![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İki film peş peşe
geçen pazar Kanal D iki film oynuyor, birincisi Mulan diye bir çizgi sinema, Çinlilerin kahramanlıkları ve Türk'leri yenmeleri üzerine, İkinci filim adı "Bir tutam baharat" iğrenç bir filim, sırf yunanlılara yaranmak ammacı ile yapılmış....varmı dünyanın başka yerinde kendi ırkını aşağılayan böyle sinema şahaserleri yapan ve bunları oynatan bir ülke...iğrençti tiksindim....
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir tutam baharat Türk filmi değil.Yunan filmi. Sadece Türk oyuncular da var.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kanal D nin sahibi aydın doğana sormak lazım :) o gayet iyi bilir...
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk milleti olarak nereye sürüklediğimizin farkındamıyız? Türk'e has olmayan herşeye özentiyiz neredeyse. İşimiz gücümüz batılılar gibi giyinip, onlar gibi konuşmak, yaşamak arzusundayız. Gün geçtikçe kendi aslımızdan, özümüzden uzaklaşıyoruz. Bir milletin milli duyguları, refleksleri derinden ama sessizce ancak bu kadar güzel köreltebilinir.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
O da bir şey mi? kanald'de yayımlanan "yabancı damat" adlı diziye ne demeli? Dizide Türkleri barbar, cahil ve görgüsüz insanlar gibi yansıtıp yunanlıların kültürlü, çağdaş insanlar olarak gösterilmesi br yana, neden bir Türk kızı, yunanlıya veriliyor ve yunandan çocuk peydahlıyor? Bu dizinin senaryosunu yazanlar, Türk insanı özünden uzaklaştırmaya, dahası Türkleri küçültmeye çalışıyorlar. Siz kimsiniz, ne haddinize Türklüğü aşağılamak, kime yalakalık ediyorsunuz?
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ GÜÇ
|
Aydın Doğan medyasının her zamanki hali.Geçenlerde Kanal d haber genel yayın yönetmeni Mehmet Ali Birand da "5 şehitten az varsa haber yapmayalım " demişti.
Hemen hemen bütün kanallarında Türklük düşmanı hükümeti pohpohlayan haberler var. Bunların da hesabı günü gelince sorulacaktır elbet.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
300 Spartalı sinema eserini bilirsiniz. Bu sinema eseri, eski İranlı'ları aşağılayan, nerdeyse insan olmayan varlıklar olarak gösteren bir eserdi. İran ne yaptı? Ülkesinde bunun oynamasını yasakladı. Yabancılara devamlı kızan biri olarak, aynayı kendimize çevirmemiz gerektiğine düşünmeye başladım. Yöneticilerimiz bizim kültürümüzü ve geçmişimizi korumaya yönelik hiç bir değer taşımıyor. Son gelinen nokta'da biz başka bir milletin geçmişi ile alay eden dalga geçen bir sinema yapıtı yapabilirmiyiz. Yaparsak sonuçu ne olur. Örnek olarak eski yunanlı'lar ile bir sinema yapıtı yapsak ve onlar ile dalga geçsek, yunanistan bu sinema filmini ülkesinde rahat bir şekilde gösterbilirmi? Sorunun asıl bizde olduğunu düşünüyorum, duyarsız bir toplum ve onun sonuçu olan duyarsız yöneticiler ile olduğumuz sürece, yabancıların bizler ile alay edip dalga geçtiği sinema eserleri gişe rekorları kıracaktır. Ne zaman duyarlı bir toplum olur, o zaman bizde kendi eserlerimiz ile bunlara cevap veririz.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Günümüzde Türklüğü aşağılayıcı hatta yerden yere vuran tüm filmler iyi gişeler yapmaktadır. Nasıl yapmasın ki ? Memleketin tüm önemli kurumları teker teker Türk düşmanı köpeklerin eline geçmiştir. Günümüzün en önemli silahı olan basın bile bu köpeklerin elindendir. Satılmış basın yoluyla yapılan filmlerin tanıtımları en iyi şekilde gerçekleştirilip, fazlasıyla ödüllendirilmiştir.
Türklüğü karalamayı artık geçim kaynağı haline getiren mahlukatların sayısıda gittikçe artmaktadır. Bunlar silahlarını en iyi şekilde kullanan ve hala derin bir uykuda olan Türk milletini avlamayı amaç edinen soysuz p.çlerdir. Bir miktar geçmişe dönecek olursak basın ve yayın organlarında Türk kavramı yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiyelilik gibi tehlikeli bir kavramı yaymaya başlamıştır.Türklük kavramını aslında önemsiz,sıradan bir şey gibi göstererek milli bilinç öldürülmüş onun yerine Türkiyelilik kavramı öne çıkarılarak tüm etnik p.çlerin bu vatan üzerinden nemalanması sağlanmıştır. Yetişen Türk soylu nesillere şanlı Türk tarihi yerine daha çok İslam tarihi adı altında osmanlıcılık,arap aşıklığı aşılanmış özenti,sığ bir tarih bilgisine sahip bilinçsiz nesiller yetişmiştir. Aşşağılık köpekler bu vatanın her karış toğrağını nasıl parçalayacaklarının planlarını yaparken bizlerede içi boş saçma sapan bilgiler resitali olan magazin programlarını,içlerinde tarihte köpeğimiz olan milletlere ve aşşağılık k.rtlere yalakalık dolu dizileri,hat safada arap milliyetçiliği aşılayan sözde refaha erdiren sohbet programlarını sunmuşlardır. Sonuç olarak Türk düşmanlığı günümüzde geçim kapısı olmuştur.Bu kapıdan Türk olupta hain olan da Türk olmayan soysuz itlerde karınlarını doyurmaktadır.
