Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.11.2007, 18:28   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kamlancu37 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 45
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Jandarma Prensin bahşişini çiçekle iade etti

Yaz tatilini ailesiyle Bodrum'da geçiren Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-faisal Al Suud'un, kaldığı otelin personeline ve güvenlik görevlilerine bahşiş olarak, içerisinde 5'er bin dolar bulunan zarflar dağıttığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan Kralı'nın dağıttığı bahşişi kabul eden Alman polisinin aksine, Türk jandarması prensin verdiği bahşiş zarfını iade etti.

Alt 27.11.2007, 19:15   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 214
ISTE TURK SUBAYININ,TURK ASKERININ,TURK ORDUSUNUN FARKI BU !IFTAHAR ETTIM.GELDE ASKERI SEVME SIMDI OLACAK SEYMI
K_O_P_R_U_L_U Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.11.2007, 19:27   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Türk Askeri, insanlık aleminin en gururlu ve en onurlu bireyidir. Gururlu ve onurlu insan için beş bin dolar hiç bir şey ifade etmez. Fakat bunu bir arap şeyhinin ve onun soyundan gelen soysuzların anlaması mümkün değildir. Şerefli subayımız ne kadar onurlu ve dik bir duruş sergilediğini, arap şeyhine söyledikleriyle de gözler önüne sermiş.

Durmadan ordumuza saldırmayı adet edinen şeriatçı yobazlar bakalım bu haberi nasıl yazacak...
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.11.2007, 20:27   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

memet12 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
İŞTE BİZİM ORDUMUZ BU ARKADAŞ BUNDAN ÖTESİ YOK
memet12 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.11.2007, 20:52   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,182
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan orduevlerinde berber- kuaför-lokanta gibi tesislerin duvarlarında şöyle bir yazı asılmıştır.

" lütfen bahşiş vermek suretiyle , mehmetçiğin onurunu kırmayınız.. TÜRK ASKERİ ONURLUDUR. BAHŞİŞ ALMAZ. "

Mehmetçik Vakfı ; sizden bağış talep etmez , yapmak istediğiniz bağışı kabul eder.

Türk Askeri, insanlık aleminin en gururlu ve en onurlu bireyidir.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.11.2007, 20:53   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,182
Yıldırım Orduları Grup Kumandanı Alman General Falkenhayn’ın emrinde 7.Ordu’ya tayin edilmişti (Diğer bağlı kuvvetler ise 6.Ordu Komutanı Halil Paşa ve 8.Ordu Komutanı Van Kres Paşa idi. )

İstanbul’dan Halep’e gideceği gece, Falkenhayn’ın karargahından bir Alman ve bir Türk subay gelerek, General Falkenhayn’ın bir miktar altın gönderdiğini söyleyerek birkaç ufak sandığı odasına getirirler.

Mustafa Kemal Paşa, kimseye ihtiyacından bahsetmediğini, General Falkenhayn’ın bu altınları ordunun ihtiyacına harcanmak üzere gönderdiğini düşünerek; “Bu sandıklar bana yanlış geldi. Ordunun levazım reisine gönderilmek lazımdı. Benim için fazla külfettir” der. Alman subayı, “O da başka” cevabını verir5. Mustafa Kemal Paşa, Türk Subayı Tevfik Bey’le “Paranın miktarını bu zabitten iyi tahkik et, huzurunda alındığına dair bir senet yaz, ver imza edeyim” der.

Alman subayının senedi almak istememesi üzerine Tevfik Bey’e, “Bu zabit bilmiyor, senedi alsın ve Mareşal’e versin ve siz de bu paraları gelip almaları için levazım reisine haber gönderiniz” der.

Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığı teşkil ederken ona bağlı 7.Ordu Kumandanlığı’na Enver Paşanın muhalefetine rağmen Mustafa Kemal Paşa’nın getirilmesinde ısrar eden Falkenhayn, belli ki Çanakkale’den beri yükselişe geçen askerî başarılarını biliyordu ve bu nedenlerle tercih etmişti. Şimdi de bu davranışı ile Mustafa Kemal’e rüşvet vererek kendisine bağlamak istemiş, ancak amacına ulaşamamıştır.

Mustafa Kemal Paşa, 7.Ordu Komutanlığı’ndan ayrılırken de, yerine vekil bıraktığı Ali Rıza Paşa’ya bu sandıkları senet karşılığı teslim ederek; kendisinin imza ettiği senedin alınması için yaverleri Cevad Abbas (GÜRER) ve Salih (BOZOK) Beyleri görevlendirir. Yaverleri, Mustafa Kemal’in Ali Rıza Paşa’dan aldıkları teslim senedini, Mareşal Falkenhayn’a vererek, Mustafa Kemal’in imzaladığı senedi alacaklardır. Ama Almanlar kendilerinde böyle bir senedin olmadığını söyledikleri gibi, Ali Rıza Paşa imzalı senedi de kabul etmezler.

Bunun üzerine Mustafa Kemal, yaverlerinden; Mareşal Falkenhayn’ın odasına girerek; verdiği altınların muhafaza edildiğini, verilen senedi inkâr etmenin, altınları yok saymayacağını; eğer verilen senet gerçekten kayıp ise, o zaman altınların iade edileceğini ve alındığına dair bir senet vermeleri gereğinin belirtilmesini ve şöyle demelerini ister;

“Bizi buraya gönderen kumandan, altın mukabili memleket menfaatleri hakkında müsamaha gösterecek insanlardan olmadığını çoktan öğrenmeli idiniz. Hala bunda tereddüdünüz varsa kumandanımız size ve efkâr-ı umumiyeye daha başka türlü ispat edebilir. Paralarınız duruyor, fakat bu paralardan daha çok kıymetli olan Mustafa Kemal imzası sizde kalamaz...”

sonunda Almanlar senedi, yaverlerle geri gönderirler.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.11.2007, 21:43   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 439
İstanbul hükümetinin harbiye nazırı Ziya paşa her zamanki yumuşaklığı ile, “Beyler.” dedi, “İngilizlere kafa tutamayız. Adamların hiç şakası yok. Daha geçen gün, bir bahane icat ederek İzmit’i tekrar işgal ediverdiler.”

Sarı atlas döşeli büyük oda, nezaretin ileri gelen subayları ile doluydu .Hürriyet ve itilaf partisi yanlısı olan birkaç gerici subay dışında hepsi, Anadolu’ya geçmeye çoktan hazır, Ankara’nın İstanbul’da kalmalarını gerekli gördüğü namuslu askerlerdi.Kapı açıldı, kapının boşluğu içinde yaver göründü :

“Emrettiğiniz yüzbaşı geldi efendim.”
“İçeri al.”
Nazır subaylara bilgi verdi :
“Az önce sözünü ettiğim talihsiz olayın faili.”
Yüzbaşı bekletmeden içeri girdi, kaygılı bakışlarla kendisini izleyen subayların arasında hızla ilerleyerek nazırın masası önünde durdu, selam verdi :
“Yüzbaşı Faruk, İstanbul. Beni emretmişsiniz.”
Uzun boylu, kumral, yakışıklı, biraz bıçkın havalı bir subaydı. Nazır önündeki bir yazıya bakarak, yumuşak bir sesle, “Oğlum.” dedi, “Dün akşam Beyoğlu’nda, İngiliz inzibat subayı teğmen Miller’i, emre rağmen selamlamamışsın. Doğru mu?”
“Evet, efendim, doğru.”
Nazır, dürüst subaya babacanca yol gösterdi :
“Herhalde görmediğin için selamlamadın, değil mi çocuğum?”
“Hayır, efendim, gördüm.”
Nazırın canı sıkıldı :
“Niye selamlamadın öyleyse? Selamlamanız için emir verilmişti.”
“Rütbesi benden küçük olduğu için selamlamadım paşam. Askerlik töresince, önce onun beni selamlaması gerekmez miydi?”
Ziya Paşa derin bir kederle ellerini açtı :
“Askerlik töresi mi kaldı a yavrum? Adamlar galibiyet haklarını kullanıyorlar. İngiliz komutanlığı bu sabah olayı protesto etti. Mesele çıkarılacak zaman değil. Hemen şu müzevir teğmeni bul da özür dile. Olayı kapatalım.”
Başıyla çıkması için izin verdi. Ama yüzbaşı yerinden kıpırdamadı :
“Paşam, bir de beni dinlemenizi rica ediyorum.”
Nazır bıkkınlıkla, “Söyle bakalım” dedi.
“Balkan savaşı’nda teğmendim, Çanakkale’de üsteğmen , Suriye cephesinde yüzbaşı oldum.Ben bu rütbeleri tek başıma savaşarak almadım. Her rütbemde binlerce şehidin ve gazinin hakkı var. Onların hakkını korumak namus borcumdur. Beni affedin, özür dileyemem.”
Harbiye nazırı bozuldu :
“Anlamadın galiba. Harbiye nazırı olarak emrediyorum.”
Yüzbaşı sükûnetle, “Anladım efendim” dedi, apoletlerini (Rütbelerini) bir hamlede söküp nazırın masasına bıraktı :
“Artık emrinizi dinlemek zorunda değilim!”
Selam vermeden dönüp kapıya yürüdü. Oturan subayların, İstanbul’u tutan birkaçı dışında, hepsi saygıyla ayağa fırladı. Hepsinin rütbesi yüzbaşıdan daha büyüktü.
Gözleri dolarak, Faruk yüzbaşıya selam durdular…

Kaynak:Şu Çılgın Türkler-Turgut Özakman
Alt 27.11.2007, 21:46   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Türk Ordusu, Türk'ün asaletinin bir yansımasıdır. Türk Ordusu, Arap'ın dininin ve soysuzluğunun bulaşıp, kirletemediği tek kurum olduğundan; Türk'ün onurlu, gururlu ve İslamiyet'i kabulünden önce var olan yüksek karakter yapısını, ahlakını, töresini ve asil ruhunu bu maddeci ve bozuk dünya düzeninde bile korumasını bilmiş olan ülkenin tek kurumudur.

Sözde, Allah adına para dilenen ümmetin soysuzları bu haberden ibret almalıdırlar. Çünkü onların kutsallık anlayışlarının temeli bile maddeciliğe dayanır. Herhangi bir dinci yobaza basın parayı alın takkesini, basın parayı açın avradının sıkılmış başını.. Bunların topunun bir değeri vardır; ucuz veya pahalı..

Hiçbir özelliği olmayan; medeniyetsiz, ilkel, aşağı ve cibilliyetsiz bir millet olan Arapların Prensi Mohamed Bin Suud Al-faisal Al Suud'un pis parasını geri iade eden gurur, onur ve yüksek karakter anıtı askerimizi yürekten kutluyoruz.
Alt 27.11.2007, 22:35   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 460
Şanlı Türk Askeri'ne yakışan da budur! Çöl bedevisi, görgüsüzlüğüne en iyi cevabı Türk Asker'nden alabilirdi, aldı da.

M. Kemal Atatürk.
Aybala Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.11.2007, 10:44   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 30
ümmetçilere en iyi cevabı gene bizim askerimiz verdi..ne mutlu bize..
Tabay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.11.2007, 13:15   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GöktürkSelimPUSAT adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Adalar Denizi'nden Altaylar'ın daha ötesine kadar Türk'ün yaşadığı heryer!!!
İletiler: 102
Kanıyla, ruhuyla Türk olan böyle kişileri gördükçe umudum artıyor...

Ulu Tanrı! Kür Şad'ın yenilmeyen ruhunu
Yüce Tanrı Dağında biraz daha barındır!
Geleceğiz yakında! Yarın bütün oralar
Demir bileklerdeki çelik kılıçlarındır.

Tasa mıdır yakarsa bir kurşun kalbimizi?
Ne çıkar süngülerle delinirse bağrımız?
Bu kurşunlar, süngüler öldüremezler bizi,
Belki diner onlarla ezeli kalp ağrımız.

Gözümüzde bir hasret parlayarak düşünce,
Toprak ana elbette bize açar kolunu.
Onun kadar düşünmez bizi hiçbir düşünce,
Kendi koynunda saklar can veren her oğlunu.

Yurt ve şeref uğrunda sen seril de toprağa
Varsın hiçbir dudakta anılmasın er adın!
Kan sızarak göğsünden huzuruna varınca
Iztırabı dinecek belki o gün Kür Şad'ın.
Attan inip şu dağlara yaslanır,
Gözü dalar, bakışları puslanır.
GöktürkSelimPUSAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.11.2007, 15:56   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 222
Bedevi arap'ın parası, kendisi, fikirleri, varlığı, geçmişi, geleceği; O'na ait her ne varsa Türk'ün ayağının altındadır.
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.11.2007, 17:18   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Malazgirt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Asil Türk Askeri'nden her şeyi parayla çözeneğini sanan araplara güzel bir ders.

Malazgirt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.11.2007, 17:53   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

yaman yaşar adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
Türk'e yakışır bir hareket kutluyorum ırkdaşımı.
yaman yaşar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.11.2007, 02:05   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 439
Liseyi Fatih Erbakanla aynı okulda aynı dönemde bitirmiştim. Babası o yıllarda başbakandı. Okul çıkışı çember sakallı bir adam yeşil mersedesiyle Fatih Erbakan'ı beklerdi. Sonra direksiyona nasıl oluyorsa 15lik Fatih Erbakan geçerdi. Mezun olduktan sonra bir gazetede Fatih Erbakan'ın aşırı süratle kaza yaptığını okumuştum. Hemde sürücü ehliyeti olmadan.
Arap Prensi ve Fatih Erbakan. Kültür aynı, felsefe aynı. Sanki küçük dağları ben yarattım misali...
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler