![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Karamanoğlu Mehmet Beyin heykelini yıktılar..
Birkaçgün önce Karamanlı bir arkadaşımdan duyduğumda tarih gözümde canlandı. Osmanlıcılar büyük Türk hakanı Karamanoğlu Mehmet beyin heykelini yıkmışlar dediğinde kinle doldum..
Karamanoğlu mehmet beyi öldüren moğol sürüsüne de, Karamanoğulları hanedanlığının sancağını ve hanedanlığını devralan Turgut beylerini öldüren osmanlılara da kinim anlatılamayacak düzeyde. Türkçülüğü o dönemde inşa etmeye çalışan bu yiğit hakanların önünü kesenlerin devamı olan şimdiki iktidar partililer ve onun yardakçısı olan melezci hareket partililer artık heykellerimize bile tahammül edemez durumdalar. İşin kötü olan yanı 1200 ve 1300 lü yıllarda bile Türklüğü için moğol sürüsü ve devşirme osmanlı ordusuyla savaşan bu beyliklerin torunlarının bu gün çoğunluğunun bilerek veya bilmeyerek karşı cephede yer almasıdır. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Neden yıkmışlar boşver takma kafana arkadaşın belki yanlış duymuştur bu kadar gerilmenize gerek yok iyi geceler kardeş
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Arkadaşım sözüne güvendiğim bir Türk kızıdır ama yarın ilk iş olarak Karamandaki akrabalarımı arayıp arayıp daha detaylı bilgileri yazacağım. İşin gerilme kısmına gelince ben tarihi hesaplaşmaların bitmediğini düşünen biri olarak sadece benim değil tüm Türkçülerin benim kadar sinirlendiğini düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Karaman Türkçe'nin dünyadaki başkenti olarak kabul edilir. Karamanoğlu Beyliğinin'de Türk tarihimizde çok özel bir yeri vardır.
Fakat osmanlıcı ve ümmetçi tarih anlayışı gençlerimize Karamanoğlu beyliği ya da Timur'un kurduğu devletini düşman etmiştir. Bugün ben bu haberi öğrencilere anlatsam eminim ki sevinecekler. Çünkü malesef Türk tarihi denilince akıllarına osmanlı gelmektedir.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KARAMANOĞLU MEHMET BEY HEYKELİ KALDIRILDI şöyle bir haber var.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Heykel ve mimari bir şehirdeki sanat eserleri bir yörenin kültürünü, toplumunu simgeler. Avrupa kültüründen çok ilginç bir örnektir, çöküş dönemindeki Roma'da bile ülke bu eserleri yapıyor ve koruyordu. Bizlerin ise bu tip eserlere çok daha iyi bakmamız gerek. Ne yazık ki günümüzde artık hükümeti ele geçirenlerin değiştirdiği bir yap-boz tahtası olmuş durumda.
Karamanoğlu heykelinin kaldırılması da işe ayrı bir boyut katıyor. Tanrı bilir o heykelin yerine ne yapacaklar.. Birine para kazandırmak için yapılan ve sanatsal değeri olduğu söylenen saçma bir yığın veya, bir ürünün reklamı olan bir heykel.. Bunu yapan insanları anlamak gerçekten olanaksız..
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bu ümmetçi din anlayışının ortaya çıkardığı fevkalade zararlı bir fikirdir. Tanrı Türk'ü Korusun |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hülasa , bu konu TÜRK mirası içinde değerlendirilip tepki koyulmalıdır.
Sinirlenmek bir kenara , yapılabliirlikleri bile konuşma vaktidir bu vakit. Esenlikler. TTK!!!
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yalnız bahsi geçen olay geçen yıl olmuştu. Aklı başında Karamanlılar tepki göstermişti. Yerel bir kanalda ise Belediye Başkanı heykelin açısının ters olduğu gerekçesiyle kaldırma kararı aldıklarını açıklamıştı. Savunmasında aklımda kalanlar arasında o dönemde açılması planlanan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesine heykelin konulacağını söylemişti. Hatta aynı heykelden altı tane daha heykel koyacağını söylemişti. Kanımca ilin simgesi olmuş bir şahsiyetin heykelinin yerinde durması kişiye saygıdır. Karaman'da sadece bir heykel yokki. Bir kere gitme fırsatı bulduğum ilde Yunus Emre'nin ve Piri Reis'in heykellerini görmüştüm. İnsan neden bir heykel üzerinde odaklaşırki? Belediyecilik anlayışı bu mudur? Gerçi adamlar önceki seçimlerde Karaman'da %50 oy aldılar. Sorsan halk bizi seviyor, inanıyor derler. Ne diyebilirsin ki?
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu konu konuşulduğunda sarhoştum sanırım bundan dolayı olayın geçen yıl olduğu konusunu atladım veya zamanını söylemedi. Bu yüzden tüm Türkçü kandaşlarımdan özür dilerim.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|