![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
GUNEY AZERBAYCAN ,BABEK BEZ KALESININ ANLAMI!
ESENLIKLER!BABEK BEZ KALESININ HAKINDA SAYIN SUYUNBIKE KANDASIMIN YAZISI,COK SAGOL KANDASIM BU GOZEL BILGI UCUN,VAR OL
![]() BABEK BEZ KALESİ 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Kuzey Azerbaycan’ın tekrar bağımsızlığını kazanması ile birlikte Güney Azerbaycan’da da bağımsızlık sesleri duyulmaya başlanmış ve Güney Azerbaycan Türkleri milli kimliklerinin farkına varmıştır. Bu tarihten sonra bağımsızlık yönünde ve Farslaştırma politikalarına karşı çeşitli şekillerde mücadele eden Azerbaycan Türkleri her zaman şiddetten uzak durmuştur. Siyasi ve kültürel yollarla kendi haklarını arayan ve Farslaştırmaya karşı çıkarak kimliğini korumaya çalışan Azerbaycan Türkleri, Babek Kalesi’ni bu mücadelesinin sembolü haline getirmiştir. Arapların VIII-IX yüzyıllarda Azerbaycan’ı işgaline karşı direnen Babek mücadelesini, Güney Azerbaycan’ın doğusunda daha önce de Araplara karşı savaşan Cavidan tarafından yapılmış Bez Kalesi’nden yürütmüştür. Babek mücadelesine Hürremid adını vermiş ve bu mücadele Hürremidler Hareketi olarak anılmıştır. 23 yıl Arap ordularına karşı savaşan Babek, Arapların büyük sayıda ordularını yenmiştir. Arap Hilafeti 837 yılında Babek’e karşı en büyük ordu liderleri Afşin’i göndermiştir. İlk savaşta orduları yenilgiye uğrayan Afşin yakınları tarafından Babek’e karşı suikast düzenlettirmiş ve böylece Hürremidler Hareketi son bulmuştur. Suikaste uğrayan Babek ve Bez Kalesi Azerbaycan Türkleri için mücadele sembolüne dönüşmüştür. Güney Azerbaycan Türkleri; sosyal, kültürel ve siyasi hakları için Hürremidler Hareketi’nin merkezi olan Bez Kalesi’nde mücadele ruhunu aramaktadır. Bu amaçla son üç yıldır Babek’in doğum tarihi olarak bilinen Temmuz ayının ilk haftası kaleye yürüyüşler düzenlenmektedir. Her yürüyüşte yaşlı, genç ve çocuk “Yaşasın Bütün Azerbaycan” sloganları ve Azerbaycan Türk kültürünü yansıtan çeşitli gösterilerle yaklaşık 1 milyon kişi yürümektedir. İran yönetimi ise polis, ordu ve istihbarat örgütlerini seferber ederek yürüyüşü engellemeye çalışmaktadır. Güney Azerbaycan’ın Tebriz, Salmas, Urumiye, Erdebil ve başka şehirlerinden kaleye giden insanlar durdurularak geri çevrilmişlerdir. Aynı zamanda yabancı basın da kaleye alınmamış ve geri gönderilmiştir. Yerel basın ise 500 bin insanın yürüyüşü ile ilgili hiçbir haber vermemiştir. Polisin ve ordunun müdahalesi sonucu 500 kişi tutuklanmış ve tutuklananlar dünden itibaren açlık grevine başlamıştır. Polisin müdahalesi sonrası birçok insan yaralanmıştır. Polis ve ordu olaylara müdahale etmekte ve olayları şiddete dönüştürmeyi hedeflemekte ve bu şekilde kendi tutuklamalarına haklılık payı kazandırmak istemektedir. Yürüyüş öncesi Güney Azerbaycan Türkleri BM İnsan Hakları Örgütü’ne müracaat etmiş olsa da olumlu yanıt alamamıştır. TANRI TÜRK IRKINI KORUSUN! ESENLİKLER _________________ Ey, Türkistan, şanlı ülke, güzel anayurt! Bir gün gelir kaldırırız yine bayrağı; İçimizden elbet çıkar yeni bir Bozkurt, Yabancıdan geri alır kutlu toprağı...
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Bu cok güzel bilgiler icin tesekkür ederim.
Tanri'in esenligi üzerinize olsun
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
.
Sizde sağolun varolun Göktürk Bey kandaşım, Türk Irkı ve Türklükle ilgili herşeyi bilmek, bilmeyenlerinde öğrenmesini sağlamak görevimiz . İlginize teşekkür ederim. ESENLİKLER
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER!BU RESIM SAVALAN DAGININ RESMI, GUNEY AZERBAYCANDA!
![]() Orda bir köy var, uzakta O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da O köy bizim köyümüzdür. Orda bir ev var, uzakta O ev bizim evimizdir. Yatmasak da, kalkmasak da O ev bizim evimizdir. Orda bir ses var, uzakta O ses bizim sesimizdir. Duymasak da, tınmasak da O ses bizim sesimizdir. Orda bir dağ var, uzakta O dağ bizim dağımızdır. İnmesek de, çıkmasak da O dağ bizim dağımızdır. TURK DUNYASININ 13 BOZKURTU, E.ELCIBEY NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! GUNEY AZERBAYCANDA TEBRIZ SEHERINEN RESIM!
![]() QOCA TEBRIZ SENE SUKR OLSUN TANRI MENI TEBRIZLI YARATDIN, BILEYIM GUCLU YARATDIN, NIYE FEXR EYLEMIYIM,TEBRIZI QEYRETLI YARATDIN. PAPAGIN EYRI QOY OGLUM, GENE DUSMEN QABAGINDA, UCA TURKUN OCAGINDA, QOCA ERKIN QALASINDA, O SUKUT QAN CANAGINDA, BELE US´YANI QOPARTDIN, ELE TU´FANI YARATDIN. ................. QOY O SATQINLAR ÖZUN TEHRANA SATSIN. ÖZUNU SATMISIN ARTIQ NESI VARDIRKI TALANSIN? QOY OLAR MOSKOVA QACSIN. GÖZUNUN QARSISINA PERDE ASANLAR, DUSMENIN OXLARINI XALQA ATANLAR, CURUMUS BEYNI YUVANLAR, ICI BOS TEBLE VURANLAR, BIZI BIZDEN AYIRANLAR, UREYI MUFTE VURANLAR, MENI TEBRIZDE QOYUB, MASKOVAYA SINE VURANLAR. VETENI,MILLETI BES MIN MANATA MIN TUMENE, GAH RUSA, GAH FARS KOPEGINE SATANLAR, HUSU YOX BASINA GELSIN, HELE QOY ÖZLUYUNU YADLARA SATSIN, HELE QOY TEBRIZIMIZ QA´NE BOYANSIN. ....................... O SEHENDIN VIQARI SENLE VIQARDIR QOCA TEBRIZ, BU AZERBAYCANIN EVLADINA AYDINDIR, AYANDIR QOCA TEBRIZ, BASIMI EYLEMISEN SEN UCA TEBRIZ. SEN AZERBAYCANIMIN QAN DAMARI, SEN EZELDEN YARANIBSAN, OLAN ASLAN YATAGI, DEDE QORQUD SAYAGI, ÖZU MEZLUM,AMA MEZLUM DAYAGI. ......................... BAKI SENDEN ALACAQDIR NEFESI, IKI QARDAS QIRACAQDIR QEFESI, RESUL OGLU UCALANDIR BU SESI, YASASIN TURK ELININ ERGENESI, YASASIN MILLETIMIN ENENESI, YASASIN TURKCULUYUN DEBDEBESI. .................. ÖLMEYEYDIM BARI TEBRIZLILERI SA´D GÖREYDIM, BAKININ NEGMELERIN TEBRIZILEN Y´AR GÖREYDIM. SENI A´ZAD GÖREYDIM, SENI A´BAD GÖREYDIM, UREYIN PASDAN ARINMIS, SENI ULDUZLA AYA, T´AY GÖREYDIM, SENI A´ZAD GÖREYDIM, SENI A´BAD GÖREYDIM, SENI A´ZAD GÖREYDIM, SENI A´BAD GÖREYDIM, BÖYUK RESULOGLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|