![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
H.NİHAL ATSIZ
Atsız Atanın insanların kafatasını ölçtüğünü duymuştum, bu doğru mudur doğruysa bu konuda beni biraz daha detaylı bilgilendirirseniz sevinirim.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kafatası ölçümü 20. yüzyılda başlamış olup ve ileri ki zamanlarda ırkların belirlenmesinde kullanılmıştır. Bu ölçü temelleri o yıllardan sonra ırkları ayırt etmede önemli bir dönüm noktarı olmuştur.
Ölçümü daha net anlatabilmek için netten bulduğum anlatımı paylaşayım. Kafatası ölçümü yöntemi, bir kulağın üst bitiminden diğer kulağın üst bitimine kadar olan mesafenin, burun deliklerinden kafatasının arkasına kadar olan mesafeye bölümü sonucunda çıkan sayının 100 ile çarpımı sonucunda bulunan kafatası indisi temel alınarak yapılır. Değerleri ise : 65-75 arası: Dolikosefal (uzun kafatası) 79-84 arası: Mezzosefal (orta yuvarlaklıkta kafatası) 84 ve üstü: Brakisefal (yuvarlak kafatası) Genelde TÜRKLERİN ölçüsü ortalama 84 ve üstü olarak kabul edilmiştir. ATSIZ ATA nın geçmişte bu konu ile ilgilendiği ve araştırdığı doğru olup sanal alemde ATSIZ ATA ve bu konu üzerinde yapılan yorumların çoğu yalandır. Yani senin soruna net cevap verecek olursa evet TÜRKLERİN ortalama bir kafa tası ölçüsü vardır.Bunun çok çok altında olursa geçmişinde bir melezlik ya soyunun TÜRK olmadığından şüphe edilir. SAYGILARIMLA ... TTK |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atsız Ata bir yazısında kafatası ölçümü ile ırk tespitinin çok da kesin olamayacağını, Türk kafatası ölçüleriyle ermeni ve boşnak milletlerinin ölçülerinin bir olduğunu belirtmiştir.
Ayrıca brakisefalik kafatası 80'den başlar diye biliyorum.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Kandaşım ATSIZ ATA NIN kendi kaleminden yazmış olduğu eserlerinde senin söylediğin cümleye yakın bir cümle bile geçtiğini nedense hatırlayamadım.Ama okumuş olduğun o yazıyı bizimle paylaşırsan bizide haliyle bilgilendirmiş olursun. Ayrıca kafatası değerlerine gelince, yakın tarihte ve günümüzde her TÜRKÇÜ görüşlü olduğunu iddaa eden kişiler tarafından değiştiriliyor. Yani günümüzde her yazıda farklı her sitede farklı bir değer görmene pek şaşırmadım. SAYGILARIMLA...TTK |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irki kriterlerin belirlenmesine bu ölçümle başlanır ama daha bir dizi başka şeyler de yapılıyor.Bunu bir doktora danışmak,kendi alanındaki bir doktora başvurmak en mantıklısı olacaktır..
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
2- Bu tarihte, dillerinin Türkçe olmadığı muhakkak olan bazı milletleri Türk yapmak için antropolojiye başvurulmaktadır. Herhangi bir kavim veya halk brakisefal oldu mu, hiç tereddütsüz, onun Türklüğüne hüküm olunmak tadır. Bunun da ne kadar yanlış ve sakat usul olduğu meydandadır. Çünkü kafatası bakamından yer yüzündeki bütün İnsanlar brakisefal ve dolikosefal olarak ikiye ayrılmıştır. Türkler brakisefaldir diye bütün brakisefalleri Türk yapmanın aksi iddialara da yol açabileceği hiç düşünülmemiştir. Ermeniler, Arnavutlar, Boşnaklar da brakisefal oldukları için bunlar da kalkıp bütün brakisefaller Ermenidir, Arnavut’tur, yahut Boşnak’tır diye iddiada bulunsalar aynı derecede haklı olmazlar mı? Görülüyor ki mücerret bir brakisefallik ile Türklüğü ispata kalkmak hiçbir ilmî değeri olmayan bir iddiadır. .
(21 Temmuz 1941), Çınaraltı, 1941, Sayı: 1 Türk Tarihine Bakışımız Nasıl Olmalıdır?
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kaynak gösterdiğin sayfaları itina ile okudum.
Yukarda yazmış olduğum sözlerimi tekrar yazıyorum. Genelde TÜRKLERİN ölçüsü ortalama 84 ve üstü olarak kabul edilmiştir. ATSIZ ATA nın geçmişte bu konu ile ilgilendiği ve araştırdığı doğru olup sanal alemde ATSIZ ATA ve bu konu üzerinde yapılan yorumların çoğu yalandır. TÜRKLERİN ortalama bir kafa tası ölçüsü vardır.Bunun çok çok altında olursa geçmişinde bir melezlik ya soyunun TÜRK olmadığından şüphe edilir. SAYGILARIMLA ... TTK |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Değerli Albayrak ve Erlighan zaten yazılarınız birbiriyle çelişmiyor aksine birbirini tamamlıyor. Tüm brakisefallerin Türk olmayacağı kesin, aynı zamanda brakisefal olmayanında Türk olmayacağı kesin. Kişi hakkında, brakisefal kafa tası belirlendikten sonra diğer parametrelere geçilerek yorum yapılabilir.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|