Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Diğer Evcil Hayvan Türleri
Kayıt ol Bozkurt Listesi Buluşma Arama Yeni İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 15.03.2008, 17:43   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 277
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
KAPLUMBAĞALAR

Yaklaşık 7 aydır evimde kara kaplumbağası besliyorum.Son 3 aydır uyur gezer bir halde.Kaplumbağalar kış uykusuna yatıyor diye biliyorum.Acaba evin şartlarından dolayı kış uykusuna başlayamadımı acaba?Son 3 aydır pek bir şey yemedi.Acaba konu üzerine bilgisi olan varmı?Benim kaplumbağa hastamı , uykulumu?
Esenlikler.
Alt 02.06.2008, 14:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 226
kışın verdiği mayhoşluktur bu arada nasıl bir ortamda besliyorsunuz?
Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 15:18   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,632
Ben de bir ara beslemiştim kaplumbağa. Benimki su kaplumbağasıydı. Fakat çok cansız ve insana hayvan besleme zevki vermeyen canlılar olduğundan, biraz besledikten sonra bir arkadaşıma hediye ettim gitti.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 15:38   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KUBİLAY KAĞAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 84
Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben de bir ara beslemiştim kaplumbağa. Benimki su kaplumbağasıydı. Fakat çok cansız ve insana hayvan besleme zevki vermeyen canlılar olduğundan, biraz besledikten sonra bir arkadaşıma hediye ettim gitti.
Yaklaşık bir ay önce bende su kaplumbağası besliyordum. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi çok hareketsiz hayvanlardır. O kadar hareketsiz oluyorlar ki bazen yaşayıp yaşamadığını insanın kontrol edesi geliyor.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım. İlk gün bir su kaplumbağasına göre oldukça hareketliydi. Günlük olarak verdiğim buğday büyüklüğündeki yemini yiyordu. Anlayacağınız herşey çok güzel gidiyordu. Fakat bir müddet sonra nedenini anlayamadığım bir sebepten ötürü yemek yememeye başladı. Bu durum aşağı yukarı 1 hafta sürdü. Bunun üzerine kaplumbağayı aldığım yere götürdüm ve durumu anlattım. Çalışanlardan biri yanlızlık çekiyordur o yüzden yemek yemiyordur dedi. Bende o gün yanına bir tane arkadaş daha aldım. Almaz olaydım... Meğersem benim su kaplumbağası hastaymış ve son günlerini yaşıyormuş. Yanına aldığım yeni arkadaşınada bu hastalığı bulaştırmış. Olaydan sadece 1 hafta sonra ikiside aynı gün öldü. İkisininde yan yana duran cansız bedenlerini gördüğümde çok üzülmüştüm hatta birkaç gün olayın etkisinden kurtulamadım. Ölümlerinden dolayı kendimi suçluyordum. Neticede beslediğime çok pişman oldum.

Su kaplumbağası besleyecek olan soydaşlara tavsiyem çok titiz olmaları ve en ufak bir şüphe esnasında anında aldıkları yere götürmeleri yönündedir. Tabii aklı başında, su kaplumbağları hakkında bilgi sahibi kişilere gitmeliler. Aksi halde benim yaşadıklarımı sizlerde yaşabilirsiniz.
KUBİLAY KAĞAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 17:05   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 277
Benim kaplumbagam kara kaplumbagasi. Yemek yememe ve agir hareket etme sorununu internette bir arastirma sonucunda cozdum. Butun dert 20 derece sicakliktan asagi sicaklikta istahtan kesilip yavas hareket etmeye basliyorlar. Gerekli sicakligi sagladiktan sonra butun sorunlar 2-3 saat icinde bitti. Ayrica 5 yasindan kucuk kara kaplumbagalarinin kis uykusuna yatmasinin engellenmesini tavsiye ediyorlar. Yiyecek olarak marul, marul, marul. Yazin ogleden sonralari gunese cikarmak kabuklarinin sertlesmesi icin cok faydali. Ayrica haftada bir, icinde 1 cm kadar su bulunan bir kabin icine atip dis fircasiyla temizleyip gusul abdesti aldirmak da hem temizlik hem de iman acisindan cok faydali:). Veterinerlerde kaplumbagalar icin ozel yemlerin ve vitaminlerin de oldugunu duydum.Ama hic kullanmadim.
Kendisine (ki adi sakir) 1 metreye 1 metre koliden guzel bir suit yaptim.
Burada da onemli olan uyumak icin kullanacagi isik girmeyen kucuk bir bolme daha olmasi.Bunlari saglayinca gayet hareketli ve keyifli oluyorlar.
Esenlikler.
Not: Turkce icin kusura bakmayin.tunusta internet kafeden arapca klavyeyle yazmaya calisiyorum.
Alt 11.07.2008, 23:19   #6 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Alıntı:
KUBİLAY KAĞAN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Yaklaşık bir ay önce bende su kaplumbağası besliyordum. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi çok hareketsiz hayvanlardır. O kadar hareketsiz oluyorlar ki bazen yaşayıp yaşamadığını insanın kontrol edesi geliyor.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım. İlk gün bir su kaplumbağasına göre oldukça hareketliydi. Günlük olarak verdiğim buğday büyüklüğündeki yemini yiyordu. Anlayacağınız herşey çok güzel gidiyordu. Fakat bir müddet sonra nedenini anlayamadığım bir sebepten ötürü yemek yememeye başladı. Bu durum aşağı yukarı 1 hafta sürdü. Bunun üzerine kaplumbağayı aldığım yere götürdüm ve durumu anlattım. Çalışanlardan biri yanlızlık çekiyordur o yüzden yemek yemiyordur dedi. Bende o gün yanına bir tane arkadaş daha aldım. Almaz olaydım... Meğersem benim su kaplumbağası hastaymış ve son günlerini yaşıyormuş. Yanına aldığım yeni arkadaşınada bu hastalığı bulaştırmış. Olaydan sadece 1 hafta sonra ikiside aynı gün öldü. İkisininde yan yana duran cansız bedenlerini gördüğümde çok üzülmüştüm hatta birkaç gün olayın etkisinden kurtulamadım. Ölümlerinden dolayı kendimi suçluyordum. Neticede beslediğime çok pişman oldum.

