![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hülya Koçyiğit
![]() (d. 12 Aralık 1947, İstanbul). Türk sinemasının en önemli aktrislerindendir. Bulgaristan göçmeni tüccar bir babanın üç kızından ilki olarak dünyaya geldi. İstanbul ve Ankara'da ilkokula giden Koçyiğit, sanat eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümünde başladı. Orta öğretimine eski adıyla Atatürk Kız Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ne devam ederken İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Lise öğrenimini Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde devam ettirdi. 1963 yılında ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatına başlayan Hülya Koçyiğit Berlin Film Festivali'inde Türk sinemasına o güne kadar verilen en büyük ödül olan Altın Ayı ödülünü kazandı. Kültür Bakanlığı'nca yurt dışında düzenlenen "Türk Film Haftaları"'nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısıdır. Halen yerli ve yabancı film festivallerinde de en çok ödül alan bayan sanatçıdır. O dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan ile evlendi. Bu evliliğinden Gülşah adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır. Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan'da sinemalarda oynatılmıştır. "Derman" 5 Kıtada oynatılan, "Kurbağalar" ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir. Hülya Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamıştır. Çalıştığı yönetmenlerden bazıları, Lütfü Akad, Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eğilmez, Osman Seden ve Halit Refiğ'dir. 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992'de kurucusu olduğu SO-DER'e başkan seçilmiştir. Bu görevi 4 yıl sürdürmüştür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadır.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yaptığı filimler gerçekten çok güzel.Fakat bir dönem yer aldığı ahlaksız filimler bu harika sanatına gölge düşürmüştür.Anlamak çok zor..
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
O "yıldızı" görmek istemiyorum.
Bu ilk yorumumdur. Aziz ırktaşlarımı selamlıyor ve bu biz Türkçüler için çok zor devirde doğru fikirlerinden asla uzaklaşmamamızı temenni ediyorum.
Konu: 1.) Kötü niyetli bir iddia olup olmadığını araştirmak amacıyla klibi bulup seyrettim. Yalnız aktris gerçekten Hülya Koçyiğit veya ona benzer bir kişi olup olmadığını çözemedim. Internet araştırma sonuçlarım da verimsiz kaldi. Sinema karyeri aslında sağlamdı, o tip filmler uymuyor. Sahte olabilir diye düşünüyorum. 2.) Bundan daha önemli olan Hülya Koçyiğit'in türban konusu ile ilgili vermiş olan ifadesi: "...Başörtülü öğrencilerin eğitim hakkı engellenmemeli. Türbanlı öğrencilerin eğitim isteği çok masum. 20 yaşına gelmiş ve üniversitede okuma hakkı kazanmış biri kıyafetlerinden dolayı engellenmemeli." Kaynak: http://www.tumgazeteler.com/?a=2526811 Atatürk ve ilkeleri kutsaldır. Atatürk'e veya ilkelerine karşı konuşanı, karşı hareket edenlerı ve bu hainleri destekleyenleri istisnasız lanetliyorum. O'nun kurtarmış olan vatanın hayat boyunca ekmeğini yeyip suyunu içtiniz. Sizin gibilerine yazıklar olsun. [Bu sırada Müjde Ar'ın ifadesini de unutmayalım: "O da artık şey haline geldi. Dakika başına gidelim Ata `m sana şikâyet edelim." (!!!) Aynı kaynakta bulunur. Bu haşere'nin söylediklerine yorum yapmak istemiyorum. Neden söylediğini biliyorum çünkü.] |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Teşekkürler!
Ne kadar dürüst taraflarıda da olsa, tüm bunlar onun bu kutsal konudaki uğursuz sözünü örtemez. "20 yaşına gelmiş ve üniversitede okuma hakkı kazanmış biri kıyafetlerinden dolayı engellenmemeli." Arap bezini kafasına geçirip Türklüğe, vatana ve Atamıza saygı göstermeyen kişiye milletimiz neden saygı göstersin, sayın Hülya Koçyiğit? AKP'nin hareketleri ünlülerden inanılmaz fazlalıkla destek alıyor. Örtülü arkadaşları olan insan hemen hemen liberal bir zihniyete sebep olur; onlardan "zarar" göremediği için. Üstelik şanslı (ve zengin) insanlar (örnek: yukarıda söz edilen ünlüler) birçok mevzuları - "herşey güzel, mutluyum" düsünceyle - pek ciddiye almazlar ve "türbandan ne zarar gelsin" gibi sözler söylerler. Bu üzücü yanılgının menzilini bilmezler. Ünlülerin büyük sayıda bulunan bu duruş beni korkutuyor. Tehlikenin farkında değiller. Siz onu o kadar seviyorsanız, en azından şu tavsiyede hemfikir olalım: Hülya Koçyiğit türban konusunda aydınlatılmalı. Böylece kötülememiş oluruz. (Kusura bakmayınız, yorum biraz uzun oldu.) |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kandaşım burada sanatçıları ideolojilerine göre ayırmıyoruz. Biz sanatçıların Türk soylu olmalarına ve Türk düşmanlığı yapıp yapmadıklarına bakıyoruz.
