![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
k.rtçe kitap Meclis'e giriyor
dtp'li vekilin yazdığı k.rtçe kitap, 20 Nisan'dan itibaren TBMM'de sergilenecek.dtp Siirt Milletvekili osman özçelik'in yazdığı k.rtçe kitap, 20 Nisan'dan itibaren TBMM'de sergilenecek.
k.rtçe üzerine çalışmalar yapan Siirt Milletvekili özçelik, Rus yazar Alexander Soljenitsin'in Stalin dönemindeki çalışma kamplarını konu edinen `Ivan Denisoviç'in Bir Günü' isimli romanını k.rtçe'ye çevirdi. Osman Özçelik, TBMM'de 23'üncü dönem milletvekillerinin eserlerinin sergileneceği haberini alması üzerine TBMM'ye başvurdu. Başvurunun kabul edilmesi ile TBMM'de ilk kez bir k.rtçe eser yer alacak. özçelik'in çevirdiği kitap, bu ayın 20'sinde başlayacak 1 aylık sergide yer bulacak. Ayrıca kitap Meclis Kütüphanesi'nde de yerine alacak. özçelik, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bana bunun bir ilk olduğunu söylediler. Zengin bir kütüphanesi bulunan Meclisimizde k.rtçe bir kitabın bulunmaması büyük eksikliktir dedi. dedi.k.rtçe kitap meclise giriyormuş her yere girdiler bir meclisin kütüphanesine girmedikleri kaldı. Aslında bunlara değil bunlara izin verenlere kızmak gerekiyor.Birde k.rtçe kitabın bulunmaması bir eksiklikmiş ben buna anca gülerim.Türkiye Cumhuriyetinin dili Türkçedir ve bu hep böyle kalacaktır. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kürd meclise girmişte,kitabı girmiş çokmu?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Vay bee ne kadar da demokratik (!) bir ülke olduk!!!!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu yaşadığımız günler daha iyi günler. Zaman gelecek bu günleri mumla arıyacağız, 2.meşrutiyet döneminin kokusu eser gibi oluyor burnuma, ama yüce Türk budunu bir uyanmaya görsün. Sonra bir geliriz ki ardımızda bıraktığımız eserler asırlarca hissedilir. Er yada geç bu yüce budun uyanacaktır. Sonrası mı TÜRK düşmanlarını alakadar eder
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
daha da kötüsü yakındır...
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
TürkçüTurancı
|
Sayıları zaten 15 milyon civarı şimdi dün meclise girdiler bugün dillerini sokuyorlar.Kürt işbirlikçisi bu hükümet olduğu sürece ülke kürtleşmeye mahkum kalıcak,bu duruma acilen müdahale edilmesi lazı.Yoksa Türkiye Türkleri benliklerini kaybetmeye başlıycaklar amaçlananda bu zaten ümmetçi ve kürtçü poltikayla Türklerin gücünü kırmak ama bizlker olduğumuz sürece bu asla gerçekleşmeyecek
Y.N: Otağ kurallarımız arasında dilbilgisi kurallarına uymanın önemle üzerinde durulmuştur. Göz önünde bulundurun!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Artık desteklemek için Akepeliler birer tane alırlar kardeşlerinin kitabını.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bu bölücülere taviz verdikçe devamı gelir. Siyasi iktidarlar oy kaygısı ile bunlara taviz veriyolar başbakan on iki milyar dolarlık yatırım yapacakmış. ben askerliğimi OHAL bölgesinde yaptım ve oralarda hiç fakir insan göremedim. bu adamların evleri dıuşarıdan dam gibi görünse de evlerinin önündeki arabalardan bahseden yok. Oralarda hiç yerli araba göremezsiniz. Görürüsenizde o araba orada memurluk yapan bir TÜRK'e aittir. Yurdumuzda ekonomik açıdan bi sorun varsa bu sorun TÜRK sorunudur. ben gariban kürt görmedim. Ama adamlar ağlanmayı adet haline getirmiş.Devlet yatırım yapmıyor falan filan iş imkanı yok. Fabrika yok. Vb. Fabrika olsa ne olacak adam kaçakçılıktan ve Eroin üetmekten çok müthiş paralar kazanmak varken gidip çalışırmı ya bu nankör (kırolar)
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
1-) önce k.rt diye bir kavim var mı? kavim yoksa k.rtçe diye bir dil nerden uyduruldu ?
2-)k.ürtçe denilerek varlığı kanıtlanmak istenen dilin bir yapısı,grameri,sözdizimsel oluşumu-hadi bunları geçtim,bir söz dağarcığı bütünlüğü var mı? 3-)böyle bir dil var ve varlığı kanıtlandıysa neden Ağrı'daki bir k.ürtle Urfa'daki k.ürdün kullandığı kelimeler birbirini tutmuyor? 4-)Okuduğum okulda bu soysuzlardan çok olduğu için bazen kulak misafiri oluyorum.cümlelerinin aralarında sürekli Türkçe kelimeler kullanıyorlar.yoksa o güzel (!) k.ürtceniz sizi anlatmaya yetmiyor mu? o peşmerge vekiline bu soruları sorsam acaba ne cevap verecek merak ediyorum... |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yahu bir dilden söz edebilmemiz için ilk öncelikle o dilin matematiğinin olması lazım.
Misal Türkçe'nin matematiği: bir,iki,üç ... İngilizce'nin matematiği: one,two,three... Almanca'nın matematiği: ein,zwie, drei... Farsça'nın matematiği: yek,du,se... Ve bunları çoğaltabiliriz. Oysa ki k*rtçe diye tabir edilen dil(?)'in bir matematiği yoktur. Tamamen Farsça'dan çaldıkları sayıları kullanmaktadırlar. Bilimsel bir gerçeklik vardır ki; matematiği olmayan bir dilden asla ama asla söz edilemez. Milleti oluşturan temel unsur da dil olduğuna göre, dili olmayan bir milletten de söz edilemez. Hem tarihleri, hem simgeleri, hem dilleri, hem de millet oldukları, kendi uydurdukları ve bilimsellikten uzak safsatalardan ibarettir. Üstelik uydurdukları yalanlara kendileri de inanıyorlar. Ne komik.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yüce Türk Ordusu Mensubu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hep aklıma takılan bir nokta var; şimdi, bu k.rtçe denilen dil ortadoğu kaynaklı. Bu dilin çıktığı yıllarda etrafındaki tüm ülkeler arab alfabesi kullanmıyor muydu? Bunlar nasıl oluyor da x li, w li alfabe uydurabiliyorlar? (vahiy inmişdir diye tahmin ediyorum ben ama...)
Sanal dünyada dolanan ancak kaynağında tereddüt ettiğim bir belgeye göre tamamen ingiliz uydurması bir dilmiş. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bunlara bu dille ilgili hazırlanan kaynakları ingiliz bilim adamlari Türkiye üzerinden geçirmişler. Bilgisayarda tarama yapıp bulabilirsem, o belgeyi sizinle de paylaşacağım. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|