Fikir Adamı Atsız Atamızın anısına kurulmuş bir Türkçü fikir alış veriş platformudur ve temel ilkelerimizden biride Laikliktir, bunu anlamakta zorluk çektiğinin farkında olduğum için kısa bir açıklama daha yapayım, bizler için esas olan kişinin ırkıdır, Türk Irkına mensup her ırkdaşımıza kendimizi yakın hissederiz, hiç bir ırkdaşımızı dini inançlarına göre değerlendirmeyiz ve hiç bir Türk Soylu ile din tartışması yapmayız. Bizleri burada bir arada tutan tek ortak payda damarlarımızda akan asil Türk kanıdır. Bunun dışındaki her türlü birlik sağlayabilecek unsuru ümmetçilik olarak görmekteyiz.
Ergenekon adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2006, 18:27   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Ergenekon ırktaşım...Madem bu forumda kimin nasıl ibadet olacağı konularına girilmiyor bu başlığı silelim.Elbette Türk kanına mensup herkese kendimizi eşit yakınlıkta hissedeceğiz.Ben laikliği anlamakta zorluk çekmiyorum ırktaşım belli ki kendimi anlatmakta zorluk çekiyorum.Laiklik tutup inançlar üzerinden siyaset yaparak yahut bu inançları ülkülemlere karıştırarak bozulur.Bense sadece inancı konuşuyorum.Demedim ki Türkçü şamanist olsun.Ben şamanist olan kimse daha Türktür demedim."Türklük Üzerine Herşey" deyince ben de kendilerini şamanist-kamcı-göktanrıcı(Bu konu Türklük içine giriyor sonuçta eski Türk dini diyoruz.Bütün Türklerin bu inançta olması lazım diye de birşey yok) olarak vasıflandıran ırktaşlarıma dinsel hayatlarını nasıl sürdürdüklerini sormak istedim.Hepsi bu...Ayrıca sorularımda nasıl bir sinsilik gördünüz anlayamadım.Dışarıdan nasıl görülüyor bilmiyorum ama benimki çok bilmişlikten çok yeni okumuşluk...Bana şamanizm konusunda A.İnan'ı tavsiye ettiler.Ben de okuyorum.Bunda hiçbir şey taslama amacım yok.Ve yazma tarzım kime benziyor?

Esenlikler...
Alt 11.03.2006, 06:01   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 178
Attila_C* Rss Beslemesi
Kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez. Tanri ile kisi arasindadir o.
Attila_C* adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler