![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Güçlü Bir Türkiye Cumhuriyeti Nasıl Elde EDİLİR
Güçlü bi Türkiye cumhuriyeti; fizik,zihin ve ahlak yönünden mükemmeliyete ulaşmış nesillerle olur.Aklı karışmış neye yöneleceğini bilmeyen kendi işini halledemeyen bireylerle olmaz.Kendini her türlü uyuşturucu maddeye vermiş, günde iki paket sigara tüketen, devamlı içki içen bireylerle hiçbir şey halledemezsin. Önce sağlığının kıymetini bilen nesil yetiştireceksin ki kafası düzgün çalışsın çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.Bu eğitim de ailede başlar. İnsanlara devamlı kondisyonu sağlıcak spor alışkanlığının kazandırılması gerek ve bununla beraber birey,ahlak seviyesinin en üst düzeyine çıkarılmalı bu çalışmalar aile ile beraber okulda da kusursuz yürütülmeli.Çünkü aile ve okul arasında eğitim farkı olursa birey ikileme düşebilir.Okullarda spor ve ahlak derslerinin saatleri arttırılmalı en az sekiz saat olmalıdır.Bazı arkadaşlar eğitim diye haykırırken ne eğitimi vereceğini açıklamamışlar.Beden yönünden sağlam kafa sorunsuz olacak ve her şeye çalışacaktır ve ahlaklı olan birey IRKINA ve VATANINA ihanet etmeyecek, kimseye ihanet etmeyecek,her türlü ahlaksız işlerden uzak duracaktır.Namuslu ve şerefli birey yetiştirmek hem omillet için hem devlet için hem de cumhuriyet için büyük artı olacaktır En önemlisi bireye mensup olduğu MİLLET anlatılmalı neye bağlı olduğu,ne durumda olduğu,düşmalarının kim olduğu,planlarının ne olduğu ve bizim ne yapmamızın gerektiği anlatılmalıdır.Siyasal derslere büyük ağırlık verimelidir ve ATATÜRKÜMÜZÜN DE dediği gibi birey ne kedar TÜRK kültürüyle dolacak olursa o cumhuriyet o millet o kadar kutsal ve kuvvetli olacaktır. Bir kavmi millet haline getirmek kusursuz ve sağlam sosyal çevre yaratmaya bağlıdır; bireyin terbiyesi için bu gereklidir.Ailede ve okulda memleketinin fikri,iktisadi ve siyasi büyüklüğünü öğrenen kimse o millete mensup olmanın gururunu tadacaktır.İnsanlar saydığı ve sevdiği şey uğruna mücadele eder saygı duymak için bilmek şarttır.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
gercekten cok doğru soyluyosun.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bir öğretmen olarak kesinlikle size katılıyorum. Şu anda gençlerin sorunu matematik, fizik vs. dersler değil. Sorun kendilerini kaybetmiş olmaları ve yönelecekleri hiçbir şeyin olmaması ya da doğru hedefleri görememeleri.Ahlaki açıdan büyük bir yozlaşma yaşanıyor. Bunun nedeni de Türk gençlerinin köklerinden koparılmaları.Kendi dillerinden bile bir haberler. Oysa ki bir ulusu bitirmek istiyorsan önce dilinden başlayacaksın.Bize yaptıkları da bu.Önce dilimizin sonra kültürümüzün içini boşaltıyorlar. Bize düşense gençlerin yönelebileceği bireyler olmaktır. Çünkü kelebekler ışığı sever.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
EYVALLAH KANDAŞLARIM.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
katılıyorum anda.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Öğretim, bilgilendirme demektir. Eğitim ise, edinilen bilgilerin bir kimliğe, bir davranış biçimine, bir dünya görüşüne, seçilen değerlere, yaşamın temel ilkelerine dönüşmesi demektir. Eğitime dönüşmeyen bilginin hiçbir değeri yoktur...
TÜRK milleti binlerce yıllık geçmişe sahiptir. TÜRK milletinin, dil'i, kültürü, tarihi, bayrağı, vatanı birdir. ATATÜRK'ün birisi 1930'da ikincisi de 1932 yılında düşünce, kültür ve gençlik üzerine söylediklerini de eklemeden geçemezdim ki. İşte 1930 daki konuşmasından aldığım düşünceler nasılda bir aydınlığı, kararlılığı, coşkuyu ve de umudu dile getirmiştir ki birlikte okuyalım: "Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Bu sözü burada ayrıca açıklamaya görmüyorum. Çünkü bu, Türkiye Cumhuriyetinin okullarında çeşitli durumlarda saptanmış bulunuyor. Kültür, Okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, uyanmak, düşünmek, zekayı terbiye etmektir. Yine insan, enerjisiyle ve ancak tabiatın ona ilgi gösterdikçe tükenmez yardımıyla yükselen, genişleyen insan zekası sınırsız kavrayış anlamında "İnsanım "diyen özel bir nitelik kazanmış olur. İnsan hareket ve faaliyetlerin yani dinamizmin ifadesidir. Bu böyle olunca kültür, yukarıda işaret ettiğimiz, insanlık vasfında (niteliğinde) insan olabilmek için asli unsurdur.
|
![]() |
| Etiketler |
| bir , Cumhuriyeti , edİlİr , elde , güçlü , nasıl , türkiye |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|