![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
gündemdeki sigara yasağı'nı nasıl buluyorsunuz?
Meclis gündeminde kabul edilen sigara yasağı'nın nasıl buluyorsunuz?
Fikrilerinizi alabilir miyim? Ben güzel ama yeteriz buluyorum. Ayrıca kanun çıkarmakla olmuyor, önemli olan bu kanunu uygulamak. Her gün iş yerimizde sigara içen düşüncesiz insanlar yüzünden zehirleniyoruz. Bu yasak kapalı alanlarda tavizsiz bir şekilde uygulanmalıdır. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Amaç din temelli bir ülkenin temellerini atmaktır. Tüm kapalı mekanlarda bu yasa uygulanacaktır. Şimdilik ön hazırlık bunlar. Yarın öbürgün tüm kapalı mekanlarda içki satışı da yasaklanacak. 4. Murat gibi, deli bunlar. Ulan içkiyle tütünle kim başedebilmiş de siz edeceksiniz. Yani sağlık bahane. Kaldı ki hiçbirşey sağlığa akepeden daha zararlı olamaz.
Özendirme gibi algılanmasın tabii. Sigara ve içki sağlığa zararlıdır. Minik Türkçü yavru kurtlarımızı bu melanetlerden korumalıyız. O ayrı. Ama bunların niyeti o değil. Amaçları sağlık olsa, Cumhuriyetin toplumcu sağlık politikalarının altını üstüne getirmezlerdi. TTK.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Amaç gece hayatını bitirmek.Bara giden ve içki içen kaç adam sigara kullanmıyor?1000 kişide ancak 5 dir.
Unutulmamalı ki masumca çıkartılan her yasağın altında mutlaka hedeflenen sinsi bir amaç vardır... |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bence çok güzel ama uygulamada yetersiz kalacağımıza eminim.
bende sigara kullanıyorum ama kapalı mekanlarda sigara içildiğinde bende rahatsız oluyorum tabii. bu yasa ile hiç değilse duyarlı vatandaşlar sayesinde kapalı yerlerde rahat nefes alırız herhalde.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
asıl amacın sigara olduğunu düşünmüyorum.tamamen nabız yoklama hareketi.bugün sigara yarın içki.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
yasagı getirdiler ama 18 ay sonrasına ertelediler.neden?18 ay sonra yerel seçimler var ve tayyep oy kaybetmek istemiyor.ben bu yasagın uygulanıcagına inanmıyorum
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu hususta, bütün arkadaşlara Turhan ÇÖMEZ'in yazmış olduğu ve milliguc.net'te yayınlanan "Türkiye'de Sigara Sömürüsü" başlıklı yazıyı öneriyorum. Alttaki bağlantıyı tıklayarak okuyabilirsiniz...
http://milliguc.net/index.php?option...=317&Itemid=28 |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bu yasağı AKP, CHP, MHP hatta DTP bile çıkarmış olsa bile bu yasak desteklenmelidir. Çünkü doğru birdir. Doğru her yerde doğrudur. Sigara ile alkolün karşılaştırmasına gelince; alkolün aşırısı zarardır, sigaranın 1 tanesi bile zarardır. alkol içen kişi sadece kendisine zarar verir, sigara içen kişi dumanı ile etrafındakilere de zarar verir. |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
sigara elbette sağlığa zararlıdır..
hem içen , hemde etrafta içmeyenler sigaradan etkilenir.. şahsen sigara içmemekle beraber , " sigara yasağı" nın , sigara içen ırktaşlarımı üzdüğünü farkındayım.. eğer sigaranızı açık havada veya yanlız olduğunuz bir ortamda , içinize çekmeyerek , sadece ağız tiryakisi şeklinde içerseniz ; bir sorun yoktur. sigara içen ırktaşlarıma ithaf edeceğim bir şiirle , yazıma son veriyorum. SİGARAMA... Şu an seni düşünüyor, Seni çekiyorum içime. Her çekişimde seni, Daha bir kısalıyor ömrüm. Oysa seninle ilk tanışmamız, Ne kadar güzel olmuştu. İlk çekişimde seni, Gözlerim dolmuştu. Unutmak mümkün mü seni? Her an aklımdaydın sen! Bir an elim boş kalsa, Hemen tutuşturuyordum seni. Bak bir daha yaktım seni. Aman kırılmasın diye, Şimdi daha bir başka tutuyorum, Senin o incecik belini. Paramın olmadığı günler, Seni başkalarından bulurdum. O zaman anladım, Senin beni sevmediğini. Aslında ben de seni aldattım, Çok daha güzelleriyle. Onlar daha bir farklı, Daha bir güzeldi senden. Ama gene de sevdim seni. Aldatsam da seni, Hiç çıkmadın aklımdan. Dudaklarımda hep senin tadın var! |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bana sigara içeceğim yeri gösterdikten sonra, içmeyenleri istedikleri kadar düşünsünler.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yasak güzel tabi. Şahsen içmiyorum ama içenler yüzünden çok muzdaribim. Ama yasağın işe yarayacağı konusunda hiç umutlu değilim. Yasak olan mekanlarda içilmiyor mu sanki? Lisede öğretmenlerim koridorda içerdi bizden de küllük getirmemizi isterdi. Doktorun odasına varıyoruz hastanede önünde bi küllük içi izmarit dolu. Babam devlet dairesinde çalışıyor orası da duman altı. Duvarlarda da kocaman uyarı yazıları "sigara içmek yasaktır...." Bu yasak çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Göstermelik olmakdan ileri gidemez.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Pasif sigara içimi ne demektir?
Kendisi sigara içmediği halde sigara içilen bir ortamda bulunduğu için sigara dumanına maruz kalma durumunda pasif sigara içiminden söz edilir. Pasif sigara içimi zararlı mıdır? Evet. Araştırmalar, pasif olarak sigara dumanına maruz kalan kişilerde de kalp hastalığı ve kanser riskinin çok arttığını göstermektedir. Pasif içici de aktif içiciye yakın oranda zarar görmektedir. Sigara içen bir kişi kendisine zarar verdiği gibi, aynı ortamda bulunan (evde eş ve çocukları, işyerinde iş arkadaşları vb.) diğer kişilerin sağlığını da tehlikeye sokmaktadır. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hükümet o kadar akıllı ki, Tekel'i 2 yıldır özelleştirmeye çalışıyor ve Tekel'i satmasına çok az bir zaman kalmış ama gelin görün ki sigara yasağı koyuyor! Tekel'i alacak adam varsa da bu yasaktan sonra ya vazgeçer ya da çok az para verir...Halbuki önce sat şu Tekel'i iyi bir fiyata sonra ne kadar yasak varsa koy, şimdiden niye acele ediyorsun yasak için? Tabakenede bir işin mi var?
Özelleştirmeye karşıyım ama özelleştirmeyi illa yapacaksınız bari adam gibi yapın. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Biz Türkçüler bu haklı yasağın uygulanmasında ön ayak olmalı, kapalı alanda sigara içerek çevresindekilere zarar veren saygısızları uyarmalıyız.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bunu deyin :
Ciğer; Röntgen filmine sığmıyor...İki dönüm tarla... yarısını ekiyorum,yarısını nadasa bırakıyorum. Sağlık; Turp gibi öküz gibiyim...Tanrı nazardan esirgesin. Para; Eh! Amele yevmiyesi ile kıt kanaat geçiniyoruz çok şükür. bunu demeyin : Hayat; Hayatıma anlam kazandıran sigara zaten. ![]() TÜRKÇÜLER olarak ; TÜRK IRKININ GENETİK ÖZELLİKLERİNİ KORUMALI , GENÇ TÜRKÇÜLERE ÖRNEK OLMALI ve artık bu sigara zehirini kati surette bırakmalıyız. TÜRKÇÜ ; sabırlı , azimli ve iradeli olmalıdır.. TÜRKÇÜ ; kendi sağlığına dikkat etmek ve TÜRK IRKININ GENETİK ÖZELLİKLERİNİ KORUMAK zorundadır.. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|