![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İllere göre Çanakkale şehitleri
Illere göre Canakkale savasinda sehit düsen askerlerimiz(kayip,hastalik ve asker harici olanlar haric)
ADANA (842) ADIYAMAN (11) AFYON (95) AKSARAY (285) AMASYA (32) ANKARA (1772) ANTALYA (183) ARTVİN (10) AYDIN (1746) BALIKESİR (2779) BARTIN (254) BAYBURT (21) BİLECİK (854) BINGÖL ( 8 ) BİTLİS (59) BOLU (1405) BURDUR (606) BURSA (3737) ÇANKIRI (972) ÇANAKKALE (1788) ÇORUM (1333) DENİZLİ (2195) DİYARBAKIR (49) EDİRNE (858) ELAZIĞ (159) ERZİNCAN (282) ERZURUM (109) ESKİŞEHİR (843) GAZİANTEP (502) GİRESUN (114) GÜMÜŞHANE (39) HATAY (283) İÇEL (1218) ISPARTA (55) İSTANBUL (1648) İZMİR (1720) KAHRAMANMARAŞ (213) KARAMAN (455) KARS (1) KASTAMONU (2425) KAYSERİ (771) KIRIKKALE (232) KIRKLARELİ (366) KIRŞEHİR (448) KOCAELİ (583) KONYA (2488) KÜTAHYA (1487) MALATYA (141) MANİSA (2174) MARDİN (7) MUĞLA (671) MUŞ (7) NEVŞEHİR (525) NİĞDE (509) ORDU (56) RİZE (71) SAKARYA (526) SAMSUN (44) SİİRT (40) SİNOP (1488) SİVAS (25) TEKİRDAĞ (646) TOKAT (47) TRABZON (155) TUNCELİ (30) URFA (383) UŞAK (818) VAN (36) YOZGAT (661) ZONGULDAK (753) TOPLAM : 48148 |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
RUHLARI ŞAD OLSUN
KUTSAL EMANETLERİNİN BEKÇİSİYİZ RUHLARI ŞAD OLSUN.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sehitlerin illere gore dagilimini gosteren bir harita yaptim. Bu sekilde daha kolay fikir elde edebiliriz.
![]() |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
hakkari'yi merak ettim....
listede yok.... hakkari'den şehit olan yok mu? kars , muş ve mardin'in düşük olmasıda ilginç. Tengri ırktaşım ; harita çok iyi olmuş.. eline sağlık. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Çanakkale'de birlikte savaştık diye zırvalayan soysuzlara "mor" renkli yerler kapak olsun!
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Mustafa Kemal'in Bozkurtu
|
Mor bölgeler zaten azınlıklta.Ben ayrıca Şehitlerin burada yaşayan Türkler'den çıktığını düşünüyorum.Çünkü mantıksal olarak savaş bitmeden k.rt teali cemiyetleri kuran bu soysuzların herhelde düşmana bu denli direneceği pek akıla yatmıyor.Zaten cemiyet vb. kurmasalarda öyle bir ruhun bunlarda olmaması yüzünden o kanlı günlere kalmadan kaçmak için ellerinden gelenleri yaparlardı.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tanrıya yürüyen Tüm şehitlerimizn ruhları şad olsun....
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aşağıda ki adreste; Çanakkale'de şehit düşen Türk askerinin bilgileri yer almaktadır. Toplam şehit sayısı 48148 kişidir.
Ayrıca sayfada il ve ilçe olarakda şehitlerimizin ikematgah ettikleri yerleri öğrenebilirsiniz. http://www.geltag.com/sehitler.asp?il_id=0&ilce_id=0&harf_id=0&sayfa_id= 1 |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Bursalı TÜRK olmaktan gurur duyuyorum. Çanakkale savaşında en çok şehidi veren mübarek şehir.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İzmir'e gavur diyenlerin memleketlerinin verdiği şehit sayısına baktıkça gülüyorum.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Doguda TURK sayisi oldikca azdir aslinda.Olanlar ise ne yazik ki kurdolarla pek iyi gecinip giderler,kiz alip kiz verirler.Buna dur demek gerekmektedir.Sozde k.rtce yasaklanmali,k.rt-TURK evliligne so verilmelidir.Ancak bu sekilde dogudaki Turk oranini artirabiliriz.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi Çanakkale Zaferinde çok şehit verdiği için Şerefli adını almıştır. Bilginiz olsun istedim..
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Bu nasil düsünce?
Alıntı:
Ben Sivas'liyim Altinyayla ilcesinden bizim oraya daha su gün olmus bir kürt gelip yerlesmemisdir! sen neye göre bütün doguyu kiro yaptin? Bu haritanin sunulus seklide yanlis! Savas zamani milletin ekinleri tarlada kalmis is yapacak erkek kalmadigi icin, nereye gitti bizim sehitlerimiz? |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
kandaşım harita güzelde Osmaniye +1 de (Osmaniye’nin 3 Kasım 1996 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Ara Seçimleri (Belediye Başkanlığı) öncesinde İl olması gündeme gelmiş, TBMM’de 23 Ekim 1996 tarihinde yapılan oylamada İl olması karara bağlanmış, 28.10.1996 tarih ve 22801 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.) yani Adana içerisine alsaydın bence daha iyi olurdu:) ![]()
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bir nevi haklisin soydasim. Fakat ayni sekilde Karaman, Aksaray, Bartin, Yalova vs. gibi illerimizde, Canakkale'de ki savas zamaninda diger illere bagli ilceler idi. Fakat konunun ilk iletisinde bu illerin sehitleride ayri ayri yazilmistir. Haritayi, ilk iletiye bakarak tasarladim. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|