![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İşte TSK'nın anneler günü afişleri.
İşte TSK'nın anneler günü afişleri
10 Mayıs 2008 A.A Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Anneler Günü dolayısıyla iki afiş hazırladı.İŞTE O AFİŞLER Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen afişlerin ilkinde, arka fonda yer alan bayrak direklerine asılı Türk bayraklarının önünde bir Mehmetçik, annesinin alnını öperken görülüyor. Afişin üst kısmında “Sevginiz Gücümüzdür”, alt kısmında ise “Anneler Gününüz Kutlu Olsun” yazıları yer alıyor. Üçe bölünmüş ikinci afişte ise solda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Dünya Üzerinde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir” sözünün üst kısmında bir bayan subayın kucağında çocuğuyla yer aldığı fotoğraf bulunuyor. Afişin sağında ise yine bir anne, kucağında çocuğuyla görülüyor. Bu fotoğrafın üst kısmında “Anneler Gününüz kutlu Olsun” yazısı yer alıyor. Afişin orta kısmında ise “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazısı ve TSK ambleminden filizlenen yapraklar görülüyor.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
|͇̿c͇̿¤̿ ͇̿|
|
Ne güzel olmuş. Bizimle paylaştığın için teşekkürler.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kutlu Olsun...
Gelecegin Türkcü Bozkurtlarini güzel yüzlü analarimiz doguracaktir. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü’dür.
Anneler Günü ; Amerika’nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesinin ölmesi sonucu ortaya çıkmış evrensel bir gündür. TÜRKÇÜ'nün anneler günü ise ; BAŞBUĞ'un annesi Zübeyde Hanımefendinin vefat ettiği 14.Ocak.1923 günüdür. Zübeyde hanımefendinin vefat haberi ; BAŞBUĞ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü çok üzmüştür. Latife hanım İzmir’de Uşşakizadeler’in köşkünde kalıyordu. Hastalığına iyi gelsin diye Zübeyde hanım İstanbul’dan oraya gitmişti. Ancak ne var ki, rahatsızlığı artan Zübeyde hanım Uşşakizadeler’in evinde oğluna hasret vefat eder. Latife hanım ve Yaveri Salih Bey; Paşa’ya annesinin ölümünü nasıl bildireceklerini kara kara düşünmekteydiler. Çünkü O’nun dünyada en sevdiği insan olan annesinin ölümünden büyük bir üzüntü duyacağını bilmekteydiler. Annesinin ölümünden habersiz olan Mustafa Kemal, aynı saatlerde trenle çıktığı Yurt gezisinde uyumaktaydı. Gecenin ilerleyen saatlerinde gördüğü kabus gibi rüya yüzünden kan ter içinde uyanır. Bir sigara yakar ve zile basarak kompartımanındaki hizmetine bakan Ali Çavuş’u çağırıp: “Gördüğüm rüya canımı sıktı.” der. Ali Çavuş: “Hayırdır Paşam” deyince Atatürk de rüyasını anlatır: “Pek hayır olacağa benzemiyor. Kırlık bir yer dey misiz. Her taraf yeşillik. Birden bire bir sel geliyor, annemi alıp götürüyor. Endişe ediyorum. Yaverlere söyle, İzmir’e telgraf çekip annemin sağlık durumunu sorsunlar.” Ve acı haber, kısa bir süre sonra Yaver Salih’in yolladığı şifreli telgraf ile gelir. Atatürk telgrafın şifreli olduğunu derhal anlayarak: “Annem öldü değil mi?” Ali Çavuş üzgün bir şekilde telgrafı uzatır: “Başınız sağ olsun Paşam.” Gözleri yaşla dolan Atatürk: “Bana malum oldu. Bana malum oldu. Bunun kabusunu gördüm ben. Anam. Zavallı çilekeş anam. Benim anam öldü başka analar sağ olsun.” diyerek koltuğuna çöker. Ne yazık ki annesinin cenaze törenine katılamaz ve Yurt gezisini kesmeden, içi kan ağlayarak vatan hizmeti için yoluna devam eder. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Biz TÜRKÇÜLER ; "anneler gününü " sadece herkesin kutladığı belirli bir günde değil , hergün kutlarız.
Bizim için belirli gün varsa o gün ; 14.Ocak.1923 dür. Anneye hürmet ; TÜRK'ün töresidir. Bütün ırktaşlarımın annelerinin ellerinden öper , saygılarımı sunarım. Annesi vefat edenlere annelerine Tanrı'dan rahmet dilerim. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KOCATÜRK kandaşım yazdıklarınızı okuyunca gerçekten duygulandım.Dediğiniz gibi bizde anneliğin özel bir günü olmaz.Kadının çok önemli bir yeri vardır töremizde.Bende bütün kandaşlarımın annelerinin ellerinden öper,vefat edenlere ise Tanrıdan rahmet dilerim.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bütün Türk,Türkçü Annelerinin gününü kutlarım.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bende şahsım adına Tüm Türkçü kardeşlerimin analarının ellerinden öper , Anneler gününü kutlarım.
Annesi Vefat Eden Irkdaşlarımada Tanrıdan rahmet diliyorum.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
TATAR TÜRK
|
Tengri Kut Kılsın!
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Anne olmak yaşamın en güzel duygusu. Tanrı bütün Türk Kızlarına kısmet etsin.
Bütün Türk Analarının günü kutlu olsun. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ ADAYI
|
Bütün Türk annelerinin anneler günü kutlu olsun.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bütün TÜRK annelerinin anneler günü kutlu olsun.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|