![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hiç yakından bozkurt gördünüz mü?
Tabikii hayvanat bahçesi dışında ve doğada 2-3 metreden!
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dağdaki bozkurt ile evcil kurt bir midir?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bozkurt evcilestirilemez,büyük çabalarla bu mümkün olabilir, fakat asil, ve özgürce yasamaya alismis bir varliktir,
sahsen ben hiç görmedim, fakat sinemalarda 5 ay boyunca kurtlarin arsinda, dogal ortamlarinda yasamis bir adamin belgeseli çikmisti , Bütün Irkdaslarima tavsiye ederim, orada göreceksiniz kurtlarin nasil insan oglunu aralarina kabul ettikleri. 1 kurt ölecegine 1000 k.rt ölsün dedirtecek bir belgesel.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir Bozkurt u cıplak gözle görmedim.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben hergün görüyorum, tabii aynaya bakınca
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Evet, aynaya bakın ırkdaşlarım.
Yakından olmamakla birlikte defalarca gördüm. Zira kurtlar sürülerin en büyük düşmanlarıdır. Dişine kan değince, durmaz. 20 koyunu öldürür, 1'ini yer ve gider. Köydeyken gördüğümüzde uzak yakın demeyiz, ateş ederiz. Kangallar mesela, kurt öldürürse, hayvana ziyafet çekilir. Bozkurtlar Türkçülüğün mitolojik sembolleridir arkadaşlar. Ama gerçek hayatta durum farklı tabii. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayanlar için. Saygılar. TTK.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Alıntı:
Sürüleri telef eden hayvanlar Köylülerin Canavar dediği Çakal'dan büyük cüsseli bir hayvandır yani KURT değildir. "Sürüden ayrılanı KURT kapar" derler. Kurtlar sürüye asla saldırmaz.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Evcilleştirilir, hatta eğitilir de... Aşağıdaki resimde görülen hayvan bir bozkurttur, sahibi arkadaşımdır. Ben bu kurtla oyun oynuyorum.
Alıntı:
Bozkurt bizim millî simgemiz ama bu durum onu doğaüstü bir varlık yapmıyor. Hem evcilleşebilir, hem de sürüye saldırır. Türkçülük "kuru şekilcilik" değil, "mantıklı düşünebilme" yetisidir... Bozkurdu kötülediğimi zannetmeyin, bazı arkadaşların fazlaca şekilciliğe kaydıklarını görünce müdahale etmek istedim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
BİZİM KÖYDE O YIL FELAKET BİR KIŞ OLMUŞTU.KÖYÜN DAĞ TARAFINDA OTURAN ILGA EMMİ VARDIR(İSMİNİ HATIRLAYAMADIM LAKABINI YAZDIM)NEREDEYSE İKİ METREYE YAKIN BAHÇE DUVARI VARDIR ONUN.AÇLIKTAN BUNALAN KURTLAR AV BULAMAMIŞLAR VE BU DUVARDAN ATLAYIP BAHÇEDE(AVLUDA)BAĞLI BULUNAN KÖPEĞİ YEMİŞLER.BÖYLE ŞEYLER OLUYOR.HATTA ADAMIN BİRİNİN ARABASININ TEKERİ PATLAMIŞ KIŞIN ARAZİ TARAFINDA TEKERİ YAPMAYA İNMİŞ VE BİR DAHA ARABAYA BİNMEMİŞ ÇÜNKÜ SADECE AYAKKABILARI,ELBİSELERİ VE KEMİKLERİNİN BİR BÖLÜMÜ KALMIŞ ZAVALLI ADAMCAĞIZDAN.
ESENLİKLER DİLERİM. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Cok yakindan gordum ve sevdim. Sinir karakolunda, bir Ustegmen besliyordu ve adini da Asena koymustu. Yaninda 4-5 tane kopek vardi ve bozkurt, kopeklerle cok iyi anlasiyordu, yalniz onlardan farkli olarak yerinde duramiyordu. Kopekler miskin miskin otururken, o cok hareketli ve kipir kipirdi.
Bozkurt disi oldugu halde, yanindaki erkek Alman kurt kopegi ile ayni cusseye sahipti. Kafasi, kopeklerinkinden daha buyuktu ve ulumasi da cok etkileyiciydi..
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Kurt familyasında bildiğim Bozkurt haricinde 16-17 tane tür var. Şimdi Bozkurt ulusal sembolümüz diye Kurtlara tapacak halimiz yok. Bozkurt sadece Türkleri temsili bir ulusal semboldür. Orta Asyada bir dağda kurtların bulunduğu bir yerde bir gece geçirmeyi deneyin. Sabaha sağ çıkmazsınız. Kurda durupta "Ben Türküm nasılsa bana ilişmez" diyemeyiz.
Tartışma ortamı yaratmaya gerek yok. Kemal abi zaten özetlemiş. Saygılar TTK
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Daha önce bir kurt u görmüş hatta beslemiştim ancak evcildi beslediğim o kurt.Ancak ben nasıl Türk olarak en üstün ırk olduğuma inanıyorsam Kurt ların da en asil hayvan türü olduğuna eminim.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
Kayseri/Pinarbasi Uzun yaylada gördüm,Malatya'ya gidiyorduk bilenler vardir belki o yayla yüksektir ve kisin ulasim zorlasir. TCK'nin siginaklari falan vardir onlari ararken gündüz görmüstüm,köpek olmadigi kesin boynunda kitle falan yoktu,belki de cakaldi bilmiyorum ama cakal olamayacak kadar iriydi tam olarak boz degil,alacali bir seydi.
Bir tanede 1 aylik yavrusunu gördüm ona dokundum sevdim harika birsey,Aksaray Sultanhan'inda bir tanidik Hasan Dagi eteklerinde avlanirken bulmus,besleyecekti fakat sonra ne oldu bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Atatürk Orman Çiftliği'nde kurt görmüştüm.Ama boz muydu değilmiydi orasını hatırlamıyorum. Bir bozkurdu yakından görüp, yanına yaklaşıp,ona dokunup, onu sevmeyi çok isterim.Türkçüyüm diye söylemiyorum ,bozkurt gerçekten dünyanın en asil hayvanıdır.
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|