![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İrticanın dibi yoktur...İlhan selçuk yazmış
İrticanın Dibi Yoktur...... ../ İlhan Selçuk
Amerika Irak'ı işgal ederken ne düşünüyordu: Diktatör Saddam'ı devireceğiz, yerine demokrasiyi kuracağız; halk bizi çiçeklerle bekliyor... Ne oldu?.. Irak nerdeee?.. Demokrasi nerdeee?.. *** Amerika bir yandan Irak'ı işgal ederken öte yandan Türkiye için ne düşünüyordu?.. "Ilımlı İslam Devleti Modeli..." Kafaya bak sen!.. Irak için demokrasi... Atatürk'ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti için İslam Devleti Modeli... *** Amerika'nın Irak'a dönük projesi fos çıktı... Peki, Türkiye'ye dönük projesinden ne haber?.. Gelen giden haberlere, yorumlara, aklıevvellerin el altından ve üstünden tezgâhlanan söylentilerine bakılırsa, Amerika'nın aklı başına gelmeye başlamış... Diyorlarmış ki: — Ilımlı İslam Devleti Modeli macerası hem Türkiye'ye uymadı, hem Amerika'ya zarar verdi... *** İslam kutsal bir dindir... Ama ister ılımlısı olsun, ister radikali, "İslam Devleti Modeli"nin gerçek adı nedir?.. Tek sözcük: İrtica!.. Peki, irtica nedir?.. *** Iran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Tahran sokaklarında kadın avına çıkmıştı... O kadının başörtüsünden taşan saçı, bu kadının türbanından taşan perçemi tesettüre uygun muydu, değil miydi?.. İrtica budur!.. Ama irtica elbette bu noktada da durmaz... Ahmedinejad aynı günlerde eski ve yaşlı kadın öğretmeninin elini öperken fotoğrafçının objektifine yakalanmasın mı?.. İran'daki Hizbullahçılarda tepki kıyamete dönüştü... *** Mürteci ne diyordu: - Müslüman Iran halkı, şeriata aykırı bu tür davranışları affedemez!.. İrticanın dibi yoktur!.. İslam Devleti'nin ılımlısı, yumuşağı, serti olmaz!.. Allah adına ahkâm kesmek bir devletin düzeninde ağır basmaya başladı mı, insan silinir gider... İnsanın yerini kim alır?.. Mürteci!.. *** İşin en kötü yanı, yüce Allah, Hazreti Peygamber, Kuran-ı Kerim adına konuşan mürteci sürüsünün devlet düzeninde iktidarı ele geçirdikten sonra, gün geçtikçe azmasıdır... Bu takımdan biri, yolda yürüyen Bektaşi'nin ensesine okkalı bir tokat vurmuş... Baba hızla donup bakınca açıklamış: — Ne bakıyorsun, Erenler, bu tokat Allah'tandı. . Bektaşi: — İmanım, demiş, elbette öyledir; ama, Allah'ın bu işi hangi pezevengin eliyle yaptırdığına bakıyorum... Ilımlı İslam Devleti mi?.. Amerika bu işi hangi .. marifetiyle Türkiye'de tezgâhlamak istiyor?..
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cevap: İrticanın dibi yoktur...İlhan selçuk yazmış
'Tarikat Tuzagi...' Iki universiteli genc kiz...
Ikisi de tip fakultesi ogrencisi... Biri ucuncu, digeri dorduncu sinifta okuyor... Ikisinin de icine kapanik olduklari ilk bakista anlasiliyor... Birincisi: ''Uc yildir tesetturle dolasiyordum. Cunku bu bicimde giyinmeye mecburdum..'' Duraksiyor... Basini one egiyor... Soruyorum: ''Neden mecburdunuz boyle giyinmeye?'' Yanit: ''Okumam icin ailemin gonderdigi para yetmiyordu. Bir gun bir Nur cemaatinden birisiyle tanistim. Bana cok iyi davrandi. O zaman yurtta kaliyordum. Eve tasindim. Bu evlere 'isik evi' denir. Ayda 300 dolar veriyorlardi. Kabul ettim ve kapandim. Sonra Nur egitimi aldim. Bana on kiz ogrenci bulmam soylendi. Buldum, onlar da kapandi...'' Soru: ''Tum bu anlattiklarin kendi isteginle mi oldu?'' Yanit: ''Evet!..'' Ikincisi: ''Lise son sinifta ogretmenim kapanmami istedi. Kapandim. Kurslara gittim. (...) Tip fakultesini kazandim. Eger o kurslara gitmeseydim, tip fakultesine giremezdim. Bana ev buldular, ayda 250 dolar veriyorlardi...'' Soru: ''Baban ne is yapiyor?'' Ikincisi: ''Babam isci emeklisi, annem ev kadini...'' ''Ya senin baban?'' ''Memur, annem ev kadini...'' Soru: ''Ikinize birden soruyorum: Tarikattan ayrilinca mi tesetturden ciktiniz?'' Birincisi: ''Karar verdik ikimiz birden.. cunku hayatimizla oynuyorlardi. Sizin, bizim tarikatla ilgili yazdiklarinizi okuduk. Kitaplarinizin hepsini inceleyip kendi aramizda tartistik. Yazdiklarinizin tumu de dogruydu. Sonunda tarikattan ayrildik...'' Ikincisi: ''Evet, oyle yaptik...'' Soru: ''Sizi tehdit etmediler mi?'' Ikisi birden: ''Ettiler. Ama direndik. Is bulduk, calisiyoruz. Bizim icin yeni bir yasam basladi...'' *** FP'li Abdullah Gul 'un esi Hayrunnisa Hanim 'i animsadim birden!.. Iki genc kiz tesetturden kurtulmus karsimda oturuyorlar... Onceki gece televizyonlarda Gul ve esi soruyorlar: ''Bu ne bicim demokrasi!'' Sevsinler!.. Turkiye'de bir oyun oynaniyor... Oyunu yonetenler kim? Din bezirganlari!.. Bakin bir din bezirgani neler yaziyor: ''Cocuklarimiz bir yilini kaybedebilir. Bizler tutuklanip hapse atilabilir, surgunlere gonderilebiliriz... Ya da iskencelere tabi tutulabiliriz. Bunlarin hepsi mumkun. Mallarimiz, canlarimiz ve sevdiklerimiz ellerimizden alinabilir. Ama bir sey mumkun degil. Ne kitabimizi ve yuregimizdeki imani size teslim ederiz ve ne de vazgeceriz mucadelemizden...''
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|