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk kanı,Türk adı,Türk kokusu öyle korku salıyor ki bazılarına.
Hakaret ederek korkularını bastırıyorlar. Bir gün korkmanıza gerek kalmadan canınız bedeninizden ayrılacak. Alçak kansızlar.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
mulan çizgifilminde ,Omzunda bir atmaca ile kan kusturan bir Türk resmedilmişdir.Bu adam çizgifilmin sözümona kötü karakteridir.Fakat samanlıkta iğne arayacaksan gidip başka tarihlerde arayacaksın çünkü çizgi filmin geçtiği tarihte ,Türkler özellikle akında idiler.Geride,savaşabilecek Türk savaşcısı kalmamıştı bildiğim kadarı ile ve ''Topyekün'' savaştılar bahsi geçen tarihde? Şimdi dikkat ediniz ne hikmetse Türkler ortada yok biryerlere akın etmişler ve orası çin değil??
Mağdur çinlilerin kahramanlığı? Kime karşı mağdur? Rica ediyorum ,lütfen ingilizce bilenler bir izlesin...Saçmasapan bir çizgifilmdir bu..Ben çizgifilmciyim.O tarihte Türkler neredeymiş kime zulüm etmişler? Fakat ingilizce bilenler bir baksın ve nefretime ortak olsunlar.. O tarihde zulüm kimde imiş?.. Israr ediyorum lütfen kısa bir araştırma yapınız.. Deli ettiler.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir Kıtay tipini çizmekden aciz iken ona Türk dediler-Öğrendikleri bildikleri şu idi;Türkler asyanın en çirkin ırkıdırlar ve (elbette gay ama koyu hristiyan elton johnun müziklerini yaptığı filmde birileri düşman ve en azından bire karşı dört kuvvetinde kudretli olmalıydı)
Bahsettikleri biziz,uruğum. Türk hiçbir muharebede 1' e 4 olmadı. Bu yalandır.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Medya özellikle çocuklar üzerinde inanılmaz derecede etkili. Bilinçsiz yetişkinlerin düşüncelerini bile arzu ettiği şekilde biçimledirebildiğine göre, kim bilir çocukların düşünce dünyası böyle bir ortamda nasıl oluşuyor.
Mulan filmi iğrençti, ben de izledim ve fazlasıyla gerildim. Evi aradım; 11 yaşındaki küçük kardeşim de izlemiş. Kardeşimin Türklüğüne yakışır bir Türk gibi hissetmesi için uğraşıyorum. Ama ailenin yönlendirmesi günümüz çocuklarında o kadar etkili değil. Örneğin kardeşim yüzüklerin efendisi serisini çok seviyor, kitaplarını da okudu. sürekli bilgisayar oyunları vs. ile batı kültürüne maruz kalıyor. Ben de ona Türk kültürünü sevdirmek için batı kültüründen yararlandım. Yüzüklerin efendisindeki rohanlıların Türkleri anlattığını söyledim. Bu yüzden atlı göçebe olduklarını, soylu kadınlarının savaştıklarını söyledim. Ama iyi anlatamamışlar, kadınlarını çok pısırık göstermişler dedim. Bundan sonra yüzüklerin efendisi hayranı olan kardeşimin Türk kültürüne ilgisi çok arttı. Çok ısrarlarıma rağmen okuması için razı edemediğim Bozkurtların Ölümü'nü okuyacağına söz verdi. İşte bu da benim böyle bir anım. Yemi yetişen nesilin iyi Türkçüler olmasına çok ihtiyacımız var; medyadaki ve küresel kültürdeki yanlış etkiye sebep olabilecek unsurları kendi leyhimize çevirmenin yollarını bulmalıyız. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Zaten kitabın yazarı Tolkien de Rohanlı karakterinde Türk'lerden esinlendiğini belirtmiş ve yüzüğün içindeki yazı türündende göktürk abc sinden esinlenerek yazıldığını söylemiş. bu bilgiyi Kitap ilk defa Türkçe'ye çevrilip piyasaya ilk çıktığında yazar ile ilgili yapılmış bir araştırma yazısında okumuştum.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eski Türk abacası ile ''ruin'' olarak bilinen kuzeylilerin atalarının -hiborların kalıntıları karşılaştırılıyordu.Ne oldu da o araştırma son buldu acaba.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|