![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
ATATÜRKÇÜ
|
Hristofyas :Talat ile Türk işgaline ve ana vatana bağımlılığa karşı mücadele ediyoruz
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Dimitiris Hristofyas, dün son dört ay içinde üçüncü kez biraraya geldi. Lefkoşa ara bölgede yapılan ve beş saat süren görüşmede Talat ve Hristofyas’ın, “tek egemenlik ve tek vatandaşlık konusunda prensipte anlaştığı” açıklandı.
Hristofyas: Türk işgaline karşı birlikteyiz Hristofyas, dün Avusturya’nın Kurier gazetesine verdiği demeçte ise, “Talat ile Türk işgaline ve ana vatana bağımlılığa karşı mücadele ediyoruz” dedi. Rum lider Türkiye’den KKTC’ye yerleşenlerden 50 bininin adada kalmasını kabul edebileceğini de söyledi. rum yardakçısı , akp destekli talat , kıbrıs'ı resmen ruma bırakacak , bu uğurda Koca Kurt Denktaş'ı saf dışı bırakmayı başardılar ... rum lideri ,( sözde ) Türk tarafı lideri Talat ile Türk işgaline beraber mücadele ediyoruz diyebiliyor . Biz Türkiye'deki problemler ile uğraşırken Kıbrıs'ta rumlar , talat kardeşleri sayesinde epey yol almışa benziyor ... Atsız Ata'nın vasiyetinde belirttiği gibi ; Bu kadar düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı .
BEN HER ŞEYDEN ÖNCE BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM.BÖYLE DOĞDUM. BÖYLE ÖLECEĞİM.TÜRK BİRLİĞİNİN BİR GÜN HAKİKAT OLACAĞINA İNANCIM VARDIR. BEN GÖRMESEM BİLE, GÖZLERİMİ DÜNYAYA ONUN RÜYALARI İÇİNDE KAPAYACAĞIM. TÜRK BİRLİĞİNE İNANIYORUM, ONU GÖRÜYORUM. YARININ TARİHİ, YENİ FASILLARINI TÜRK BİRLİĞİYLE AÇACAKTIR. DÜNYA SÜKÛNUNU BU FASILLAR İÇİNDE BULACAKTIR. ULU BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Ne olacak? Başbuğ Denktaş'ı istemeyenler görmelidirler.
Talat ........Bizdeki Tayyiple eş anlamlı bu talat ......... O Yüzden Anavatanda iktidar neyse , Yavru vatandada odur. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gayet doğal, kıbrısta bulunmuştum. Genel eğilim bu yöndeydi iki sene öncede. Şimdi gerçekleşiyor. Şayet bir şekilde oda rumun sayesinde olur kabul edilemez birşey ortaya atarlarsa sonuca ulaşmaz bu görüşmeler. Yoksa talat birleşmeden yana geldiğinden beri tavrı hukuku bu yönde.
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
KKTC Halkı ne diyor acaba? onlarda rumları istiyor mu?
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim kişisel görüşüm, yaşlılar taraf değil ama gençler çok hevesli bu işe. Zaten bir çoğu rum kimliği aldı kendine. Bu sayede avrupabirliğine girdiler. Bir dünyada bahane uyduruyorlar kendilerince, haklılıklarını ispat için. Referandumda zaten evet oyu çıkmıştı, allahtan rumlar hayır demişti de o zaman birleşme olmadı. Acaba ne bekliyorlar rumdan!!?? gene alacakları mermi olur tecavüz olur yakılmak olur.
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KKTC'de bulunduğum 4 sene boyunca bu meseleyi inceleme olanağı buldum. Kıbrıslı Türklerin çoğu, ne yazık ki, ingilizleşmiş, rumlaşmış durumda. İngiltere vatandaşı ya da rum kesimi vatandaşı olmak istiyorlar. Siyasette ise Denktaş'ın bıraktığı yere, Türkiye'de Atatürk'ün bıraktığı yerde olanlar gibileri yerleşmiş. Her zaman söylerim, basın çok iyi bir düşünce yayma aracıdır. Ancak Yavru Vatan'da basın-yayın organlarının durumu, Türkiye'dekinden farksızdır.
Dört bir koldan "Türksüzleştirilen" Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi ise Türk yönetimi sadece izliyor. Kıbrıstaki yönetim ise ülkeyi satmanın yollarını arıyor, ve hatta bunu açıkça dile getirebiliror, Kıbrıs'taki "Türklerin Kurtarıcısı", "Barış Kuvvetleri" dediğimiz, Kıbrıs'taki Türk soykırımını durduran kahraman ordumuza dahi dil uzatıyor, kovmaya çalışıyorlar. Neyse ki 2217 yıllık Kutlu ordumuz her tür ikiyüzlülüğe, kurnazlığa ve ihanete karşı asırlardır dimdik ayakta duran tek kalemizdir ve sonsuza dek olmaya devam edecektir. Tanrı O'nu başımızdan eksik etmesin. TTKvY
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Vurun Abalı'ya... Vurun ha komayın...
Düşene vuran çok oluyor. Denktaş'tan sonra Kıbrıs'ta sahipsiz kaldı. Elin kodaman yavşağı kalkıp Kıbrıs'taki Türk işgalinden(!) bahsediyor da K.K.T.C Cumhurbaşkanı olacak adam ağzını açıp tek söz etmediği hâlde, söylenenleri desteklercesine kıs kıs gülüyor. Acaba ellerine bir fırsat geçse, o yardakçılığını yaptığı Rumların, kendisinin nasıl derisini yüzeceğinden haberi var mı? Yok arkadaş yok! İyi düşünmek ve iyi yorumlamak istiyorum ama benim artık Türk Milleti'nin istikbalini olumlu düşünme gücüm sıfırı tüketti. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Kıbrıs davasının abidevi isimlerinden Denktaş, hayatını bu yolda harcadı ve şimdi Talat gibi milli şuurdan yoksun bir adam ülkesini peşkeş çekmek için elinden geleni yapıyor. Bu iş zaten Denktaş'ın tasfiye edilmesinden sonra bitmişti zaten. Analarını, bacılarını kurtardığımız Kıbrıs'ın sözde Türk'ü ise kendisine cazip olan birleşmeye, Annan planında olduğu gibi evet diyecektir. Kıbrıs çoktan elden gitti ve Türkiye'nin zaten Ek Protokol'ü imzaladığı için siyasi alanda Rum kesimine karşı ileri sürecek herhangi bir kozu yok. Her ne kadar Türkiye deklerasyonla bunun Rum kesimini tanımak anlamına gelmediğini söylemiş olsa da durum değişmedi. Kıbrıs Sorunu, artık AB'nin bir sorunu haline gelmiştir ve Rum lobisini de bu yönde çok iyi kullanmaktadır. Tek dayanak noktamız her şeyde olduğu gibi Türk ordusudur.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Rum soysuzuna kızmaya gerek yok. Çünkü o Rumluğunu yapıyor. Asıl kızılması gereken satılmış vatan haini Talat ve Rumlaşmış Kıbrıslılar'dır. Zamanı geldiğinde bu Rumlaşmış şerefsizleri KKTC'den sürüp yerlerine Türkiye Türkleri'ni yerleştirmek farz olmuştur.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Pusatlı
|
Büyüklerimiz kavga ettiğinde, birilerine kızdığınde rumun piçi,rum köpeği diye küfür ederlerdi.rum olmak hakaretti..Sanırım KKTC'nin çoğunluğu (aslında çoğunluk demek istemiyorum ama malesef öyle) bunu kendilerine iltifat olarak algılamışlar.Soyca Türk olsada piçler
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Zaten bu talat denen herifi ilk gördüğümden beri hiç sevmedim. Koca Bozkurt Rauf Denktaş'ımızı yönetimden el birliği ile uzaklaştırdıklarında ne olacağı belliydi. Bu genç soysuzlar karısına , bacısına eoka'cıların tecavüz ettiğini , topluca kurşuna dizdiğini görmedi de ondan rumları çok seviyorlar , onların izni ve desteğiyle Anavatana laf söylüyorlar. Talatyus efendi "elin şeyiyle gerdeğe giren güvey değil gelin olur" hatırlatayım dedim.
Esenlikler.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ab referandumunda 'yes be annem' pankartları bastırıp sokaklara dökülenlerin hangi parti adına bögürdüklerini,o dönem kimin başkanlıgında oldugunu hiçbirimiz unutmadık yaşadıkları topragı vatan degil arazi toprak parçası olarak gören kansızlar aklını başına alsın bugün orada yaşıyorlarsa bunu Tsk ve Yüce Türk Milletine borçlular.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Hatırladığımız gibi referandumda Türk Cumhuriyeti tarafından %86'ya yakın evet oyu çıkmıştı. Ancak rumlar kabul etmemişti birleşmeyi. Halk o zaman ayrılmıştı zaten Denktaşçılar,Yenilikçiler diye. Denktaş'ın fikrini savunan kesimin %10-15 olması da başka bir tehlikedir.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
Savaşla alınan toprağı peşkeş çekecek kadar alçalmış bu insanlara söyleyecek en ufak bi' söz dahi bulamıyorum.
Sözün bittiği anda konuşacak olan o kadar çok şey var ki.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Bugün Kıbrıs Türkleri'ne ab aracılığıyla yapılan propagandalarla yabancı özentiliği aşılanıyor, kendilerini sanki "Türk" değil de, "Kıbrıslı"(!) gibi ayrı bir milletmiş gibi hissediyorlar ve daha çok değil, 30 sene önce eokacı rumların yaptıkları Türk katliamlarını görmezden geliyorlar. Kıbrıs Türkleri, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, sırf ab uğruna, sözde özgürlükler adına, güney kıbrıs rum kesimi topraklarına ihlak edilmesine "Evet" diyorlar, hem de orada istenmemelerine rağmen. Acaba kendi evlerine, yurtlarına rumlar sahip olduklarında, rumlar tarafından yönetilen bir azınlık konumuna düştüklerinde gerçekten özgür mü hissedecekler? Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş. Ab uğruna vatansız kalmayı göze alabilen, mankurtlaşmış Kıbrıs Türkleri'nin bu gerçekleri görmesi için illa vatan topraklarının ellerinden gitmesi mi gerekiyor? Konuştukları dil Türkçe, kültürleri Türk kültürü, kökenleri Anadolu'dan gitme Türklerden oluşan ama kendilerini rum ya da ingiliz zanneden bu insanların bir an önce saçmasapan hayallerden kurtulmasını diliyorum. Ey Türk, titre ve özüne dön!
|
![]() |
| Etiketler |
| :talat , ana , bağımlılığa , ediyoruz , hristofyas , ile , işgaline , karşı , mücadele , türk , vatana , ve |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|