![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
İstiklal Marşımız , "HATALIYMIŞ" !
İstiklal marşımız hatalıymış …!!!
Neden? Söylenmesi zormuş…!!! Güzel… Haklılar ve iyi niyetliler…miş….diyelim, Herkesin kolaylıkla anlayacağı ve söyleyeceği bir istiklal marşı planlıyorlar. Kimler mi ? AKEPE hükümeti,. Ne kadar hoş bir yaklaşım değil mi? Bu kadar yoğun işlerinin arasında AKEPE hükümeti, Sırf bizler istiklal marşımızı anlayalım ve söyleyebilelim diye kafa yoruyor. O zaman böylesine anlayışlı ve halkını düşünen bir hükümet varken, Acizane bir kampanya da bizler başlatalım derim…. Ezan artık Türkçe okunsun !!! Soruyorum sizlere ey millet ; Ezanı söyleyebiliyormuşsunuz ? Ezana eşlik edebiliyormuşsunuz ? Yada ; Ezanı duyduğunuzda neler söylendiğini anlıyor musunuz ? Hafız acaba doğru mu okudu, yanlış mı okudu ? Acaba ezanı okurken arada bir kısmını yuvarladı mı? Hele sabah ezanında boğazında ki balgamı çıkaramamış ise, Hak huk tu lar arasında, bize okurmuş numarasını mı yaptı ? Uzun zamandır, bazı hafızların ezanı okurken bizi kandırdığını düşünüyorum, Ama Arapça bilmediğim için, tam da emin olamıyorum. Haydi AKEPE, düşün bizleri, vatandaşına yardımcı ol, tüm bu dertlerden kurtar!!! Ezanı Türkçe okut …!!! Bende ezanı okuyabilmek, Duyduğumu anlamak istiyorum. Arapça öğrenmek yerine en iyisi gel sen ezanı Türkçeleştir… TÜRKÇE EZAN İSTİYORUM/İSTİYORUZ….. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İnsan hele bir hain olmaya görsün, daha nelere,neler planlar ve yapmaya çalışır.
Kansızlar o İSTİKLAL MARŞININ nasıl ve ne şartlar altında yazıldığını bir anlayabilseler, zaten mesele kalmayacak. E yeter artık bu kadarına çüşşşş. Hainliğin daniskasını yaptınız,bütün kürtleri en yüksek makamlara getirdiniz,herşeyimizi ecnebi şerefsizlere peşkeş çektiniz ... yeter artık, yeter artık. Nerede KURT BAŞLI GÖK BAYRAĞIM nerede benim NAZLI SANCAĞIM yeter artık. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
iSTiKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!Mehmet Akif Ersoy |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Su etnik özürlü kani bozuk parti kim oluyor...
Onlar kendi aralarinda bile konusurken özürlüce konusuyorlar, mademki cok zormus okumasi, arapcayi okumak nasil kolay oluyor.
Anlamadigimiz kelimeler ve cümleleri nasil okuyorlar. Atatürk olmasaydir bakalim hangi dinde ibadet ediceklerdir, utanmaz adi köpekler. Hayvandan farki olmayan bu adileri birde sectiler.... Yaziklar olsun... |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Anayasa`nın 1. Maddesi : Devletin Şekli: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Anayasa`nın 3. Maddesi : Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı" dır. Başkenti Ankara'dır. Anayasa`nın 4. Maddesi : Değiştirilemeyecek Hükümler Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Re: İstiklal Marşımız , "HATALIYMIŞ" !
Alıntı:
İMZA:TANRIKUT BÖRTEÇİNE
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet TÜRKÇE Ezan istiyoruz! Müslüman olmak için arap olmaya gerek yok!
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu alçakların yaptıklarını yadırgamamak lazım. Çünkü taşıdıkları kanın onlara vermiş olduğu genetik davranışları göstermektedirler.
Fakat bunların hesaba katmadıkları bazı şeyler vardır ki onlardan biriside bu ülkenin değer yargılarını yerinden oynatmanın düşündükleri kadar kolay olmadığıdır!. Asıl düşünecelerinin Atatürk Türkiyesinde ki her türlü milli unsuru yıkmak olduğunu günden güne belli eden bu zihniyet, bir gün gelecek ve bu yaptıklarından dolayı, pişman olacaklar! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
yapay gündem yaratmakta üstlerine yok. Şimdide İstiklal Marşı nasıl karıştıracaklar başka. Memlekette bir sürü problem var. Hayata geçirilmesi gereken bir çok proje var. Yer yüzüne çıkartılması gereken bir sürü maden var.Düzeltilmesi gereken bir çok kanun var. Yakalamnası gereken teröristler var.Yani kısaca yapılacak okadar iş var ama bu hükümette akıl yok, idrak yok, disiplin yok, vatanseverlik yok, gurur yok. Emperyalistlerin elinde oyuncak olmaktan zevk alıyorlar. AB ye girecez ya!!! Onuda çok görürler. Umarım almazlar AB ye de rahatlarız. Eminim bu işin arkasındada yine bu zihniyet vardır. Yalakalık.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkçe ezan istiyoruz, bir de camide hoca namaz kıldırırken, duaları Türkçe okusun...
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İSTİKLAL MARŞI HAKKINDA YORUM BİLE YAPMAYACAĞIM HERŞEY YÜZDE YÜZ TÜRKÇE OLMALI TAMAM BUNDA HEM FİKİRİZ LAKİN DİN VİCDANİ BİR ŞEYİ İSTEYEN İSTEDİĞİ SEÇER BUNA KARIŞMAK BİZE YAKIŞMAZ ONLARA ANCAK KENDİ DİNİMİZİN GERÇEKLİĞİNİ ANLATARAK ULAŞABİLİRİZ HEM ŞUAN DİNDEN DAHA ÖNEMLİ MESELELERİMİZ VAR.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlarım;
Tarih7.Mart.1998 Yer Almanya ZDF Televizyonu bir yarışma programı Yarışmacı MİCHAEL SAUSER 188 Ülkenin Marşlarını ezbere,notaları ile Bildiğini iddia ediyor. Jüri , Michael'in marşlarını okuması için 5 ülke seçiyor; ÇİN,MISIR,TAYLAND,BOSNA HERSEK,TÜRKİYE Michael ilk 4 ulkenin marslarını okuyor.4 Ülkenin marşlarının okunması jüri tarafından yeterli bulunuyor ve yarışma tamamlanıyor Yarışmacı MİCHAEL itiraz ediyor,mademki Türkiye’nin de bayrağını seçtiniz O halde TÜRK Milli Marşını da okumak istiyorum diye ricada bulunuyor Milli marşımızın okunmasına izin veriliyor Yarışmacı MİCHAEL tekrar itiraz ediyor; TÜRK MİLLİ MARŞI ayakta dinlenir,lütfen salondaki herkes ayağa kalksın diyor …. Aşağıya bu görüntülerin olduğu linki ekliyorum.Boyutu biraz büyükçe ama izlenmeye değer. Gerçekten göğsüm kabararak izledim. http://rapidshare.de/files/6328552/i...marsi.rar.html Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
İstiklal Marşımızda neden Türk kelimesi hiç geçmiyior,yanlış anlamayın İstiklal Marşımıza saygım sonsuz İstiklal Marşımız olduğu için, ama ümmetçi akifi hiç sevmem..
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|