Hülya Koçyiğit o senin yazdıklarını söylemekle resmen saçmalamış. Ama o da hainliğinden değil cehaletinden kaynaklanıyordur. Yıllar önce sanki sanatçı olmak için ille de solcu olmak zorunluğu mu var da demiştir.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
İdeolojiye göre ayırım yapmıyorum zaten (yoksa dinlenecek veya seyredilecek sanatçı kalmaz). Mevzunun öneminden dolayı bayan Koçyiğit'in bu yorumu yaptığını aktarmak istemiştim.
Diğer söylediklerinize tabiatıyla katılıyorum. Son merak ettiğim, o özel klibin gerçeği (ancak bu konuda öfkeli yargım yok). Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
O zaman bu bölüme eklenen her sanatçının bir demecine yer verelim ve "Bu sanatçı Türkçü değil" diye yazalım altına da. Bana Türkçü bir sanatçı gösterir misin? Buraya film yıldızları diye alt başlık açılmasının sebebi otağda Kültür-Sanat bölümüne katkı sağlamak. Türkçülerin sanattan anlayan, müzikten anlayan, kültürlü kimseler olduğunu göstermek. Daha yeni üye olmuşsun direkt bu başlığa yazıyorsun, kimsin nesin? Özenti gibi "pan" ve "ist"li rumuz almışsın bir de. Sesli sohbet odasına gel de kendini tanıt önce. Sonra bize Türkçülük dersi verirsin.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ MİLİTAN
|
Pantürkist nedir yahu?Türkçe kullanıcı adları kullanalım lütfen.Pantürkist yerine Türkçü diye alsan olmuyor muydu ırktaş?
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ya da Türk Birlikçi de olabilir
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | ||||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
||||
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Pantürkist,
Sen aşırı özenti bir arkadaşa benziyorsun; hem de Türkçülük düşüncesini ve Atsız'ı bilmene rağmen. Emin ol ki, Hülya Koçyiğit Türkçülüğü ve Atsız'ı iyi bilmiş olsaydı/bilseydi, Türklüğü ve Türkçeyi ilgilendiren konularda senden daha duyarlı davranırdı. İmzandaki İngilizce olan "irredantizm" sözcüğünün yerine, Farsça bir sözcük olmasına rağmen Türkçülük açısından oturmuş bir kavram olan "Turancılık" veya "Türk Birlikçilik" ya da sözlük anlamını kastederek "Ülkücülük" yazsaydın entelektüel derinliğin mi sığlaşırdı?
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
"İzm" ise Latince'de herhangi bir akımı adlandırmak için kullanılan takıdır. Hülâsa; Yunanca, Latince ve Türkçe melezi Pantürkizm kelimesini sanki marifetmiş gibi kullanmak cahilâne özentilikten başka birşey değildir. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Alıntı:
Turancılık gibi bir düşünceye sahipseniz, ama o tip kavramları asla duymadıysanız "acaba benim gibi düşünen var mı" sorusundan "ırkçılık", "Türkçü", "Nihal Atsız" kavramlara varmak uzun bir yoldur. Bu konuda Pantürkizm ve irredantizm uzun zaman ilgilendiğim kelimelerdir (onları bulursanız onlarla ilgilenmek zorundasınız), ve irredantizm İtalyanca'dan oluşan bir kelimedir. İkiside Türkleştirilmiştir, Türk dil ve yazım kurallarına uygun. Ve bundan hariç "Tattoo" gibi moda kavramı olmadıkları dolayısıyla zararlı olduğunu sanmıyorum. Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ha İngilizce, ha İtalyanca, değişen ne? İtalyanca kökenli olunca kullanmak mübah mı oluyor? TDK'nın sözlüğüne göre de Fransızca kökenli bir sözcük. Önemli olan ne anlam ifade ediyor ve Türkçe karşılığı var mı, yok mu? Sen uzatacağına imzanı değiştiriver.
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|