Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.11.2007, 10:01   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kaçırılan 8 asker tutuklandı

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak.

Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan soruşturmadan sonra Van’a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme’ye sevk edildi.

Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi’ne gönderildi.

Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 10:19   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 546
Suçun kapsamı daha geniştir bence. Sadece basına yansıyan gerekçeler bunlar sanırım. Haber için teşekkürler.
Alt 11.11.2007, 10:46   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Çok iyi olmuş. Genelkurmay Başkanlığı o asker müsvetteleri hakkında daha neler öğrenmiştir neler de basından gizliyordur. Bakın Genelkurmay Başkanımız dünkü açıklamasında "ayağım frende konuşuyorum, eğer herşeyi söylesem toplumsal kargaşa çıkar" demişti.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 11:12   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 86
Bu itleri besleyecek miyiz? Şu ana kadar besledik ama gözümüzü oydular!
Tengri Pusat Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 13:01   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 214
az bile yapildi. bu asker arkadaslar ayni yatagi, ayni yastigi, ayni yemegi paylastigi arkadaslarinin katilleri ile güle oynaya vakit geçirip, utanmadan tüm dünyanin gözü önünde sarmaş dolaş vedalasarak kendilerini yeterinçe rezil ettiler zaten. bu utançla hiç bir Türk evladina yakismaz.
K_O_P_R_U_L_U Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 13:05   #6 (İleti Bağlantısı)
TÜRK için,TÜRK'e göre

Keskin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 14
Umarım cezaevinde gerekli ilgi ve alaka gösterilir bu vatan hainlerine ..

Ayrıca iyiki ölmemişler, iyiki yaralanmamışlar; bu gibi itlerin kaza ile şehit yada gazi olduklarını düşünmek bile ürpertiyor beni.

Belliki Tanrı'da onları yanına, o yüce mertebeye istemedi ve yanına almadı.

Tanrı TÜRK'ü korusun, ve yüceltsin. Askerimizin kılıncını keskin kılsın.
Keskin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 13:21   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 148
Politik aciklamalari bir yere birakip bu hayinlerin vatana ihanet ettikleri, kalleslik yaptiklari, terör örgütünün birer üyesi olduklari deklare edilmeli.

Bu sekilde ihanet edenlerin cezasiz kalmadigi gösterilmeli ve az da olsa sehit yakinlarinin yüreklerine su serpilmeli.
Alt 11.11.2007, 13:37   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

memet12 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
çok güzel olmuş sevindim
ihanet edenler cezasız kalmamalı
memet12 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 13:58   #9 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 86
Birkaç gün sonra salarlar hiç şüpheniz olmasın, bu devlet hangi haini cezalandırdı.
Alt 11.11.2007, 16:45   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 69
ASKERLERİN MAHKEMEYE VERDİĞİ İFADELER

İP. Er. İlhami Demir: "Ben birliğimde mg-3 nişancısı olarak görev yapmaktaydım. Çatışma başlayınca mevzilerde yerimizi aldık. Etrafımız çok sayıda terörist tarafından sarılmıştı. Mühimmatım bitinceye kadar üzerime düşen görevimi yaptım. Mühimmatım bitince teröristler etrafımızı sardı. Teslim olmak zorunda kaldım. Benimle aynı mevzide İrfan Beyaz vardı. Ateş azalınca Cüneyit Demis 'tepe düştü, komutanlar bizi çağıyorlar' dedi. Biz de gerideki mevzilere doğru gitmeye kalktığımızda teröristler etrafımızı tamamen sarmıştı. Yapacağımız bir şey kalmamıştı. O tepede bulunan bütün komutanlar ve askerler gitmişlerdi. Ben görevimizi yaptığımıza inanıyorum. "

P. Er. İrfan Beyaz: "Ben mg-3 nişancısıydım. Çatışma süresince teröristlere karşılık verdim. Silahım birkaç kez tutukluk yaptı ve tutukluluğunu giderip ateşe devam ettim. En son namlu şişti. Ateşe devam edemedim. Bu arada Cüneyt Ömür yanımıza geldi ve bizden şarjör istedi. Bizde yoktu. Bu arada Hasan Hüseyin Karacadağ geldi. Ömür'e, 'tepe düştü, komutanlar geri çekiliyoruz dedi, geride kimse kalmasın' dedi. Ben de biz de geliyor muyuz dedim. Ben ve İlhami ayağa kalktık, bir iki adım atmıştık ki, etraftan teslim olun diye sesler duyduk. Ben de komutanlarımız sanarak, komutanım diye hitap ettim. Karşımdaki ses, ne komutanı tepe düştü. Teslim olun dedi. O zaman terörist olduklarını anladım. Yanımıza geldiler ve biri üzerimizi aradı. Cebimde el bombası vardı. Çıkarıp aşağı attı. Ben üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Çatışma sırasında herhangi bir komutanımız ya da askerden destek görmedik. Kendi başımıza çatıştık. "

P. Er. Özhan Şabanoğlu: "Ben birliğimde havan nişancısı olarak görev yapıyorum. Çatışma sırasında yanımda şehit düşen Mustafa Uzman Çavuş vardı. 106'lık havan ile iki mermi attıktan sonra tutukluk yaptı. Mustafa Uzman havana bir iki tekme attı. Çalışmayınca 81'lik havan mevzisine geçelim dedi. Bu mevzide Fatih Atakul da vardı. 81'lik havanla teröristlere 20 civarında mermi attık. Bu sırada Mustafa Uzman başka mevziye geçti. Bizim bulunduğumuz mevziye teröristler el bombası atmaya başlayınca yan taraftaki kayalıkların arasında mevzi aldık. Ben de HK-33 piyade tüfeği vardı. Fatih'te yoktu. Ben iki şarjör mermi bitinceye kadar teröristlere karşılık verdim. Mermi bittikten sonra etrafımız sarıldı. Teslim olun çağrısı geldi. Ben mermimiz kalmadığı için karşılık veremedim. Teslim olmak zorunda kaldım. Görevimi yaptığıma inanıyorum. Çatışma esnasında çağırmamıza rağmen hiçbir komutanımızdan ya da askerden bize destek gelmedi. "

P Er. Fatih Atakul: "Çatışma başladığında ben 81'lik havan mevzisinde tek başımaydım. Daha sonra şehit olan Mustafa Uzman ile Özhan Şabanoğlu yanıma geldiler. Teröristlere 20 civarında havan mermisi attık. Mustafa uzmanın piyade tüfeği yoktu. Benim tüfeğimi alarak teröristlere karşılık verdi. Bir ara yanımızdan ayrıldı. Benim tüfeğimi de götürmüştü. Bu arada bizim mevziye el bombası atılınca Özhan'la kayalıkların arkasında giderek siper aldık. Özhan kendi tüfeği ile bir süre ateş etti. Mermisi bitti. Teröristler etrafımızı sardı. Mevzileri el bombası atarak imha ediyorlardı. Teslim olun çağrısı yaptılar. Uzman çavuş evliydi. Ben nişanlıydım. İkimiz mevzideki uzman çavuşu korumak için çıkarak teslim olduk. "

P. Uzman Çavuş. Halis Çağlayan: "Ben birliğimde tim komutanı olarak görevliydim. Ayrıca, komutanımız termal kamera ile gözetleme yapma görevini de bana vermişti. Termal kamera pille çalıştığı için ara sıra dinlendiriyordum. Akşam üzeri karşı tepelerden el feri görüntüsü aldıklarını söylediler. Ben akşam birkaç kez termal kamera ile gözetleme yaptım. Ancak görüntü alamadım. Hatta termal kamerayı dinlendirdiğim aralarda İrfan Beyaz'daki gece görüş dürbününü alarak da gözetleme yaptım. Ara sıra komutanımıza da rapor verdim. Dinleme yapan arkadaşlar o saatlerde yoğun konuşmalar tespit etmişler. Bu konuşmaları değerlendirmeye çalıştık. Hatta ben komutanımıza da buralarda bir hareketlilik olabilir diye fikrimi söyledim. Saat 24 sıralarında Selçuk uzmanın dinlenme olarak kullandığı çadırlar bölgesine uğramıştım. Tekrar gözetleme yerine gitmek için çıktığım sırada hemen döneceğimi düşünerek silahımı yanıma almamıştım. Bir anda etraftan silahlarla ateş edilmeye başlandı. Silahımı almaya gitmek istedim. Çok yoğun ateş vardı. 81'lik havan mevzisinin orada sahipsiz bir silah ve hücum yeleği gördüm. Bu silah ve hücum yeleğini alarak mevzi aldım. Bu sırada askerler düzensiz ve birbirlerine yakın mevzi almışlardı. Onları da yönlendirdim ve yakın durmayın dedim. Yoğun ateş altında olan mevzilere girmemelerini söyledim. Bir süre elimdeki silah ile ateş gelen kısımlara karşılık verdim ve şarjörümdeki mermi bittiğinde hücum yeleğindeki son şarjörü taktım. Bu sırada teröristler çok yaklaşmışlardı. Sesleri duyuluyordu. Yoğun ateş baskısı vardı. İçlerinden birisi çok düzgün Türkçe ile bizim askerlere teslim olun çağrısı yapıyordu. Ben bu kişiyi gördüm. Nişan alarak ateş etmek istedim. Ancak silah tutukluk yaptı. Tutukluluğunu gidermeye çalıştım ve şarjörü takarak tekrar ateş etmek istedim. Bu ara Ramazan Yüce'nin Kürtçe bildiği için teröristlere Kütçe bir şeyler söylediğini duydum sanırım. Onlar da teslim olmuştu. Bana iyice yaklaşan teröristlere silahım tutukluk yaptığı için ateş edemedim. Bu sırada biri bana silahını doğrulttu ve teslim ol dedi. Ben silahımı almasınlar diye kayalara doğru karanlığa bıraktım. Beni yukarı götürdüler ve termal kameranın yerini sordular. Arızalı olduğunu ve çalışmadığını söyledim. Daha sonra bizi götürdüler. Teröristlerden de yaralananlar vardı. Çatışma esnasında özellikle ben ve birkaç asker teröristlere karşı yoğun tarama ateşi açmıştık. Bu tarama ateşini kimin yaptığını sordular. Ben kendim yaptığımı söylemedim. Diğerleri de söylemediler. Ben görevimi yaptığıma inanıyorum. "

P. Er. Ramazan Yüce: "Ben birliğimde havan nişancısı olarak görevliydim. Ancak ben Kürtçe bildiğim için komutanımız beni dinleme kestirme cihazının başında görevlendirmişti. Gündüz ben, gece Fuat duruyordu. Çatışma günü akşam üzeri ben bazı şifreli konuşmalar kaydettim. Bunları Türkçeye çevirerek komutanımıza bildirdim. Daha sonra görevi teslim ettim. İstirahata çekildim. Saat 24 sıralarında çatışma başlayınca ben de silahımı alarak kestirme cihazın olduğu mevzi bölgesine gittim. O bölgede çok yoğun el bombası ve silah atışı vardı. Fuat arkadaşım ve Halil uzman çavuş o mevzideydiler. Ben de o kayaların arkasında siper aldım ve bir şarjör süresince ateş ettim. İkinci şarjörü taktığımda silahım tutukluk yaptı. Teröristlerin eline geçmesin diye kayaların arkasına saklandım. Şehit olan Mustafa Uzman Çavuş beni 81'lik havan mevzisine çağırdı. 3 sefer Mustafa uzman ile havan atışı yaptık. Bu arada yakınımdaki mevzilere sızma oldu ve yoğun olarak mevzilere el bombası gelmeye başladı. Herkes dağılmıştı. Halis Uzman ve Özhan arkadaşım teröristlere doğru yoğun tarama ateşi yapmaya başladılar. Mustafa uzman da birisinin silahını alarak teröristlere ateş etmişti. Benim bulunduğum yere düşen bir el bombası ile ben elimden ve başımdan yaralandım. Bize iyice yaklaşan bir bayan terörist beni vurdular, beni bu tarafa götürün diye Kürtçe bağırıyordu. İçlerinden bize Türkçe olarak teslim olun diye bağıranlar vardı. Ben yaralandığım için ve karşılık verecek silahım olmadığı için teröristlere Kürtçe olarak teslim oluyorum diye cevap verdim. Beni yanlarına aldılar. Kod adını sonradan öğrendiğim Cemşit Kod adlı Türkçe konuşan terörist beni silahla tehdit ederek diğer askerlere söyle teslim olsunlar dedi. Ben de bunun üzerine tepelere doğru teslim olun diye iki üç kez söyledim. Zaten o tepelerde bizim askerlerden kimse kalmamıştı ve teröristlerin eline geçmişti.

__________________________________________________ ______________________________

Hainler, dağda teröristlerle çay içip fink atarken, kendilerine söylenmesini tembih edilen şeyleri ağız birliği etmişlercesine mahkemede birbir söylemişler. Bunlar askere gitmeden önce haindi, askerde haindiler, hala hainler...

Ulan Türk düşmanı soysuz itler orada 12 evladımız şehit düşene kadar kahramanca çarpışmış! Siz köstebeklik yapıp Türk'ü sırtından vurmuşsunuz bir de "bize yardım gelmedi" diye psikolojik harp yapmaya devam ediyorsunuz!!!

Ben olayı çözdüm. Bu Adanalı ve kürt asıllı uzman çavuş olayın lideridir. Emrindeki 4 tane kürd itini yanına alıp kumpası kurmuştur. Zaten termal kamera da ondaymış. Sürekli "termal yok muydu nasıl fark etmemişler" diye soruluyordu basında.İşte bu hain yüzünden fark etmediler çünkü kürde güvendiler! Tercümanlık yapan ve sözde kürtçe konuşmaları komutana ileten kürt de (Ramazan Yüce), bilerek yanlış tercüme yapmış ve birliği yanıltmıştır. Hain Fatih Atakul, elinde tüfek olmasına rağmen çatışmıyor ve Türk soylu bir uzman onun tüfeğini alıp çatışmaya devam ediyor!

