![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KAPLUMBAĞALAR
Yaklaşık 7 aydır evimde kara kaplumbağası besliyorum.Son 3 aydır uyur gezer bir halde.Kaplumbağalar kış uykusuna yatıyor diye biliyorum.Acaba evin şartlarından dolayı kış uykusuna başlayamadımı acaba?Son 3 aydır pek bir şey yemedi.Acaba konu üzerine bilgisi olan varmı?Benim kaplumbağa hastamı , uykulumu?
Esenlikler.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
kışın verdiği mayhoşluktur bu arada nasıl bir ortamda besliyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben de bir ara beslemiştim kaplumbağa. Benimki su kaplumbağasıydı. Fakat çok cansız ve insana hayvan besleme zevki vermeyen canlılar olduğundan, biraz besledikten sonra bir arkadaşıma hediye ettim gitti.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım. İlk gün bir su kaplumbağasına göre oldukça hareketliydi. Günlük olarak verdiğim buğday büyüklüğündeki yemini yiyordu. Anlayacağınız herşey çok güzel gidiyordu. Fakat bir müddet sonra nedenini anlayamadığım bir sebepten ötürü yemek yememeye başladı. Bu durum aşağı yukarı 1 hafta sürdü. Bunun üzerine kaplumbağayı aldığım yere götürdüm ve durumu anlattım. Çalışanlardan biri yanlızlık çekiyordur o yüzden yemek yemiyordur dedi. Bende o gün yanına bir tane arkadaş daha aldım. Almaz olaydım... Meğersem benim su kaplumbağası hastaymış ve son günlerini yaşıyormuş. Yanına aldığım yeni arkadaşınada bu hastalığı bulaştırmış. Olaydan sadece 1 hafta sonra ikiside aynı gün öldü. İkisininde yan yana duran cansız bedenlerini gördüğümde çok üzülmüştüm hatta birkaç gün olayın etkisinden kurtulamadım. Ölümlerinden dolayı kendimi suçluyordum. Neticede beslediğime çok pişman oldum. Su kaplumbağası besleyecek olan soydaşlara tavsiyem çok titiz olmaları ve en ufak bir şüphe esnasında anında aldıkları yere götürmeleri yönündedir. Tabii aklı başında, su kaplumbağları hakkında bilgi sahibi kişilere gitmeliler. Aksi halde benim yaşadıklarımı sizlerde yaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim kaplumbagam kara kaplumbagasi. Yemek yememe ve agir hareket etme sorununu internette bir arastirma sonucunda cozdum. Butun dert 20 derece sicakliktan asagi sicaklikta istahtan kesilip yavas hareket etmeye basliyorlar. Gerekli sicakligi sagladiktan sonra butun sorunlar 2-3 saat icinde bitti. Ayrica 5 yasindan kucuk kara kaplumbagalarinin kis uykusuna yatmasinin engellenmesini tavsiye ediyorlar. Yiyecek olarak marul, marul, marul. Yazin ogleden sonralari gunese cikarmak kabuklarinin sertlesmesi icin cok faydali. Ayrica haftada bir, icinde 1 cm kadar su bulunan bir kabin icine atip dis fircasiyla temizleyip gusul abdesti aldirmak da hem temizlik hem de iman acisindan cok faydali:). Veterinerlerde kaplumbagalar icin ozel yemlerin ve vitaminlerin de oldugunu duydum.Ama hic kullanmadim.
Kendisine (ki adi sakir) 1 metreye 1 metre koliden guzel bir suit yaptim. Burada da onemli olan uyumak icin kullanacagi isik girmeyen kucuk bir bolme daha olmasi.Bunlari saglayinca gayet hareketli ve keyifli oluyorlar. Esenlikler. Not: Turkce icin kusura bakmayin.tunusta internet kafeden arapca klavyeyle yazmaya calisiyorum.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
japon balığı 3-4 cm boyunda kaplumbağalarımdan biri 6 cm boyunda diğeri ise 7.50 cm orta boydalar yani her kaplumbağa o ortamı verince yaşıyor güzelce, o normal kaplarda(amerikada bu kaplara ölüm fanusu demekteler) bende beslemiştim yaşayıp yaşamadığını bile anlayamıyordum çok sağlıklılar şuan akvaryumlarında....
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bunlarda benim Tosbağalarım:
![]() ![]() ![]() |