![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ISTE BUNUN ICIN IRKCI VE MILLETCI OLMAK LAZIM
DUNYANIN 31 ÜLKESİNDE ORTA OKUL OYRENCİLERİNE TÜRKİYE VE AZERBAYCAN SİVİLİZASİYANİN DUSMANİ GİBİ ANLATİLİR!
"Osmanlı TÜRKlerinin ulu babaları Orta Asiyadan gelerek Konstantinopolu feth etmiş yarıvehşi-yarıköçeri selcuqlardır. TÜRKiyenin en yaxın müttefiqi Azerbaycan ise tarixde heç vaxt dövletçiliyi olmayan, yalnız 1918-ci ilde gürcü ve ermenilerin müsteqillik savaşlarının neticelerinden behrelenerek respublika yaratmış ölkedir. TÜRKiye ile Azerbaycanın ehalisi, mentalitet, medeniyyet ve davranışı Qerb sivilizasiyasından çox uzaqdır". Serbiyada ibtidai sinif şagirleri üçün nezerde tutulmuş "Avropa tarixi ve medeniyyeti" adlı kitabçada TÜRKiye "barbar tayfalarının Bizans medeniyyetinin mehv etmeleri neticesinde yaranmış dövlet", Azerbaycan ise "TÜRK süngüleri hesabına qurulmuş ölke" kimi qeleme verilir. TÜRKiye Silahlı Qüvveleri Baş Qerargahının Araşdırma Merkezinin Aralarında Avropa Birliyi dövletleri de olmaqla, 27 ölkede apardığı tedqiqatlar neticesinde belli olub ki, ders kitablarında TÜRKler "qeddar ve mekrli tecavüzçü, exlaqsız işğalçı" kimi teqdim olunur. Finlandiyadan ABŞ-a, Gürcüstandan İtaliyaya qeder olan bu ölkelerde TÜRK düşmençiliyi barede hazırlanmış 568 sehifelik "Xarici ölkelerin ders kitablarında TÜRKler ve TÜRKiye Cümhuriyyeti eleyhine olan xüsusatlar barede" adlı hesabatdan belli olur ki, ders kitablarında TÜRK ulusuna en çox nifret aşılandığı dövlet Suriyadır. Bu ölkenin mektebleri üçün nezerde tutulmuş ders kitablarında TÜRKiye ve TÜRKlere qarşı nifretle dolu 92 meqam var. Hesabat esnasında Yunanıstan ve Ermenistan nezere alınmayıb: zira, bu ölkelerin dövlet siyaseti seviyyesinde TÜRK dövletlerine olan nifreti melumdur ve onun xüsusi araşdırmaya ehtiyacı yoxdur.. Suriyadan sonra Yunan Kipri (65), Bolqarıstan (50), Bosniya-Herseqovina (43) ve Rusiya (39) gelir. ABŞ-da ise qondarma "ermeni soyqırımı" iddialarına geniş yer verildiyi ders kitablarında TÜRKler ve TÜRK milletleri şeytanın esgerleri", "saxtakar, fırıldaqçı", "exlaqsız", "işğalçı", "tecavüzçü, "yağmaçı", "Atillanın barbarları", "diktatorluğa meylli" adamlar kimi gösterilirler. Albaniyada litseylerin 8-ci sinfi üçün nezerde tutulmuş "Tarix" kitabında deyilir: "TÜRKlerle daim ehtiyatlı davranmaq gerekir: onlar hara olduğunu öyrenen teki seni qul etmeye çalışar, ananın da namusuna tecavüz ederler". Bosniya-Hersoqovinada 7-ci sinif üçün "Avropa Tarixi" kitabında vurğulanır: "Osmanlı TÜRKiyesinde oğurluq, qeddarlıq, soyğunlar ve exlaqsızlıq dövlet idareçiliyinin temel ünsürleriydi. Bu durum tam ekseriyyeti acından ölmemek üçün çalışan itaetkar ehalinin sosial, iqtisadi ve medeni inkişafını mümkünsüz hala getirmişdi". Makedoniyada litseylerin I sinfi üçün çap edilmiş "Tarix" kitabında Osmanlı TÜRKiyesi "sultan hakimiyyetine qarşı çıxanları asan, derilerini boğazlarından çıxan, qadınların namuslarına tecavüz eden, terbiyesizliyi davranış modeline döndermiş adamlar terefinden idare edilen dövlet" kimi qeleme verilir. Xorvatiyada litseylerin 7-ci sinfi üçün "Orta esrler tarixi" kitabında deyilir: "Osmanlı TÜRKiyesinin serkerdelerinden olmuq Hesen paşa Xorvatiyaya işğal edenden sonra İstanbula 300 xristian esir aparmışdı. Onlar şeherdeki qul bazarında satıldılar". Rumıniyanın orta mektebleri üçün buraxılmış "Tarix" dersliyinde tarix ele saxtalaşdırılır ki, TÜRKlerin nece de "vehşi" olduğu ortaya çxıır: "1894-cü ilin baharında TÜRKler qedim ermeni torpağı olan Sasun vilayetini yandırıb-yaxdılar, 10 insanı vehşicesine, ağır işgencelerden sora öldürdüler. 1895-ci ilde ise Konstantinopol, erzurum, Sebastiya, Van, Bayazit ve diger şeherlerinde on minlerle ermeni qetle yetirildi, onların evleri yandırıldı. 1894-1896-cı illerde TÜRKlerin heyata keçirdikleri soyqırımlar neticesinde 300 min ermeni öldürüldü". ABŞ-dakı Virciniya Universitetinin tarix ve sosial elmler fakultesinde ise telebelere paylanmış "Bilgi meslehetleri sinopsisi" adlı kitabçada deyilir: "Bilmelisiniz ki, Osmanlı TÜRKiyesi liderleri terefinden ermenilere, SSRİ-de İosif Stalin hakimiyyeti terefinden kendlilere, memurlara ve esgerlere, Kambocada Pol Pot diktaturası terefinden xalqa, Ruandada ise xutular terefinden milli azlıq olan tutsilere amansız ve vehşicesine soyqırım heyata keçirilib". İspaniyada 5-6-cı sinifler üçün nezerde tutulmuş "Tebiet ve Ekologiya bilgileri" kitabında deyilir: "TÜRKiyede 5, Azerbaycanda ise 2 bölgede yaşayan kürdler müsteqil dövlet qurmaq arzusundadır. TÜRKiyede ise esgerler kürd ailelerini bölür, onlara işgenceler tetbiq edir". Hemin ölkede 7-8-ci sinifler üçün olan "Sosiologiya" dersliyinde "TÜRKiye Respublikası milletçilik temelinde qurulub, bu ölkenin Silahlı Qüvveleri mensubları işgence vermeye meyllidir" vurğulanırsa, 6-cı sinif üçün "Coğrafiya" kitabında "italyanlar ve TÜRKler olmasaydı, kimler bizim zibilimizi yığar, küçelerimizi süpürerdi?" deyilir. Avropa ölkeleri ve ABŞ-da Azerbaycanın da aşağılandığı, tehqir olunduğu, milletimizin "vehşi, barbar, köçeri yığnağı" kimi teqdim edildiyi derslikler ve ders vesaitleri yeterincedir. Bele ki, ABŞ-ın Viskonsin, Kaliforniya ve Massaçusets ştatlarındakı litseylerle mekteblerde Azerbaycan xeritesinde Dağlıq Qarabağ yoxdur. Delaver ve Yuta ştatlarındakı mekteblerde Dağlıq Qarabağ ermenilerinin "müsteqillik mübarizesi, qehremanlıq ve şücaet"inden behs olunur. Fransanın Brest ve Marsel şeherlerindeki gimnaziyalarda Azerbaycan "tarixen olmamış, yalnız 1918-ci ilde süni şekilde yaradılan ve 1991-ci ilde yeniden berpa edilen ölke", azerbaycanlılar ise "köçeri menşeli, Avropa deyerlerinden çox uzaq toplum" kimi gösterilir. Serbiyada orta mekteblerin aşağı sinifleri üçün nezerde tutulmuş "Tarix" kitabında ise azerbaycanlılar "sonradan yarıoturaq heyata başlamış köçeri TÜRK tayfaları, İran ve Rusiya erazilerinde dövlet qurmuş insanlar" kimi qeleme verilir. Suriyada çap edilmiş "Şerq tarixi" adlı ders vesaitinde ise azerbaycanlılar "adı müselman, özlerininse tam ekseriyyeti ateist olan, İsraille sıx elaqelere malik millet" qisminde teqdim olunur. YAZİ AZERBAYCANİN EXPRES QEZETESİNDEN ALİNİP. TÜRKÜN TÜRKDEN BASQA DOSTU YOXDUR!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
hepsini okuyamadim ama sadece sunu söylüyorum
TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOK VE OLAMAZ ve ilerideki hayata bakarsak hic olmiyacak... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kendimce ufak bir çeviri yaparak anlamakta zorluk çeken soydaşlarımız için bir katkıda bulunmak istedim:
Dünyanın 31 ülkesinde, ortaokul öğrencilerine Türk topluluklarının düşman olduğu öğretilmektedir. "Osmanlı Türklerinin ataları Orta Asya'dan gelerek Kontantinapolis'i fetheden, yarı göçebe bir Türk topluluğu olan Selçuklu'lardır. Türkiye'nin en yakın müttefiki olan Azerbaycan ise tarihte hiçbir zaman dövletçiliyi* olayan, yalnız 1918 de ermeni ve gürcü savaşları sonunda cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir.Türk ve Azeri Milleti medeniyet ve davranışları bakımından batı ülkelerinden çok uzaktır." Sırbistan'da müfredatta bulunan "Avrupa tarihi ve medeniyeti" isimli kitapta: Türk medeniyeti : " barbar insanları tarafından bizans devleti yenilerek kuruluş devlet" Azeri devleti ise : "Türk savaşları neticesinde kurulmuş devlet" olarak kaleme alınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Baş Karargahının, içlerinde avrupa birliği ülkelerininde bulunduğu 27 ülke içinde yaptığı araştırmalar sonucunda bir çok ders kitabında Türkler : " gaddar, aşağılık, ahlaksız işgalci" olarak tarif edilmektedir. Finlandiya'dan ABD'ye , Gürcistan'dan İtalya'ya kadar olan bu ülkelerde yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanmış 568 sayfalık "dış ülkelerin ders kitaplarında Türkler ve Türkiye Cumhuriyet'i aleyhtarı yazılar" isimli araştırma raporuna göre: ders kitaplarında Türk'ler için en çok nefret ve aşağılama yazıları bulunan ülke Suriyedir.Bu ülkenin yürürlükteki kitaplarında Türkiye ve Türk karşıtlığı bulunan 92 adet yazı bulunmaktadır. Araştırma raporunda Yunanistan ve Ermenistan dikkate alınmayıp bu ülkelerin devlet siyasetleri ve Türk devletlerine olan düşmanlıkları bilinmektedir ve araştırmaya gerek duyulmamıştır. Suriye'den sonra Yunanistan (65 yazı), Bulgaristan (50 yazı), Bosna-Hersek (43 yazı) ve Rusya (39 yazı) gelmektedir. ABD'de ise "ermeni soykırımı" iddialarına geniş yer verildiği ders kitaplarında TÜRKler ve TÜRK milletleri şeytanın askerleri", "düzenbaz, aşağılık", "ahlaksız", "işgalçı", "tecavüzcü, "yağmacı", "Atillanın barbarları", "diktatörlüğe meyilli" olarak gösterilmektedir. Arnavutluk'taki liselerin 8. sınıflarında okutulan "Tarih" kitabında : "TÜRKlere karşı daima dakkatli olmak gerekir: *onlar hara olduğunu öyrenen teki seni qul etmeye çalışar*, namusuna göz dikerler" gibi yazılar bulunur. Bosna-Hersek'te 7. sınıf ta okutulan "Avrupa Tarihi" kitabında: "Osmanlı TÜRKiyesinde gaddarlık, soygunlar ve ahlaksızlık devlet idaresinin temel unsurlariydi. Bu durum tam anlamıyla aclıktan ölmemek için çalışan itatkar milletin sosyal, iktisadi ve medeni olanaklarını kullanamaz hale getirmişti"şeklinde yazılar bulunur. Makedonya'da liselerin I. sınıfında okutulan "Tarih" kitabında Osmanlı TÜRKiyesi hakkında "sultan hakimiyetine karşı çıkanları asan, derilerini yüzen, kadınların namuslarına göz diken, terbiyesizliyi davranış modeli olarak benimsemiş adamlar tarafınden idare edilen devlet" yazıları bulunmaktadır. Hırvatintan'da liselerin 7. sınıfında okutulan "Orta doğu tarihi" kitabında: "Osmanlı TÜRKiyesinin üst düzey yöneticilerinden olan Hasan paşa Hırvatistanı işgal ettikten sonra İstanbula 300 hristian esir getirmişti. Onlar şehirdeki köle pazarında satıldılar" şeklinde yazmaktadır. Romanya'nın orta sınıf okullarında okutulan "Tarih" dersinde tarih öyle gerçek dışı hale getirilmiştir ki, TÜRKlerin "vahşi" olduğu ortaya konur: "1894. yılın baharında TÜRKler kursal ermeni torpağı olan Sasun vilayetini yakığ yıktılar, 10 insanı vahşice, ağır işkencelerden sora öldürdüler. 1895yılında ise ise Konstantinopol, erzurum, Sebastiya, Van, Beyazit ve diger şehirlerinde on binlerle ermeni katledildi, evleri yakılıp yıkıldı. 