![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İşte kıroca
Petersburg Akademisinin Kürt,Rus,Alman isimli kamusundan;
kürtçe veya kırocanın içindeki sözcüklerin 3000 tanesi Türkçe 2000 tanesi Türkçeleşmiş Arapça 1240 Zin 1030 Türkçeleşmiş farsca 370 Eski Pehlevice 220 Ermenice 108 Keldanice 200 Gürcüce 60 Çerkesce olduğunun sonucuna varılmıştır. Kaynak: İleri Dergisi Bu kıroların vatanı milliyeti mi varda dilleri olsun! Utanmaz hırsız topluluk! |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Listede eksikler var;
1000 Ayica 700 Maymunca 500 Öküzce |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bunlar sankim geyirir balgam atar öksürür gibi konuşurlar
Onlar konuştukça ben kahkaha atarım Onlar ne bi devlet ne bi millet olmuştur Onlar azınlıktır onun bunun köpeğidir Onlar onun bunun kırmasıdır öle bir kırma ki sıfatlarında memelet olmaz tipsiz rezil hayvanlar insan denmez onlara
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Onlar konuşmaz Çün kü ben gözümün ulaştığı yerlerde konuşturmam Burası Türkiye Her şey Türk insanın istediği gibi olacak, kimse kulağımı kötü sesiyle boğmayacak.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
olmaz olsun
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Gerçekten bir k.rtdü konuşurken görmüştüm dedim adamın boğazında bişey kaldı heralde boğulacak gibi konuşuyor sanki köprk konuşmaya çalışıyormuş gibi ne dilleri dil ne ırkları ırk bide kalkmış k.ürtdüz biz diyorlar tek hücreli mahlukatlar
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
BAŞBUĞ'UN ASKERİ
|
Bir dili bir millet oluşturur,millet müsveddeleri değil!!!
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
AŞİRETTEN DEVLET KÜRTTEN MİLLET OLMAZ.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Topluyorum 8200 kelime ediyor bunların konuştuğu dilde o kadar kelime varmıymış.150 tane küfür kelimeleri 50 tanede günlük konuşma kelimeleri 200 kelimyle işi kıvırıyorlar hergün.Maymundan evrimleşmiş bir kabile için muazzam bir dağarcık 200 kelime.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
YOBAZSAVAR
|
Bunların neyi orijinal ki zaten? Herşeyleri derme çatma, sağdan soldan toplama...
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
aşiretten devlet kürttende millet olmaz.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Zaten çok iğrenç bir dilleri var.
"Ghhhh" şeklinde sesler , saçma kelimeler. Zagros gibi kahpe bir dağda başka ne öğrenebilinir ki? |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı Dağlı
|
Diğer dillerden sözcük çalarak dil icat edilmez o yüzden kıroca diye bir dil yoktur.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Dillerini kesip köpeklere yedirmek lazım.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
KaraBudun
|
kürtçe dil(!) denilen kelimeler harmanının içindeki diğer dillere ait tüm kelimeleri çıkarttığınızda, geriye kalanlarla bir tanıdığınıza telgraf bile çekemezsiniz.
Bir dilin zenginliğinde atasözleri çok önemlidir. Şimdi kürtlerin en bilinen ve en sık kullandıkları atasözüne bir bakalım; "Bir kere vermekle i.ne olunmaz" Bu sözü kürtçe olarak söylediğinizde her kelimenin, başka bir dile ait olduğu görülür. Dilin ilk ortaya çıkışı, ilk insanların çevrelerinde ki hayvanların seslerini taklit etmeye başlamasıyla olmuştur. Bu durumda kürtler hala mağara adamı olarak yaşamaya devam ediyorlar diyebiliriz.Çünkü yabancı kelimeleri çıkarttığımızda geriye ayı,öküz karışımı tuhaf sesler kalıyor. Maymunlar millet olursa,sıra kürtlerede gelebilir belki diye düşünüyorum. Esenlikler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kıroca , İşte |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|