![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hava Harp Okulu
TARİHÇE ![]() ![]() Hava Harp Okulu inşaatı Hava Harp Okulu sancağı ![]() Hava Harp Okulu 'nun ilk bayan öğrencileri Havacılık ve Uzay teknolojisinin hızla gelişmesi ile dört yıllık lisans düzeyinde eğitim öğretime ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, mevcut üniversite ve Harp Akademileri öğretim üyeleri ile bu kurumların diğer imkanlarından yararlanılmak üzere Hava Harp Okulunun İstanbul’a taşınmasına karar verilmiş ve Hava Harp Okulu 04 Temmuz 1967’de İstanbul Yeşilyurt’a taşınmıştır. ![]() Hv. H. O. Açılış Töreni (Yeşilyurt 1967) 30 Ağustos 1968’de Hava Harp Okulu İstanbul’da ilk mezunlarını vermiştir. 1969-1970 eğitim öğretim yılından itibaren Hava Harp Okulunda üç yıllık eğitime başlanmış ve 30 Ağustos 1972’de Teğmen rütbesiyle ilk mezunlar verilmiştir. 1974-1975 eğitim öğretim yılından itibaren ise dört yıllık lisans seviyesinde eğitime başlanmış ve ilk dört yıllık mezunlar, 30 Ağustos 1978’de Hava Kuvvetlerinde göreve başlamışlardır. Hava Harp Okulu' nun ilk mezunları Hava Harp Okulu mezuniyet töreni Yine, 1992 yılından itibaren ikili savunma ve eğitim işbirliği çerçevesinde dost ve müttefik ülkelerden gelen, misafir öğrencilere de Hava Harp Okulu’nda eğitim verilmeye başlanmıştır. Bugüne kadar Hava Harp Okulu’ndan 120 Misafir Askeri Öğrenci (MAP) mezun olmuştur. Yaş kütüğüne uçak maketi çakılması 17 Mayıs 2000 tarih ve 4566 sayılı kanunla Hava Harp Okulu Dekanlığı kurulmuş ve yeniden düzenlenen müfredat programıyla akademik eğitim faaliyetlerinin çağdaş ve etkin yürütülmesi açısından önemli bir adım atılmıştır. 2001-2002 Eğitim Öğretim yılından itibaren de lisansüstü eğitim veren Havacılık ve Uzak Teknolojileri Enstitüsü kurulmuştur. Enstitü günümüzde hem diğer Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline, hem de sivillere yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|