![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
HOYRAT
NEM ALIR
Adam aman nem alır Yatma güzel toprakta Mah cemalin nem alır Gökten Azrail inse Candan başka nem alır .......... YARA SIZLAR Ok değmiş yara sızlar Yaralının halinden Ne bilsin yarasızlar ............ YAZ BELE Bahar bele yaz bele Kâtibin ne suçu var Hudam demiş yaz bele ............... YARA MENİ Dert meni yara meni Ya al Yaradan canım Ya yetir yara meni .............. BU HANNAN Kervan göçer bu hannan Zülfünü sal dallala Kurtar meni bu kannan ........ DAMA GÖZEL Çıhıptı dama gözel Zilfivi kemend Çek meni dama gözel ..... NE ÇARAM VAR Ne sağalmaz yaram var Can alan canım alı Can vermem ne çaram var Yapıldı kayasız hammam Yekhenmem ne çaram var Biçtiler yekhesiz könek Girmezsem ne çaram var Geldi bir boyınsız at Minmesem ne çaram var Kuruldı hak divanı Getmesem ne çaram var |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
GÜN DOĞARDI
GÜN DOĞARDI GÜN DOĞARDI
YENİ BİRGÜN DOĞARDI ANALAR KURT DOĞURUR TÜRKELİ'ME GÜN DOĞARDI Nihat YÜCEL |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Budala
Konma bülbül bu dala Bozkurduma it diyen Ya aptal ya budala A.Erol |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dolandı gün
Döndü gün dolandı gün Men sene daldalandım Sene de dolandı gün Güle naz Bülbül eyler güle naz Girdim dost bağçasına Ağlayan çok gülen az Yüz aya değer Hüsniv yüz aya değer Ay var bir güne değmez Gün var yüz aya değer Düşte gör Hayalde gör Hayalde gör düşte gör Düşenin dostu olmaz İnanmazsan düşte gör |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
MUHALİF HOYRATI
(Anonim) Dağlar yeşil boyandı Kim yattı kim uyandı Kalbime ateş düştü, içinde yar da yandı. Su serpim ateş sönsün Serptiğim su da yandı Aman Azrail aman Alma canım bir zaman Gider o yara haber Yarda yanar bir zaman Aman! Hiç bilmem hara gedim.. Kerküklüyem men özüm Kulak ver dinle sözüm Canlar Kerkük'e kurban Evvel başa men özüm! Bir vay, iki vay, üç vay Aktı çeşmim doldu çay. Bir güne biz düşmüşük Desek vay, demesek vay! Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bir Gece Ay Yıldızlara Yıldızlar Aya,
Muştulayacak ki O Zaman, Başkaları da Benim Dilimi Konuşacak. Dizginlerini Çekerek Zamana Dur Diyeceğim, Duracak. Bir Sabah Tan Atarken Yüce Tanrı Dağından, Kürşad'ın Gür Sesi Duyulacak: Atlar Vey Irmağında Sulansın, Güneş Doğduğu Yerde Karşılansın. Emri Tekrar Edecek Gök, Toprak, Deniz, Bozkurtlar Uluyacak Bütün Anadolu'dan: Biz de Sizdeniz, Biz de Sizdeniz. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
çok güzeller sağ olun
|
|