1894-1896 yıllarında TÜRKlerin hayata geçirdikleri soykırımlar neticesinde 300 bin ermeni öldürüldü"şeklinde yazılar bulunmaktadır. ABD'deki Virginia Universitetinin tarih ve sosyal bilimler fakultesinde ise öğrencilere verilen "Bilgi meslehetleri sinopsisi*" adlı kitapta : "Bilmelisiniz ki, Osmanlı TÜRKiyesi liderleri tarafindan ermenilere, SSCB'de Stalin hakimiyeti tarafindan , memurlara ve askerlere, Kamboçya'da Pol Pot diktatörlüğü tarafindan halka, Ruandada(çeviri notu: bir afrika ülkesi) ise hutular tarafindan milli azınlık olan tutsilere amansız ve vahşice soykırım yapılmıştır"şeklinde ibareler bulunmaktadır. İspanya'da 5-6 sınıflarda okutulan "Tabiyat ve Ekoloji bilgileri" kitabında: "TÜRKiyede 5, Azerbaycanda ise 2 bölgede yaşayan Kürtler bağımsız devlet kurma arzusundadırlar. TÜRKiyede ise askerler Kürt ailelerini böler, onlara işkenceler uygulanır" şeklinde yazmaktadır. Aynı ülkede 7-8. sınıflarda okutulan "sosyoloji" dersinde "TÜRKiye Cumhuriyeti milletçilik temelinde dayanıp, bu ülkenin Silahlı Kuvveleri işkence yapmaya meyllidir" şeklinde vurgulanır, 6. sınıfıta okutulan "Coğrafya" kitabında "italyanlar ve TÜRKler olmasaydı, kimler bizim egemenliğimizi önler, varlıklarımızı çalardı?" denmektedir. Avrupa ülkeleri ve ABD'de Azerbaycanın da aşağılandığı, milletimizin "vahşi, barbar, aşağılık yığını" şeklinde aşağılandığı bilinmektedir. Öyle ki, ABD'nin Viskonsin, Kaliforniya ve Massacusets eyaletlerindeki liselerde Azerbaycan vilayetleri arasında Karabağ yoktur. Delaware ve Utah eyaletlerindeki okullarda Karabağ eyaletinin ermenilerinin "kahramanlık , vb."hikayeleri anlatılır Fransanın Brest ve Marsel şehirlerindeki gimnaziyalarda* Azerbaycan "tarihte var olmamış, yalnız 1918 yılında sehte şekilde yaratılan ve 1991 yılıda yeniden berpa* edilen ülke", Azerbaycan'lılar ise "göçebe kökenli, Avrupa değerlerinden çok uzak toplum" olarak gösterilir. Sırbistan'da orta dereceli okullarda okutulan "Tarih" kitabında ise Azerbaycan'lılar "sonradan yarı-yerleşik hayata geçmiş göçebe TÜRK boylaro, İran ve Rusya'ya ait olan arazilerde devlet kurmuş insanlar" şeklinde yazmaktadır. Suriye'de okutulan edilmiş "Doğu Tarihi" adlı derste ise Azerbaycan'lılar "adı müselman*, özlerinde ise tam tam anlamıyla ateist olan, İsraille sıx elaqelere malik millet" şeklinde gösterilmektedir YAZİ AZERBAYCANİN EXPRES QEZETESİNDEN ALİNİP. TÜRKÜN TÜRKDEN BASQA DOSTU YOXDUR! NOT: elimden geldiğince paragrafların anlamlarını bozmadan kelimeleri bir çoğumuzun daha kolay anlayabilceği şekle çevirdim. Bazı yerlerde " * " simgesi göreceksiniz bu simgenin bir öncesindeki kelimeyi ya tam çeviremedim yada tam bir karşılığını yazamadım anlamına gelir bu tür kelimeleri oldugu gibi bıraktım. çevirilerimde Azeri Türk'lerinin Wikipedia'sından yararlandım. elimden geldiğince tarafsız çeviri yapmaya çalıştım ancak yazının içeriği yani belirtilen devletlerdeki yazılar beni kızdırdı. NOT: ** Albaniya : Wikipedi ansiklobedisine bu kelimeyi yazdığımda kosova bayrağı çıkıyor tam bir anlam veremediğim için oldugu gibi bıraktım.. Yorumum: pek fazla şey söylemeye gerek yok Azeri Türk'lerinin yazdığı gibi: TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Cevap: ISTE BUNUN ICIN IRKCI VE MILLETCI OLMAK LAZIM
Kuyruk acısı olanlar kendilerini belli ederler her zaman!
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Özdemir uruktaşım, ceviri için tesekkürler fakat azeri yerine Azerbaycan Türkü ifadesini kullanırsanız cok daha iyi olur...
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sevgili Soydaş Tolunay : dikkatimden kaçan ayrıntıları fark ederek beni uyardığınız için teşekkür ederim. Kendime ait olan yazılardaki ilgili yerleri düzelttim ancak ilgili çeviri metinindekilere yazının anlatımını bozacağından dokunamadım. esenlikler dilerim...
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türklüğü aşağılasınlar kendi aralarında eğlensinler.
Sağol ASENA andam konu için.Özdemir soydaşım eklediklerin için sen de sağol. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yurtdışında yaşayan Türkler bunlara alışıktır, Türk olduklarınından utandırmak ve unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Aşı tutarsa melezleşip gidiyor, tutmazsa ırkçı oluyor, ve avrupadan herşeyiyle nefret ediyor.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
ASENA abla size de yazınız için teşekkürler bu arada... |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
[quote=Özdemir;46172]Kendimce ufak bir çeviri yaparak anlamakta zorluk çeken soydaşlarımız için bir katkıda bulunmak istedim:
Bosna-Hersek'te 7. sınıf ta okutulan "Avrupa Tarihi" kitabında: "Osmanlı TÜRKiyesinde gaddarlık, soygunlar ve ahlaksızlık devlet idaresinin temel unsurlariydi. Bu durum tam anlamıyla aclıktan ölmemek için çalışan itatkar milletin sosyal, iktisadi ve medeni olanaklarını kullanamaz hale getirmişti"şeklinde yazılar bulunur. Din kardeşiliği masalı anlatan ümmetçi soysuzlar burayı bilmeliler. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili gençler
Azerbaycan Türkçesi ile yazılmış bir metni tercüme ile anlamak durumunda kalışınız beni çok üzdü.İnternette Azerbaycan gazeteleri var.Televizyonda Azerbaycan kanalları var.Zaman ayırıp onları okur ve dinlerseniz bize en yakın olan bu lehçeyi hemen kavrarsınız.Sizlere bir hatıramı anlatayım. 1990 yılından sonra her yıl misafirimiz olan bir aile vardı Baküden.(Bu ailenin büyük kızını daha sonra büyük oğluma aldım söz açılmışken)92 den sonra biriki Türkiye kanalı seyredebilmeye başladılar.İlk olarak TRT yayına başladığında geceler boyu sabaha kadar manyetize olmuş gibi seyrettiklerini anlattılar geldiklerinde.Sonuçda kısa zamanda Türkiye Türkçesini özümsediler.Aynı şeyi sizler de yapmalısınız.Onların lehçesinde birkaç rusça kelime varsa biz de de daha çok ingilizce ve fransızca kelime var.Bu tavsiyemden dolayı bana gücenmezsiniz umarım.T.T.K.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yazıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim, daha küçücük yaşta çocukların beynini bu şekilde yıkayan, özellikle avrupa ülkeleri, avrupa birliği dayatmasıyla bizim tarih derslerinde okutulan kitaplarımıza nasıl karışabiliyorlar? Üstelik hatırlarsınız, yunanistanda eğitim bakanı Türkleri barbar gösteren ifadeleri kaldırmaya çalıştığı için kıyamet kopmuş, görevinden alınmıştı. |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
Aslında gayet anlaşılır...
Tek fark, Azerbaycan Türkçesi Türkiyede egemen olan istanbul lehçesine uzak olduğu için anlamakta zorlanan genç ırkdaşlarımız olabilir. Yaşlı akrabalarımla yaptığım sohbetlerde kullandığımız dil den çok az farkı var... Bu da Türk dilinin giderek yabancı dillerin hegomanyasında kaldığını gösteriyor.. 26 Eylül Türk Dil Bayramının olduğu bu gün, epey düşündürücü ve üzücü... ------ Ey Türk, Titre ve Kendine Dön...! |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|