Bu arada hainlerin yalan ifadelerine bakmayın, yapılan incelemede hiçbirinin tüfeğinin ateşlenmediği 3-4 gün önce yapılan incelemede ortaya çıkarılmıştı. Bu 8 köpekten hiçbiri de tek kurşun sıkmamış! Zaten sıksalar teröristlere değil bizim askerlere sıkarlardı!
Akrep Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 17:02   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 54
Çok güzel noktaların altını çizmişsiniz akrep.
Benim de dikkatimi çekmişti bu onursuzların ruj tv de yaptıkları röportajda. Üç kuruşluk aklıyla, 3 aylık eğitimiyle (ki hayatlarındaki tek eğitimleri de olabilir) komutanlarına çamur atıyorlardi...
Sormazlar mi adama:' Be onursuz!
TSK komutanları askerine destek vermediği için mi 27 yıldır elinde silahla esir alınan ilk Türk Askeri(!) sizsiniz?'
Ankara Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 17:20   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 148
Hayinler konustukca batiyor. Kameralar karsisinda gerilla dedikleri itlere simdi terörist deme nezaketini göstermisler.

Ortak cümleler dikkatimi cekti. Görevimizi yaptığımıza inanıyorum, destek gelmedi ve silahlarimiz tutukluk yapti.

Elinde MG-3 var ve sen teslim oluyorsun. Bütün agir silahlar da bu itlerin elindeymis.
Alt 11.11.2007, 17:34   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,185
sözde esir alınan 8 asker haberini ilk duyduğumda ısrarla ve inatla hep söyledim..

esir alma olayı kati surette yoktur...

TÜRK ASKERİNİ ESİR ALMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.. ÖLÜR AMA ASLA TESLİM OLMAZ.

bu 8 asker kılığına girmiş hain ; birliğimizin yerini pkk'ya bildiren , tek bir taş bile atmadan kuzey ıraka terörist arkadaşlarının yanına gidip , çay kahve ve sigara içen , kameralara sırıtarak poz veren VATAN HAİNİ , KÖSTEBEKLERDİR.

8 kişi pkk'nın propagandasına yardım ettikten sonra işleri bitince hüzünle arkadaşlarını bırakıp ülkeye dönmek zorunda kaldıklarında ; bunların mutlaka sorgulanıp tutuklanacağını belirtmiştim..

esasen , olayın altında daha büyük ihanetler vardır.. hatta 12 askerimizi şehit edenlerden bir kısmı bu 8 hain olabilir..
yani kendi silah arkadaşını şehit ettikten sonra pkk'lı arkadaşlarına katılma olayı bile vardır..

Genel Kurmay ; soruşturma sonucu elde ettiği önemli istihbari bilgilerin hepsini kamuoyuna açıklamayacaktır. çünkü ; askerlikte gizlilik esastır.

netice olarak askeri mahkeme bu 8 haini tutuklayarak cezaevine koymuştur...

Rahat uyuyun şehitlerimiz....
kanınız yerde kalmadı ...kalmayacakta..... hiç değilse şehitlik mertebesine eriştiniz.
bu 8 vatan haini gibi gidip teröristlerle çay içip öpüşmediniz.
Ne mutlu size ....ne mutlu sizi yetiştiren ana babalara...
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.11.2007, 18:55   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 27
Büyükanıt paşanın kardeşlik şeklindeki sözlerine kızmıştım ama son söylediği "ayağım frende konuşuyorum yoksa toplumsal kargaşa çıkar" lafı biraz olsun rahatlattı içimi. Umarım Bağbuğ paşanın profesyonel askerlik uygulamasına geçileceğine ilişkin hazirandaki açıklamasında da "toplumsal kargaşa" kaygısıyla bazı düzenlemeler açıklanmamıştır, yani umarım bu yeni düzenlemelerde kürtlere dolu silah dahi verilmeyeceği uygulaması yer alıyordur.
yoksa Tanrı korusun çok duyarız dağlıca gibi haberleri.

Bir de mg3 ve havan gibi ağır silah vermişiz heriflere, olacak şey değil.
Ayrıca telsiz konuşmalarını deşifre etmek istiyorsak buna göre adam yetiştiririz olur biter. Milliyetçi bir Türk gider kürtçe öğrenir ve o yapar bu işi, profesyonelce. Mg3 verilmesinden daha tehlikeli istihbaratı onlara emanet etmek.
Umarım komutanlarımız ve en başta da Genelkurmay ders çıkarır bu olanlardan.
tunas_turan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.11.2007, 03:14   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Başkan Denktaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 611
Atsızcılar olarak hep beraber kandaşlarımızla bu soysuzların ne mal olduklarını ortaya koymuştuk.

Diğer çapulcular gibi kardeş sloganları atmadık atmayacağızda.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler