Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Askeri Konular > Askeri Konular > Türk Silahlı Kuvvetleri > Kara Kuvvetleri
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.01.2006, 21:18   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yeni Birlik Sembolü

TARİH : 24 OCAK 2006

NO : BD-04 /06

Türk Silahlı Kuvvetleri Birlik Sembollerinin standardizasyonuna yönelik çalışmalar kapsamında, 29 Ekim 2005 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Birlik Sembolü hakkında halkımızın göstermiş olduğu hassasiyet dikkate alınarak, 23 Kasım 2005 tarihli açıklamada da ifade edildiği gibi yeni bir çalışma yapılmıştır.

Yüce Ulusumuzun Büyük Atatürk'e yönelik sevgi ve saygı duygularının ifadesi olarak değerlendirilen dilek, temenni ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanan "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Taslak Birlik Sembolü" kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

Söz konusu "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Taslak Birlik Sembolü" ile ilgili görüş ve önerilerin 31 Ocak 2006, saat 18.00'e kadar gnkur@tsk.mil.tr elektronik posta adresine veya 0 312 419 99 21 numaralı faksa gönderilmesi saygı ile duyurulur.

TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.2006, 21:11   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz Rss Beslemesi
Ben beğendim. ama ilkinin ihtişamı yok. Fakat tepki toplayan bir önceki tasarımdan gayet iyi duruyor...

Ben beğendiğime dair e-posta gönderdim. Bence herkes yorumunu göndermeli...

Gönül isterdi ki bu bröve tartışması hiç olmasaydı da yetkililer Milletin tepkisini çekmeden yeni bir bröve tasarlasalardı. Yoğun tepkiden sonra brövenin değiştirilmesi bende Askerin şu anki komuta kademesine karşı bir soğukluk yaşattı. Kısacası Milletin tepkisiyle değil de direk bu son haline geçilse bence daha iyi olurdu. Umarım güvendiğimiz dağlara kar yağmaz!
Alt 26.01.2006, 22:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
KANDAŞIM BENCE BRÖVENİN DEĞİŞTİRİLMESİ KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİN SINIRLARININ YOKLANMASI ADINA YAPILMIŞ BİR DENEMEYDİ.EĞER BİZ YETERİNCE BİR TEPKİ GÖSTERMEMİŞ OLSAYDIK,"HİLMİ HOCA" VE TAYFASI GERİ ADIM ATMAYACAK VE OLAY OLDU-BİTTİYE GETİRİLECEKTİ.
BU DENEMELERİN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.STADYUMLARDAKİ ATATÜRK,19 MAYIS İSİMLERİNİN KALDIRILMASINI İSTEYECEKLER,SOKAK VE CADDE İSİMLERİNE,OKULLARDAKİ ATATÜRK RESİMLERİNE EL ATACAKLAR.GÜN GELECEK TARİH KİTAPLARINI YENİDEN YAZIP YAKIN GEÇMİŞİMİZİ BİZE UNUTTURMAK İSTEYECEKLER;EĞER BİZ KOYUN ETİ YEMEYE DEVAM EDERSEK...
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.01.2006, 00:21   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz Rss Beslemesi
Çok haklısın soydaşım. Ama onlarda biliyor ki makamını kötüye kullananları TÜRK tarihi affetmeyecektir.

Başbuğ Atatürk'süz hayata geçiş aşamaları yavaş yavaş işlemeye dursun senin de çok güzel belirttiğin gibi Millet koyunlaşmış, tepkisizleşmiş,önündeki ki uçurumu göremeyecek kadar körleştirilmiştir.

Yani bu nasıl bir komutanlıktır ki bir paçavra gazeteye bile ''Atatürk modernleşmeye takıldı, bröveden çıkarıldı'' başlığını atmasına sebep olacak kadar sakıncalı bir işe kalkışır ve koskoca Atatürk'ü , ''modernliğe engel'' olarak görülmesi izlemini hakla yaşatır?

Milletin azmini ve ATATÜRK'e sevgisini hesaba katamayanlar utansın!
Alt 30.01.2006, 01:54   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkmen İhtilali - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 158
Türkmen İhtilali Rss Beslemesi
Keşke bu amblem süreci hiç yaşanmasaydı. Biraz moralimi bozdu ve kafamda bazı soru işaretleri oluşturdu. Bakalım hakkımızda hayorlısı...
Türkmen İhtilali adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler