Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Uluları > Soylu Türk Katunu
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.12.2006, 18:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tomris - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 95
Tomris Rss Beslemesi
Kahraman Türk kadini Tomris

Yüce hakan Tomris Hatun, yaklasik 2500 yil önce Türkistan’da devlet kurmus olan Saka ve Pecenek Türklerinin hakani idi ayni cagda Iran’da da Ahamenid Sülalesi hakim bulunyordu. Bu sülale zamaninda Iran ordulari bir kac defa Dogu’ya saldirarak Türklerle savasmislardi. Tomris’in hakan oldogu cagda, Iran’lilarin basinda Kirus adinda bir hakan bulunuyordu. Bu hakan önceleri Saka Türkleri ile carpisarak onlari yenmis ve Bati Türkelerinin güney kisimlarini ele gecirmisti. Bu savaslardan on yil kadar sonra Kirus, Peceneklere saldirdi. Savasin sebebi, Kirus’un Tomris’le evlenmek istemesi ve Peceneklerin kadin basbugunun bu istegi reddetmesi idi. Tabi bu sebep, o cagdaki usullere göre cok önemli idi. Cünkü, Tomris, Iran hakanila evlendigi taktirde, hakan bulundugu ülkelerde, Kirus’un eline ve dolaysiyla Iran’lara gecmis olacakti. Iste teklifi, Türklerin kadin hakani tarafindan geri cevrilince, esasen kan dökücü bir insan olan Kirus, cilgina döndü ve kendisi ile evlenmeyi kabul etmeyen bu kadin Hakanina cezasini vermeye karar verdi. Kirus önce, Tomris’in oglunun emri altindaki Türk öncü kuvvetleriyle karsilasti ve onlari bozguna ugratti. Tomris’in oglu yagilara (düsmana) yenilmenin verdigi yasla kendini öldürdü. Bu savasi kazanan ve gözleri dönmüs olan Kirus, Türk Hakani Tomris Hatunun da üzerine yürüdü. Türklerle, Iranlilar bir kere daha karsi karsiya getiren bu savas, pek kanli oldu. Önca her iki taraf birbirlerine ok atmaya basladilar. Bu oklasmalar öyle siddetli oldu ki, iki taraftan yaralanmayan hemen hemen kimse kalmadi. Böylece gayet kanli bir baslangictan sonra, ordular mizrak ve kiliclar ile gögüs gögüse geldiler. Türklerin kadin basbugu ile Iranlilarin erkek Hakaninin yönettigi bu savasin sonu cabuk geldi. Her vurusmada oldugu gibi, bunda da zafer kartali, kahramanlik, askerlik kabiliyeti ve bilimde üstün olan Türklerin oldu. Bu savasi yine Türkler kazanmisti. Yüca Türk Hakani Tomris Hatun hem ulusunun ve ulu yurdunun sevgisiyle ve hem de savasta yenildigi icin hayatina kiymis olan sevgili oglunun, gönlüne saldigi büyük aci ile dövüsmüstü ve basardigi bu kahramanca dövüsle, Iran ordusunun büyük kismini cansiz olarak yere sermis olmakla birlikte Ahamenid sülalesinin azgin Hakani Kirus’uda kaiyp (telef) etmisti. Kirus hayatinda cok kan akitmis bir Hakandi. Bunun icin, kahraman Türk kadini Tomris, bu kan akitici adama, acuna (dünyaya) ibret teskil edecek muamelede bulundu ve Kirus’un kafasini kan dolu bir ficiya atarak, ”hayatinda kan icmeye doyamamistin, simdi doya doya ic” dedi. Bu olay yüzyillarca uluslar arasi dillerinde söylendi durdu ve bugüne kadar ulasti. Iste Tomris hakkinda tarihin (kaynak) bilgileri bundan ibarettir. Geri kalan bircok hususlar efsanelerle karismaktadir. Tomris Hatun, o sirada Türklerin bir bölumünün , yani Peceneklerin Hakani idi, karsisindaki Ahamenid ise bütün Iran’in Hakani idi ve Iranlilarin ordusu cok büyüktü ve basinda bir erkek vardi ama karsisindaki ise ulusu ve yurdunu sevgisi ile dolu bir Türk kadini idi.
Alt 17.07.2007, 13:55   #2 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 145
KurtcebeNoyan Rss Beslemesi
Buda gösteriyorki Tomris katun gibi TürkçüTürk katunları en az Türkçü Türk erkekleri kadar bozkurt gibi yiğit ve atılgandır.
Kandaşım Tomris kağan'ı daha önce duymuştum ama hakkında pek azbilgiye sahiptim..Bu iletinle soylu Türk katunu Tomris kağan hakkında öğrendiklerim beni memnun etti. İnanıyorum ki Mete Han'ın Cengizhanın, BilgeKağan'ın Atatürkümüzün bulunduğu Tanrı dağındaki Türk otağından bizi izliyorlar..Onlara layık birer Türk ırkçısı olmaya yemin etmişiz..
KurtcebeNoyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2007, 01:03   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KUTADGU_BİLİG - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 40
KUTADGU_BİLİG Rss Beslemesi
Alıntı:
KurtcebeNoyan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İnanıyorum ki Mete Han'ın Cengizhanın, BilgeKağan'ın Atatürkümüzün bulunduğu Tanrı dağındaki Türk otağından bizi izliyorlar..Onlara layık birer Türk ırkçısı olmaya yemin etmişiz..
Tamamen katılıyorum
KUTADGU_BİLİG adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.08.2007, 14:00   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GökTürkAlp - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 515
GökTürkAlp Rss Beslemesi
Bu ülkenin Tomris gibi kadın liderlere nene hatun gibi Türk kadınlarına ihtiyacı var umarım bu ihtiyaç en kısa zamanda giderilir...
GökTürkAlp adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2007, 14:45   #5 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Yaşadığı Yer: TÜRKİYE
İletiler: 2
alacakaranlik Rss Beslemesi
Alıntı:
KurtcebeNoyan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Buda gösteriyorki Tomris katun gibi TürkçüTürk katunları en az Türkçü Türk erkekleri kadar bozkurt gibi yiğit ve atılgandır.
Kandaşım Tomris kağan'ı daha önce duymuştum ama hakkında pek azbilgiye sahiptim..Bu iletinle soylu Türk katunu Tomris kağan hakkında öğrendiklerim beni memnun etti. İnanıyorum ki Mete Han'ın Cengizhanın, BilgeKağan'ın Atatürkümüzün bulunduğu Tanrı dağındaki Türk otağından bizi izliyorlar..Onlara layık birer Türk ırkçısı olmaya yemin etmişiz..
cümleten esselamünaleyküm gönüldaşlarım. arapça hoşunuza gitmedi mi? benimde gitmiyor. adım türk, kanım türk, dilim türk, herşeyim türk. ama ne yazık ki sokağa çıktığımda türk örf ve adetleri ile yaşayan aileler göremiyorum. hepsi araplaşmış. hepsi arap adetlerini yaşıyor. hatta kocasının arkasından yürüyenler bile var. oysa türklükte kadının yeri hiçbirzaman arkalarda olmamıştır. oysa türk kadını çocuklarına ata binmeyi, kılıç kuşanmayı, silah kullanmayı, ok atmayı, savaşmayı öğretmiştir. görev bilmiştir. siz kalkın bu kanında yavuzluk olan cengaver kadını numunelik eşya gibi bir köşeye koyun dursun. sonrada bütün bu araplaşmalarınıza karşın biri size arapça selam verince olay çıksın. tüm araplaşanlara inadına sa. gerçek türklere ise selamlarımı saygılarımı iletir anlayışlarını beklerim. ortalama 1 yıl önce eski sitemizde bu konuyu daha detaylı yazdığımı hatırlıyorum. lakin değerli eski üyemiz kutcebenoyan okumadan geçmiş anlaşılan. yazımı okumamasına içerlemiş olsamda 1 yıllık bir gecikmeyle sonunda tomris ile tanışmış olmasına sevindim. tomris katun'u bildim bileli günümüzde hala kan içmeye doymamış baş isimlere onun yöntemiyle kan içirmek istemişimdir. her şehit için, her masum insan için, her nefes için. bizden alınan her bir için bin almak istemişimdir. ve hala da istiyorum. saygılar.
alacakaranlik adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2007, 14:58   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Asena_Ağansoy - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 7
Asena_Ağansoy Rss Beslemesi
Abim bana Tomris demişti bir keresinde.Ne anlama geldiğini bilmiyordum, sordum o da açıkladı.Çok gururlanmıştım ve Tomrisin yaptığı,alacakaranlık'ın da yapmak istediği gibi ben de o itleri kendi kanlarıyla dolu fıçılarda yuvarlamak istiyorum!

ve ileride Tanrı bana bir kız çocuğu bahşederse, adı mutlaka Tomris olacak.
Asena_Ağansoy adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2007, 15:01   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 435
İsenbike Rss Beslemesi
Alıntı:
alacakaranlik´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
cümleten esselamünaleyküm gönüldaşlarım.
Arap'ın selamını vererek girdiğin otağa dikkat et! Hünermiş gibi başına es takısı takınca daha mı kutsal oluyor bedevi dili? İletinin giriş kısmını değiştirmen için fazla süre verilmeyecektir!
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2007, 15:25   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 794
ALTAR Rss Beslemesi
Alıntı:
cümleten esselamünaleyküm gönüldaşlarım. arapça hoşunuza gitmedi mi? benimde gitmiyor. adım türk, kanım türk, dilim türk, herşeyim türk. ama ne yazık ki sokağa çıktığımda türk örf ve adetleri ile yaşayan aileler göremiyorum. hepsi araplaşmış. hepsi arap adetlerini yaşıyor. hatta kocasının arkasından yürüyenler bile var. oysa türklükte kadının yeri hiçbirzaman arkalarda olmamıştır. oysa türk kadını çocuklarına ata binmeyi, kılıç kuşanmayı, silah kullanmayı, ok atmayı, savaşmayı öğretmiştir. görev bilmiştir. siz kalkın bu kanında yavuzluk olan cengaver kadını numunelik eşya gibi bir köşeye koyun dursun. sonrada bütün bu araplaşmalarınıza karşın biri size arapça selam verince olay çıksın. tüm araplaşanlara inadına sa. gerçek türklere ise selamlarımı saygılarımı iletir anlayışlarını beklerim. ortalama 1 yıl önce eski sitemizde bu konuyu daha detaylı yazdığımı hatırlıyorum. lakin değerli eski üyemiz kutcebenoyan okumadan geçmiş anlaşılan. yazımı okumamasına içerlemiş olsamda 1 yıllık bir gecikmeyle sonunda tomris ile tanışmış olmasına sevindim. tomris katun'u bildim bileli günümüzde hala kan içmeye doymamış baş isimlere onun yöntemiyle kan içirmek istemişimdir. her şehit için, her masum insan için, her nefes için. bizden alınan her bir için bin almak istemişimdir. ve hala da istiyorum. saygılar.
Türk büyük harfle başlar.Bir de dilim Türk demişsin.
Bu ne perhiz bu ne Lahana turşusu
ALTAR adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2007, 15:39   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.792
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
Sen Türk falan olamazsın.

Çünkü Türk olan:

1- Arap'ın selamını verecek kadar soysuz, ilkel ve lümpen olmaz.

2- Türk'ün dili olan Türkçe'yi düzgün ve doğru bir biçimde yazıp konuşur.

3- "Türk" sözcüğünün ve Türk kahramanlarının adlarının ilk harfini "küçük" harfle yazmaktan rahatsızlık duyar.

Üyeliğin iptal edilmiştir.
Alt 17.11.2007, 17:10   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
korkutuskudar Rss Beslemesi
Türk ırkı zekidir. Alacakaranlik adlı üyeyi tanıyorum. 3 yıldır elimi uzatsam dokunacak kadar yakınındayım. Ne yaptığını, ne ettiğini, nasıl vakit geçirdiğini ve ne amaçla buraya geldiğini biliyorum. Dürüstçe söyleyeyim; buraya geliş nedenim sadece bu. İnternet gezginlerinden değilim. Siz Alacakaranlık adlı üyeye istediğini verdiniz. Yazdığı yazıda amacını zaten belli etmiş. O nasıl hitap ettiği kişinin ensesinde olmaktan zevk alıyorsa; bende onun ensesinde olmaktan zevk alıyorum. O istediği kişiye bunu hissettirdi. Bende ona :)
korkutuskudar adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler