![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkçısın ha!
Irkçısın ha!
Gece karanlığında, yıldızlar az çok gözükmekteydi. Hava açık ama aşırı sıcak da değildi. Tarih 2000 lere gelmekteydi. Saatin akışı devamlı işlemekteydi. Tarih baba, tarihle ilgilenir arada sırada mola verirdi. Tarih baba, işlerini bitirmenin verdiği gurur ile bir mola verdi. Mola verirken, yerde dikkatini çeken bir olay gerçekleşecekti. -Selam canım adın nedir? -Muhammet Yaşlı ve sakallı adam, genç ve yakışıklı çoçuktan aldığı cevap karşısında sevinmişti. Bu ismi duyduğunda, içine sanki huzur girmekteydi. Çocuk fakir birine benziyordu, yaşlı adamın yanında farklı bir dünyadan olduğu gibiydi. Genç; ‘’Peki sizin isminiz nedir amca’’?. Yaşlı adam sinirli olarak ‘’Benim ismim, Mete’’ dedi. Yaşlı adamın yüzündeki ifade, değişmişti ve çok sert bir görüntü vermekteydi. Genç çocuk: Amca neden sinirlendiniz? Yaşlı adam: ‘’Oğlum, bana babam ve annem neden şöyle güzel bir isim koymadıklarını düşünüp sinirleniyorum. Türk ismi denilen bu söze ne gerek var. Ben 1930 doğumluyum, Osmanlı cihan imparatorluğundan kalma çoğu isim yasaklanmıştı. Millet Türk isimlerine bağlanmıştı, o zamanlar. Şimdi yaklaşık 20 yıl sonra bakıyorum da, yine bu bizi iki cihanda güzel yaşamımıza vesile olacak isimler veriyorlar. Buna çok seviyorum, ama kendi adıma çok üzülüyorum oğlum, ben yanacağım ancak sen kurtulacaksın’’. Genç çocuk:’’ Osmanlı nın neden çöktüğünü daha iyi anlıyorum şimdi, amca senin gibiler huzuru ve iki cihanda rahatı için yaşadığınız için, diğerleri sürünüyordu. Her yük diğerlerine bindi, bunun altında ezildiler, sizler için ise bu iki cihanda rahat yaşamak daha güzel geliyordu. Bizler ezildik, cephede sürüldük, aç kaldık. İhanetlere karşı çatıştık. Bunları hiç bir bedel karşılığında yapmadık, hiç bir menfaat beklemedik’’. Yaşlı adam, beklemediği şekilde cevap almıştı. Bu fakir çocuğun konuşmasına çok kızmıştı, ancak onun bu kadar kendinden emin halde, konuşmasına son derece şaşırmıştı. Yaşlı adam tam söze başlayacaktı yine genç çocuk söze girdi. Genç çocuk: ‘’Amca, halime bir bak. Benim ayakkabılarımın yırtılmış vaziyette, ancak yinede mutluyum. Gururluyum, insanların bu çıkarcılığını benimsemediğim için bu haldeyim’’. Yaşlı adam ‘’ Hiç bir beklentin yokmu hayatında? senin ufaklık’’ yaşlı adam onunla alay etmeye başlamıştı. Çocuğu küçümsüyordu, onun yolunu şaşırmış bir serseri olabileceğini düşünüyordu. Genç çocuk ‘’ Evet, amca var Türkleri bu hastalıklardan kurtarmak için yaşayacağım’’ dedi ve yüzündeki o gülümseyen ifade yaşlı adamın dikkatini çekmişti. Yaşlı adam, onun neden gülümsediğini düşünüp, bu serseri çocuğa ne demesi gerektiğini düşünüyordu. Bu velete kaybedecek değildi. O anda aklına kuvayı milliyeciler geldi, bunlar Osmanlıyı yıkanlar değilmiydi. Bıraksalar, Osmanlı yok olmayacaktı. Yaşlı adamın düşünceleri, karışıyor içinden çıkılmaz bir vaziyet alıyordu. Yaşlı adam, şimdi çocuk ile oynamayı düşündü. Ona haddini bildirecekti. Yaşlı adam ’’ Hey oğlum, siz mi kurtaracaksınız ülkeyi’’ dedi, bununla amacı o çocuğu susturup haddini bildirmekti. Saat de hayli geç olmuştu, artık eve gitme zamanı gelmişti. Genç çocuk’’ Amca, senin gibi rahatımı düşünmediğim için evet bunda sorumlu olduğumu düşünüyorum’’ Yaşlı adam, yenilmişti. Bu çocuk tanıdığı gençlere benzemiyordu, kendinden emin halleri vardı. Her sorunun karsılığını vermekteydi. Yaşlı adam, mağlubiyetin verdiği duygu ile ordan uzaklaşırken çocuğa son bir soru sordu. - ‘’ Oğlum, sen kimsin’’ - ‘’ Türkçüyüm , amca’’ Yaşlı adam gençe dönerek biraz baktıktan sonra ‘’ Demek sen o ırkçılardansın ha’’ Genç çocuğun başını öne eğeceğini düsündü, ancak genç gür bir sesle ‘’ Evet, ırkçıyım’’ dedi. Tarih baba, molasının sonuna yaklaştığında bu anı tarihe geçirmeyi düşündü. Uzun zamandır kendinden bu kadar emin olan bir gençle karşılaşmamıştı. Türkçüler hakkında fazla bilgisi olmadığı için bunu kaydetti. Bir tek Atsızı kaydetmişti. Yıllar sonra bu genç okulunu iyi derece ile bitirmişti, Tarih baba onu hala takip etmekteydi. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
IRKCIYIZ OKADAR.. KÜRT YALAKASI DEĞİLİZ
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
TÜRKÜZ TÜRKCÜYÜZ TÜRK IRKCISIYIZ ATATÜRKÇÜYÜZ....
Başka söze gerek var mı ? |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tonyukuk kardeşim çok güzel olmuş eline saglık.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ellerine saglik tonyukuk kandasim..Atsiz atanin ruhu sad olsun..TTk
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk , Türkçü , Atatürkçü
|
IRKÇIYIZ BİZ !!!
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Irkçıyız, Türk ırkçısıyız , Atatürkçüyüz
Çağdaşız , ilericiyiz , devletçiyiz |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz..!
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Cevap evet...
Türkçüyüz... |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hira dagindan bana ne , Tanri dagi kadar Türkcüyüz...
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
çok güzel bir yazı !
Türkçüyüz EVET ! |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben TÜRK Irkçısıyım, benim sevdam sadece Türkiyedeki yaşıyan Türk'ler değil, Dünyada yaşıyan TÜRK insanını kapsıyor.
Hedef büyük ve ebedi Turandır! -TANRI TÜRK'Ü TÜRK YURTLARINI KORUSUN!-
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
İşte bu kadar! Türk milletinin yıllardır kaybetmesinin nedeni: Başka aşağı ırkların kaderini kendi kaderine İslamcıl hümanist nağaralar atarak bağlamasıdır.İnsan malzemesinin değerini tahmin için ırka dayanan bir ırkçı sıfatı ile milletimizin geleceğini zulüm görmüş zayıf ırkların geleceğine bağlamaya hakkımız yoktur.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kahraman ırktanız, TÜRKÜZ. Tanrının kırbacıyız.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
vereceyim son nefese kadar TÜRKÇÜYÜM,ATATÜRKÇÜYÜM
|