![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İlk Türk helikopteri
İlk Türk helikopteri
Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için üretimi planlanan taktik-taarruz helikopterleri projesinde sona gelindi. Yazılım ve donanımı milli imkanlarla tasarlanıp üretilecek olan toplam 90 adetlik savaş helikopteri üretiminde ana yükleniciliği görevini üstlenen Türk havacılık sanayi ile İtalyan Agusta Westland arasındaki sözleşme görüşmelerinin başlatılması ile ilk somut adım atıldı. İlk aşamada 50 adet daha sonra opsiyonel olarak 40 olmak üzere toplam 90 adet olarak üretimi planlanan savaş helikopterleri üretiminde Savunma Sanayii İcra Kurulunun geçtiğimiz günlerde aldığı karar çerçevesinde İtalyan Agusta Westland firması işbirliği ile gerçekleştirilecek. ATAK programı için karşılaması model uyarınca TUSAŞ Ana Yüklenici, Aselsan ve Agusta Westland firmaları ise alt yüklenici olarak üretim görevi üstlenecek. Toplam proje süresi 114 ay olarak belirlenen proje takvimi uyarınca ilk Türk Özgün Konfigürasyonu Helikopterinin kalifikasyonu 68 ay, İlk Türk Özgün Konfigürasyonu Helikopterin teslimatı ise 60 ay olarak planlandı. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevindirici bir haber.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Kandaşlarım; pek çoğumuz bilmeyiz ama ; askeri sanayide çok iyi durumdayız..
Bizzat ; tesisleri gezdim , gördüm..Aslında önümüz açılsa , uzaya gidebilecek teknolojimiz var.. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Su Italyan firmasiyla anlasildiginda, o kadar cok sevinmistim ki, sizlere anlatamam. Bu proje bize teknolojik olarak, ilk defa kendi helikopterimizi uretme olanagi saglayacak. Yani uretilen helikopterlerin yetenekleri ve kapasiteleri ne olursa olsun, gelistirme sansi bizlerin elinde olacak.
Zaten bu isler taklitle baslar, nitekim Japonlar, Amerikalilari taklit ederek elektronikte bir dunya devi oldular ve peslerinden gelen diger Asya milletlerine ufuk actilar. Iste bu tur teknolojilerin altyapilarinin ulkemizde olusturulmasi da gelecekte savas teknolojileri yaratma konusunda, Turk milletinin ufkunu acacaktir. Kendi ucaklarimiz, kendi fuze sistemlerimiz, kendi nukleer silahlarimiz oldugunda, bagimsiz Turkeline bir adim daha yaklasmis olacagiz....
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Helikopterin adı GökTürk olsun hem uyumlu oluyor ismi. Bir helikoptere de bu ismi vermezlerse ...
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk
|
Uçak yapımına da atılırsak gerisi gelecektir.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
resim eklemeyi unutmuşsunuz bu da helikopterin resmi.
Seni de atmayı unutmuşuz! |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
teknoloji çok iyi birşey ama unutmayınki teknoloji savaş kazandırmaz
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ŞU AMERİKAN VEYA FRANSIZ FİRMALARININ HELİKOPTERLERİNİ ALMADIK İYİ Kİ.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ÇOK GÜZEL BİR HABER
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
6 yilin sonunda ilk helikopteri cikaracaklarmis,dogrumu anladim?Dogru anladiysam 6 sene sizcede bir helikopter icin uzun bir sure degil mi?
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Tüm Türk Milli sermayesinin yabancıların eline geçtiği şu dönemde ordumuzun hiç bir dış unsura bağlı olmaksızın gelişip güçlenmesi gurur vericidir. Tanrı Ordumuzu ve Milletimizi korusun. (not: Bu haber Hava Kuvvetleri'ne yazılacaktı sanırım, yanlış yere konmuş)
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
||
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Teknoloji savaş kazandırmaz da ne demektir? İsrail Filistin'e karşı nasıl zafer kazandı? Nüfus çokluğuyla olmadığı kesin. O hâlde teknoloji sayesinde kazanılmıştır. Yani teknolojinin savaş kazandırmadığını söylemek nasıl bir gaflettir, nasıl bir cahilliktir bilmiyorum ki...
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevindirci bir durum gelisimimiz hızla devam etmelidir
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
böyle seyler duymak cok sevindirici. Ordumuzla gurur duyuyorum.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|