![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hiç Kıroca Diye Bir Dil Duydunuz mu?
Sivil Anayasa'yı hazırlayan 6 kişilik komisyondaki isimlerden Prof. Ergun Özbudun, "Tüm resmi ve özel okullarda eğitim-öğretim dili, tabii olarak Türkçe olacak. Fakat başka dillerde öğretim yapılmasının önündeki anayasal engel kaldırılacak" dedi.
Eğitim dili yine Türkçe olacak ama Kürtçe de dahil herhangi bir dil, seçmeli olarak alınabilecek. Fakat bunun için, hükümetin ayrı bir kanun çıkarması gerekecek. Kaynak: İnternethaber Herhangi bir vatandaş çıkıp 'Ben Türk okulları açıp, Türk öğrencilere Türkçe desler vereceğim' desin de görsün. Bunu söyleyenin ne ırkçılığı kalır ne bölücülüğü. Türkçü olmadıklarından şühpe duyulmayanların başına neler geldiğini son yıllarda hepimiz görüyoruz. Kıro dili diye bir dil varmı dır? Adamların ne ırkı belli nede nerden geldikleri. Tarih boyunda ne bir medeniyet ne de bir ülkeleri olmuş. Ama geçenlerde çok düşündüm ' Acaba Darwin Teorisi bazı mahlukat için geçerli olabilrmi diye.' Bakıyorum ne yalan söyleyeyim insan suretine pek benzetemiyorum. İnsana benzemeyen varlıklarında dili ve ırkı olamaz kanısındayım. ![]() Sizde bu yaratıkları birilerine benzettiniz. Bakın ve siz karar verin. Darwin kimlerden etkilenip'de bu teoriyi ortaya attı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Eğitim dili kürtçe olsun. Türkçeyi de seçmeli versinler oldu olacak. Ne zaman uyanacak bu millet, bilmiyorum ki???
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence Türkçe'yi tamamen kaldırsınlar,arapça egitim dili olsun,yanında da secmeli olarak kürtçe ve farsca versinler tam olsun!!! Bu kıroca olarak tabir ettiğimiz dili(aslında dil demek de dogru degil, ben genizden kusarcasına soylenen harf ve kelime topluluğu diyorum genelde) benim çevremde konuşan bir sürü kişi var, otobüste,dolmuşta,sokakta... Ben bunlara dönüp ters ters bakıyorum ve küfür haznemin en nadide parcalarını sayıyorum içimden...Başka da hiçbir şey gelmiyor ne yazık ki elimizden...
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bir , dil , Diye , duydunuz , hic , kıroca , mu? |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|