Su kaplumbağası besleyecek olan soydaşlara tavsiyem çok titiz olmaları ve en ufak bir şüphe esnasında anında aldıkları yere götürmeleri yönündedir. Tabii aklı başında, su kaplumbağları hakkında bilgi sahibi kişilere gitmeliler. Aksi halde benim yaşadıklarımı sizlerde yaşabilirsiniz.
Benim 2 tane su kaplumbağam var ve de çok hareketliler su kaplumbağalarının suyu en az 28 derece olmalıdır ve bu ısı da ısıtıcı ile sağlanabilir ve de filtre lazımdır bu hem taze oksijen verir hemde temizler bir de akvaryumları camdan olmalı bu ısıtıcı filtre teçhizatlarını takabileceğiniz şekilde suyu da az olmamalıdır kaplumbağanın boyutuna göre derinliği ayarlanır kaplumbağanın uzunluğunun 3 katı kadar kafidir:)haftada bir canlı balık veriyorum akvaryumlarına bırakıyorum 1 saat sonra baktığımda balıktan eser kalmıyor(japon balığı)bir vatoz besliyordum yanlarında 3 ay durdu ama bir gün işten geldiğimde vatozun yarısı vardı yarım saat sonra tekrar geldiğimde balık ortada yoktu:D benim kaplumbağalarım çok hareketliler(hareketli olmalarını bir vatozu yakalamasından anlayabiliriz vatozlar çok hızlı hareket eden canlılardır ne kadar hareketsiz gözükselerde) ve bir balıktan farkları yok 1 yıldır besliyorum:)
Alt 12.07.2008, 00:38   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,632
Alıntı:
Kaşkır adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim 2 tane su kaplumbağam var ve de çok hareketliler su kaplumbağalarının suyu en az 28 derece olmalıdır ve bu ısı da ısıtıcı ile sağlanabilir ve de filtre lazımdır bu hem taze oksijen verir hemde temizler bir de akvaryumları camdan olmalı bu ısıtıcı filtre teçhizatlarını takabileceğiniz şekilde suyu da az olmamalıdır kaplumbağanın boyutuna göre derinliği ayarlanır kaplumbağanın uzunluğunun 3 katı kadar kafidir:)haftada bir canlı balık veriyorum akvaryumlarına bırakıyorum 1 saat sonra baktığımda balıktan eser kalmıyor(japon balığı)bir vatoz besliyordum yanlarında 3 ay durdu ama bir gün işten geldiğimde vatozun yarısı vardı yarım saat sonra tekrar geldiğimde balık ortada yoktu:D benim kaplumbağalarım çok hareketliler(hareketli olmalarını bir vatozu yakalamasından anlayabiliriz vatozlar çok hızlı hareket eden canlılardır ne kadar hareketsiz gözükselerde) ve bir balıktan farkları yok 1 yıldır besliyorum:)
Sizin beslediğiniz kaplumbağalar çok büyük anlaşılan. Koca japon balığını yiyebildiklerine göre öyle olmalılar. Benim beslediğim kaplumbağalar, normal bir japon balığı yemini bile güç yiyordu. Yani küçüklerdi.
Alt 12.07.2008, 00:44   #8 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

japon balığı 3-4 cm boyunda kaplumbağalarımdan biri 6 cm boyunda diğeri ise 7.50 cm orta boydalar yani her kaplumbağa o ortamı verince yaşıyor güzelce, o normal kaplarda(amerikada bu kaplara ölüm fanusu demekteler) bende beslemiştim yaşayıp yaşamadığını bile anlayamıyordum çok sağlıklılar şuan akvaryumlarında....
Alt 24.07.2008, 21:15   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
Bunlarda benim Tosbağalarım:

Erkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler